• 瀏覽: 3,894
  • 回覆: 29
評判之前先看完視頻
https://www.youtube.com/watch?v=hY8JZUEM0y8&t=5s

我公司有個電氣工程師,其人50歲左右,性格平時開朗理智隨和善良,平時經常去佢辦公室聊天吹水飲下茶水,但是一涉及政治問題就變得非黑即白毫無理性可言。

前日因為一個視頻發生激烈辯論,不得不承認此君確系一個高素質之人。昨日上班佢依然微笑同我打招呼。即使我挖苦佢:尼種人生活在新聞聯播的世界裡,已經修煉到跳出三界外不在五行中的境界,……等。

《視頻事件時間系2017年11月杭州大型百貨商塲,人物系美國大學藍球隊來華比賽三個黑星星,過程三個黑星星偷竊價值幾萬人民幣LV包被抓捕拘留一個星期,結果特朗普向習近平講情無須經過法院審判釋放回美國。》

未睇視頻之前我講習近平尼個草包被特朗普當馬騮咁戲弄卑躬屈膝,高喊依法治國建立法治國家,結果身為最高領導人自己帶頭破壞法治,出爾反爾言而無信誤國誤民。佢未睇視頻一口咬定是假的系外國勢力造謠污衊,佢已經形成一種條件反射,一講共產黨衰野佢馬上回應假的。
我叫佢看完再講,完後佢話系習近平手下人釋放的,唔關習近平事。我聽完之後只有嘆氣了!一個高級知識分子講野完全沒有邏輯思維違背常理自欺欺人。佢反而話我被洗左腦真是哭笑不得。進入香討影片區

附件

mmexport1598673269000.jpg(214.45 KB)

國企之黑暗傾盡長江黃河之水床亦洗吾清,寶鋼集團千億規模,員工萬幾人國企排十名之內。講系國企實質各生產單位全盤外包私人,出邊一台馬達市價一千寶鋼采購一萬。咯度回扣吃水幾深?

賣官買官之猖獗已經系不是秘密的秘密。普通員工5-8萬,作業長10-25萬左右 視崗位肥瘦而定,一層層明碼標價,連清潔阿姨都雁過撥毛,入設備部搞衛生三千。
國有資產流失之嚴重令人觸目驚心,例如寶鋼安保部主管門崗本地姓葉的副主任起倆幢樓房一分紙材料錢都吾洗出,寶鋼甲供材料很多都存放在我公司場地,劈如羅紋鋼河沙水尼環保磚等等之類。佢利用職責之便指示我公司設備作業區姓鄭作業長拉出門崗,反過來鄭某人亦利用佢運送鋼板電纜不銹鋼出廠。
這些事都有提及,佢話天下烏鴉一般黑,外國比中國更黑暗。睇來裝睡的人系永遠叫吾醒的

引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-8-29 08:24 PM 發表

呵呵,你不如寫科幻小說
我算是半個國企的人,看見你的作文不知是什么
台灣媒體說特朗普請求習近平放入,你的有沒有鬧啦
你邊間國企先?特朗普叫就可以系嗎?特朗普系拒老豆啊咁聽話,兒皇帝咁個款 特朗普叫拒去吃屎去死又要去系嗎?,佢自己嗌依法治國自摑嘴巴

引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-8-29 08:25 PM 發表

樓主問你一個問題,你知道習近平為什么取消國家主席任期嗎?
回答這個問題就知道你到底有多少料了
摟豬顛三倒四喺度搞事你就咪理佢啦🤔🤔

引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-8-29 08:25 PM 發表

樓主問你一個問題,你知道習近平為什么取消國家主席任期嗎?
回答這個問題就知道你到底有多少料了
可以,因為佢志大才疏眼高手低而不自知之明,英明神武自比秦皇漢武,自認為中國在他帶領將偉大復興,老實講了詎如果有毛澤東鄧小平五分之一能力,中國未必會有現時局面,強如毛鄧都未有喊出咁多咁大口號

引用:
原帖由 秦勇 於 2020-8-29 08:58 PM 發表

可以,因為佢志大才疏眼高手低而不自知之明,英明神武自比秦皇漢武,自認為中國在他帶領將偉大復興,老實講了詎如果有毛澤東鄧小平五分之一能力,中國未必會有現時局面,強如毛鄧都未有喊出咁多咁大口號 ...
毛澤東於1958年提出超英趕美,唔知算什麼呢?

引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-8-29 09:30 PM 發表

你敢發誓造謠死媽嗎
玩小學生套野你都幾低下,靠發誓言來評斷真假,傻仔成熟弟好嗎

引用:
原帖由 caorenjie 於 2020-8-29 09:33 PM 發表

反正晚上沒事
都蛐蛐玩玩
開心就好👍

https://www.ha.org.hk/visitor/ha_visitor_index.asp?Content_ID=200261&Lang=CHIB5&Dimension=100&Parent_ID=10088

樓主, 你可以搵下邊間近.

病向淺中醫.

(留意非香港居民收費都頗高)

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]