• 瀏覽: 540,347
  • 回覆: 7,246
  • 追帖: 31
+352
引用:
原帖由 上環 於 2020-8-27 06:14 PM 發表

岩岩睇新聞,原來係一班黑暴齊齊著草去台灣,12個人,最小5,6個係黑暴,咁就拉得抵,一鑊熟
今日好治癒^3^

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-8-27 06:36 PM 發表

大陸坐監其實唔會好似周潤發套「監獄風雲」咁,共產黨監獄以教育改造為主,以前刮民黨戰犯和日本戰犯坐監,食用竟然比監獄管理人員更好, 1959年自然災害時期都冇點樣削減佢哋食用,班戰犯睇見監獄管理人員食用咁差,而自己做監躉反而食得好,都覺得過意唔去,自動提出削減食用水平。勞動教育因人而異,年老體弱者就做一啲輕巧工作,好似末代皇帝溥儀乜叉都唔識,著件衫都唔識扣鈕,就派佢去貼火柴盒,佢貼得慢過人又 ...
希望一上岸就立即打鍋金當見面禮
等你委任證丫嗱

引用:
原帖由 @海東青 於 2020-8-27 03:37 PM 發表

黃撚真係智障
呢個時世中國海岸線全是重兵佈防。屈蛇出海等於餵鯊魚
睇條片時公安哥哥不時大叫:別跑,再逃開槍
我心裡期待有槍聲,呢堆渣滓浪費地球資源,一槍攪掂=最佳解決方案

引用:
原帖由 tamama衝擊波 於 2020-8-28 12:21 AM 發表

我心裡期待有槍聲,呢堆渣滓浪費地球資源,一槍攪掂=最佳解決方案
可能班友以為內地都會有九姑娘響大廳, 捉到咪最多判120小時服務令, 所以無有驚.

引用:
原帖由 tamama衝擊波 於 2020-8-28 12:21 AM 發表

條片唔似係今次輯獲偷渡客,似係輯捕走私客,一堆快艇圍住隻漁船似係等派貨。
內地海警得個嗌字,話開槍根本冇開過一槍,眼白白睇住幾隻快艇走人都冇開槍警告,幾個海警跳上快艇同埋漁船,手中枝似電棍而唔係槍。

香港的全民檢測將於下星期展開,有用與無用,是很多人談論的話題,不過有不少人,尤其是旅遊業的從業員,就視這次的檢測,為他們的救命之草。
但他們這個願望,相信很難成真,今次的檢測並不是全民去驗,成效實在存疑,好像那些反中亂港的黃賊,就已表明不會去驗,偏偏他們才是經常無視法紀,每每跑出來搗亂的染病高危人士。
沒有為這群人做檢測,將很難將真正的隱藏感染者找出來,港府的如意算盤,未必可以打得響,所以這些從事旅業的人,實在不宜對此次的檢測期望過高。
另外很多需要往來港澳與國內的人,與及旅業酒店甚至零售業的人,也希望健康碼能儘早推出,令國內的人可以來港消費,可是我們的港府卻是不斷拖延。
其實健康碼在國內,已經不再限於於跨境之用,在日常生活中也會用到,例如深圳宣佈九月一日如期開課,就是要求所有學生都要持有健康碼,才能到學校上課。
因為學生已經檢測過才拿到健康碼,所以他們在學校之內,也就無需戴著口罩,這種用法,還不只用在學校學生之上,令深圳與及全國的民眾,都能受惠於這種健康碼,令他們的日常生活,可以很大程度上獲得恢復。
可惜本港,不要說將健康碼用於普通生活上,就連幫助跨境的人也遙遙無期,使本港的經濟無法回復正常,巿民沒錢就唯有向政府拿,港府的赤字也就越來越多。
現在本港很多人都政治掛帥政治上腦,事事都從政治角度出發,沒有想到抗疫需要做到快與準,只要慢上一拍半拍,已能做成難以挽救的境況,若港府再為顧及黃賊,而拖慢防疫措施,香港只能繼續遊走於禁制與放寬之間沒完沒了。

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2020-8-28 03:21 PM 發表
CY真係好死正,去港澳碼頭買飛都講得出,我都係第一次知班曱甴咁把炮

安倍晉三終於請辭,等同於結束了日本的一個時代般,往後的日本,也許又會變成他上任前的亂象,更換首相如走馬看花般,至於他所倡議的修憲,也許亦會永久不會成真落實。

因8月上旬確認潰瘍性大腸炎復發請辭 安倍晉三向國民道歉

https://www.worldjournal.com/711 ... W&ismobile=true

引用:
原帖由 上環 於 2020-8-28 05:13 PM 發表

CY真係好死正,去港澳碼頭買飛都講得出,我都係第一次知班曱甴咁把炮
cy只可以講他知道的小部份,只是這樣說出來,簡單易懂,有時候我在想,在香討吹水,警方像是有人在看,像看緊點水路,防武器入口,看緊點魚船防走佬去台灣,都有不同師兄講過.

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2020-8-28 03:21 PM 發表
依班人本來就已經在臭港被捕,但港警問唔到乜嘢出嚟,佢哋可以乜都唔講,轉頭又話踢保又話只能拘留 48小時,所以嗰條李乜軒甚至連起訴都未夠料。但落在大陸公安手裏,平時睇毒果妖魔化內地公安,又話嚴刑烤問,又話慘無人道,佢哋見到一班著制服的公安警察已經恐懼到標冷汗, 平時嗰種囂張謝哂,其實內地被捕後佢哋一樣可以保持緘默,可以乜都話唔知,不過佢哋唔講嘢就番入拘留所自己諗清楚先,內地冇話乜柒 48小時要落案過堂,冇啲荒謬的踢保,公安同佢哋講人民政府政策係坦白從寬,抗拒從嚴,我諗佢哋一聽就腳都軟埋,已經諗計點樣篤灰卸膊,博坦白從寬。

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2020-8-28 05:48 PM 發表

cy只可以講他知道的小部份,只是這樣說出來,簡單易懂,有時候我在想,在香討吹水,警方像是有人在看,像看緊點水路,防武器入口,看緊點魚船防走佬去台灣,都有不同師兄講過. ...
你無講錯,差人一定有留意論壇,當然連登個邊就首選,香討都有人氣,一樣會睇,呢個係警方職責

網絡安全及科技罪案調查科(CSTCB)

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-8-28 06:05 PM 發表

依班人本來就已經在臭港被捕,但港警問唔到乜嘢出嚟,佢哋可以乜都唔講,轉頭又話踢保又話只能拘留 48小時,所以嗰條李乜軒甚至連起訴都未夠料。但落在大陸公安手裏,平時睇毒果妖魔化內地公安,又話嚴刑烤問,又話慘無人道,佢哋見到一班著制服的公安警察已經恐懼到標冷汗, 平時嗰種囂張謝哂,其實內地被捕後佢哋一樣可以保持緘默,可以乜都話唔知,不過佢哋唔講嘢就番入拘留所自己諗清楚先,內地冇話乜柒 48 ...
係就真係夠晒兄弟

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2020-8-28 06:10 PM 發表

係就真係夠晒兄弟
其實爆料係人性,但只怕佢地唔會知咁多野,即係就算幫佢地著草個班人都只係二打六,永遠唔夠料做大佢,呢個都無符

成班縮頭烏龜真係無撚用,又如何自稱「勇無」,倒頭來雞飛狗走,不堪一擊,正一垃撚圾。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]