• 瀏覽: 4,460
  • 回覆: 34
圖解:東風快遞打航母,要花多少錢?美國航空母艦戰鬥群的隊形配置,DF-21D和DF-26,又快又準的必殺技怎樣煉成?
必睇, 非法精竟的分析, 由於衛星可能被打掉, 所以可以用無偵八, 市民, 旅行團等去目測航母......
https://www.youtube.com/watch?v=0lmiBsAavYs進入香討影片區

中國賣導彈去伊朗 收錢+石油人民幣
伊朗全軍解放巴勒斯坦
美航母波斯灣全軍覆沒
美帝崩潰一帶一路成真

盯著上合組織去阿富汗反恐就一切成真

航母有巨大慣性動量, 呢一刻向前行三十節既航母, 下一刻可以向後行30節?
咁二戰就唔會有炸彈炸得中戰艦啦, 炸彈一落,立即以 20 節橫移, 一秒就可以移動10米, 只要炸彈落地時間超過兩秒,已經唔可能中, 超過一秒都只會係近失. 就算係俯衝式投彈, 炸彈係400米高跌落黎已經要超過兩秒.
事實呢, 無一種船可以做到咁既機動, 唔好話船, 飛機都做唔到.

閃避攻擊時, 航母能做到既就係左滿舵或者右滿舵.
只要導彈先按航母先前慣性預判一段距離, 衝破黑障後再修正幾十米, 實中
事實上船既航速根本唔多重要, 重要既係船既加速度. 滿舵都只係得 0.3m/s^2.

引用:
原帖由 鄉土實言者 於 2020-8-22 02:23 AM 發表
圖解:東風快遞打航母,要花多少錢?美國航空母艦戰鬥群的隊形配置,DF-21D和DF-26,又快又準的必殺技怎樣煉成?
必睇, 非法精竟的分析, 由於衛星可能被打掉, 所以可以用無偵八, 市民, 旅行團等去目測航母...... https://www.youtube.com/watch?v=0lmiBsAavYs ...
條片好有宣傳效果

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-8-27 01:12 AM 發表
航母有巨大慣性動量, 呢一刻向前行三十節既航母, 下一刻可以向後行30節?
咁二戰就唔會有炸彈炸得中戰艦啦, 炸彈一落,立即以 20 節橫移, 一秒就可以移動10米, 只要炸彈落地時間超過兩秒,已經唔可能中, 超過一秒都只會係近失. 就算係俯衝式投彈, 炸彈係400米高跌落黎已經要超過兩秒.
事實呢, 無一種船可以做到咁既機動, 唔好話船, 飛機都做唔到.

閃避攻擊時, 航母能做 ...
高速導彈—樣慣性動能一様大,冇乜優勢

引用:
原帖由 崖上地獄 於 2020-8-27 06:40 PM 發表

高速導彈—樣慣性動能一様大,冇乜優勢
導彈十幾個G加速度,航母0.05G,差幾百倍

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-8-27 06:50 PM 發表

導彈十幾個G加速度,航母0.05G,差幾百倍
慣性動力大航母百倍,所以更難打中

引用:
原帖由 崖上地獄 於 2020-8-27 06:53 PM 發表

慣性動力大航母百倍,所以更難打中
唔該你讀返三年physics 先好再講野.

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-8-27 07:42 PM 發表

果條友令我諗起句好經典既對白:“原來佢真係咩都唔識㗎喎“

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-8-27 07:42 PM 發表

唔該伱讀個博士學位先吹啦,咩叫慣性定律呀答啦

引用:
原帖由 崖上地獄 於 2020-8-28 01:18 PM 發表

唔該伱讀個博士學位先吹啦,咩叫慣性定律呀答啦
唔洗讀博士學位, 讀過中學物理既都知改變位置既係速度, 改變速度既係加速度, 力學最基本既知識
航母滿舵加速度無可能超過 0.05G,導彈幾十G
1G = 9.8m/s^2
加速度相差幾百倍
幾十個G 加速度下, 導彈一秒鐘足以偏離原先軌跡一百米以上

你亂咁吹慣性定律, 關乜野事呢? 航母質量係導彈成萬倍, 質量咪就係對慣性既量度. 你唔識唔好出黎獻世.仲有, 慣性同速度無關架. 動量先同速度有關.

或者, 你不妨諗下, 如果連航母呢D 烏龜都打唔中, 導彈係點打中飛機?
飛機轉個彎已經跟唔到啦.

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-8-28 01:35 PM 發表

唔洗讀博士學位, 讀過中學物理既都知改變位置既係速度, 改變速度既係加速度, 力學最基本既知識
航母滿舵加速度無可能超過 0.05G,導彈幾十G
1G = 9.8m/s^2
加速度相差幾百倍
幾十個G 加速度下, 導彈一秒鐘足以偏離原先軌跡一百米以上

你亂咁吹慣性定律, 關乜野事呢? 航母質量係導彈成萬倍, 質量咪就係對慣性既量度. 你唔識唔好出黎獻世.仲有, 慣性同速度無關架. ...
嘩你噏梗乜呀博士,又關質量咩事呀,G係代表重力,重力越大飛得越快,慣性定律越大,你都識講高速慣性,—秒足以偏離百米,兩者速度相差太遠,高速慣性變軌打自由移動目標,天方夜談啦

還原武器啲使用原則,有效攻擊或有效阻嚇。

引用:
原帖由 崖上地獄 於 2020-8-28 02:14 PM 發表

嘩你噏梗乜呀博士,又關質量咩事呀,G係代表重力,重力越大飛得越快,慣性定律越大,你都識講高速慣性,—秒足以偏離百米,兩者速度相差太遠,高速慣性變軌打自由移動目標,天方夜談啦 ...
你都係返去讀返三年 physics 先好講野

我無興趣教小學生.

引用:
原帖由 鄉土實言者 於 2020-8-22 02:23 AM 發表
必睇, 非法精竟的分析, 由於衛星可能被打掉, 所以可以用無偵八, 市民, 旅行團等去目測航母...... https://www.youtube.com/watch?v=0lmiBsAavYs ...
這個示範是一個比較保險的打。

昨天示範了可以精準的打航武,所以估計2億美金左右就可以打掉航武。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]