• 瀏覽: 540,138
  • 回覆: 7,246
  • 追帖: 31
+352
引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-8-29 11:55 PM 發表

為了控制物價,多咗嘅糧食寧願倒掉都不會免費比第三世界,幾折墮。  除了控制糧食,還有藥物。
美國肥人多大家都知,窮人吃一美金炸雞吃到飽,而控制糖尿病的胰島素美國是全球最貴.

中國最新標準地圖

自然資源部標準地圖服務的頁面上,提供了各省、自治區、直轄市的標準地圖服務網站的連結,公眾可以從頁面下方的“各省(區、市)標準地圖:服務”快速訪問各地的標準地圖服務,獲取內容更加多樣化的各省(區、市)地圖。

http://bzdt.ch.mnr.gov.cn/

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2020-8-29 11:48 PM 發表
笑屎人

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2020-8-30 08:37 AM 發表

美國肥人多大家都知,窮人吃一美金炸雞吃到飽,而控制糖尿病的胰島素美國是全球最貴.
尾國垃圾食品多如牛毛,高脂高糖高鹽煎炸食物最受歡迎,尾式食品生產工業化,成本低,迎合中下階層消費水平,有錢人唔會食這種廉價垃圾食物,佢哋食貴價有機食品,所以你唔會見到總統丶部長丶議員丶大企業高管係痴肥的。

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-8-30 10:02 AM 發表

尾國垃圾食品多如牛毛,高脂高糖高鹽煎炸食物最受歡迎,尾式食品生產工業化,成本低,迎合中下階層消費水平,有錢人唔會食這種廉價垃圾食物,佢哋食貴價有機食品,所以你唔會見到總統丶部長丶議員丶大企業高管係痴肥的。

11554291 ...
美國的所謂健康食物都好不到那裡,沙拉的沙拉醬免費加,比吃炸雞更易吃肥人,

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2020-8-30 10:35 AM 發表

美國的所謂健康食物都好不到那裡,沙拉的沙拉醬免費加,比吃炸雞更易吃肥人,

http://pic.happytify.cc/uploads/20180615/28/28182F004911w641h623.jpeg
有錢人好識養生㗎,仲落沙律醬? 梗係落貴價意大利醋食沙律啦,你睇下 Bill Gates丶巴菲特丶希拉莉丶奧巴馬兩夫婦佢哋有冇痴肥?

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-8-30 10:41 AM 發表

有錢人好識養生㗎,仲落沙律醬? 梗係落貴價意大利醋食沙律啦,你睇下 Bill Gates丶巴菲特丶希拉莉丶奧巴馬兩夫婦佢哋有冇痴肥?
咁又真,有錢人都知道發生咩事.

隔離深藍樓真的接受唔到阿爺都有短版這個事實。

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-8-30 10:02 AM 發表

...
美國藥廠與食物制作公司一直聯手,將垃圾食物說成健康食物,結果食得越多死得越快,高糖本來是萬病之原,卻給美國某些人,包括大班醫生說成沒問題,只因甜食關乎太多既得利益者。

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-8-30 11:21 發表
隔離深藍樓真的接受唔到阿爺都有短版這個事實。
叫人買金嗰個定另一個?
買金的一講到警察就係一定响阿爺,但忘記左警察本身就係讀英國書大既本地人

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-8-30 11:40 AM 發表

叫人買金嗰個定另一個?
買金的一講到警察就係一定响阿爺,但忘記左警察本身就係讀英國書大既本地人
在K兄嗰貼,有人指出阿爺的短版,但就引來圍攻。  老實講,我唔覺得要神化阿爺,事實上中國亦有好多問題要解決。  我們所得的資訊是有限,亦有人為操作。  中美大戰,真的要到最後才能知道鹿死誰手、笑到最後。  個人意願,當然希望有生之年睇到美帝的衰落。

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-8-30 11:55 AM 發表

在K兄嗰貼,有人指出阿爺的短版,但就引來圍攻。  老實講,我唔覺得要神化阿爺,事實上中國亦有好多問題要解決。  我們所得的資訊是有限,亦有人為操作。  中美大戰,真的要到最後才能知道鹿死誰手、笑到最後。  個人意願,當然希望有生之年睇到美帝的衰落。 ...
在那裡,我都只是說稀土不稀,西方只是想買便宜又齊全的中國貨,讓環境的破壞留在中國,而西方視稀土為戰略資源,不單禁止開採,更把某一些存礦的區域列為禁區,視為秘密,不單被圍,更被拉黑.哈哈,不接受現實,盲目吹捧是沒有好處的.

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2020-8-30 12:01 PM 發表

在那裡,我都只是說稀土不稀,西方只是想買便宜又齊全的中國貨,讓環境的破壞留在中國,而西方視稀土為戰略資源,不單禁止開採,更把某一些存礦的區域列為禁區,視為秘密,不單被圍,更被拉黑.哈哈,不接受現實,盲目吹捧是沒有好處的. ...
在那裡見到牛兄被圍攻都有想過出聲,不過最後都放棄,只因和一群沒有理智的人辯論沒有意思,有想說的話,留在這裡說好了。

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2020-8-30 12:01 發表

在那裡,我都只是說稀土不稀,西方只是想買便宜又齊全的中國貨,讓環境的破壞留在中國,而西方視稀土為戰略資源,不單禁止開採,更把某一些存礦的區域列為禁區,視為秘密,不單被圍,更被拉黑.哈哈,不接受現實,盲目吹捧是沒有好處的. ...
稀土的確唔係中國獨有,只係只有中國稀土有齊全部微量元素

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-8-30 11:55 發表

在K兄嗰貼,有人指出阿爺的短版,但就引來圍攻。  老實講,我唔覺得要神化阿爺,事實上中國亦有好多問題要解決。  我們所得的資訊是有限,亦有人為操作。  中美大戰,真的要到最後才能知道鹿死誰手、笑到最後。  個人意願,當然希望有生之年睇到美帝的衰落。 ...
每個大帖都有,另一個帖我只講要立法會正經開會政府應該搵警察駐守會議廳,場主一出聲之後就有好多應聲蟲跟尾講“所言甚是”幾隻字,自此之後無再過去

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]