• 瀏覽: 6,079
  • 回覆: 58
+3
重點係招募的人數

https://youtu.be/ajf0nRtdHsE

估計中國應有近萬隻戰機在準備中,否則,怎會在現有的戰機人員再加一萬6千人?進入香討影片區

中國topgun,勁!

包埋 退役率 吧!

你估 100% 成功畢業咩!

大約千分之一機會

海軍完成了本年度的飛行員招收任務。約有1.6萬名青年學生報名參加了海軍招飛,有一大批具備艦載機飛行潛質的人才脫穎而出。今年錄取的飛行員有兩個特點:一是要求學生畢業成績分數要高于一本線49分,二是艦載戰鬥機飛行員數量達到總錄取量的49%,被稱為“雙49”。前者證明海軍對飛行員的文化素質要求非常高,後者則證明中國未來對艦載機飛行員的需求量非常大。

引用:
原帖由 路人皆知 於 2020-8-17 11:12 AM 發表
包埋 退役率 吧!

我預6千人out

所以先話中國準備近萬戰機,而唔係萬6戰機,包括已服役那些

引用:
原帖由 輪皇 於 2020-8-17 11:45 AM 發表
大約千分之一機會

合格率咁少

冇左晶片,唯有用人工智能,櫻花特攻彈

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-17 12:28 PM 發表

我預6千人out

所以先話中國準備近萬戰機,而唔係萬6戰機,包括已服役那些
差不多啦!

邊個吾想扮湯佬? 踏著鳳凰牌後面條女㩜到實一實, "take my xxx away..."。退休又可揸民航機,一日食遍大江南北。

以香港報考名校為例,我估超額八倍!跟著一學期,老師明示暗示部分人應該退學啦。

引用:
原帖由 lyk898 於 2020-8-17 12:50 PM 發表
冇左晶片,唯有用人工智能,櫻花特攻彈
櫻花?日本呀?

另外,中國將會推出更勁的革新技術晶片,徹底擺脫美國的魔掌

看到美國想利用荷蘭的光刻機的專利權來阻中國製造晶片。怎知中國最新技術連光刻機都飛埋。

5納米晶片橫空出世,中國人!

真係世界最優的民族,中國加油!

引用:
原帖由 6674 於 2020-8-17 01:26 PM 發表
邊個吾想扮湯佬? 踏著鳳凰牌後面條女㩜到實一實, "take my xxx away..."。退休又可揸民航機,一日食遍大江南北。

以香港報考名校為例,我估超額八倍!跟著一學期,老師明示暗示部分人應該退學啦。 ...
我諗,中國top gun d女仲索,中國是個民族大容器,相信到時要烏克蘭,要俄羅絲都仲得!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-17 12:30 PM 發表

合格率咁少
最終能成為戰機飛行員的人,一關關淘汰,要求好高.

引用:
原帖由 輪皇 於 2020-8-17 02:09 PM 發表
最終能成為戰機飛行員的人,一關關淘汰,要求好高.
這是軍部負責任的行為,好似印度咁,傳聞佢訓練新人三十分渣戰機,就考試,渣得戰機唔跌落黎,應該係仲生還的就獲發牌

所以印度空軍部門多寡婦

引用:
原帖由 路人皆知 於 2020-8-17 11:12 AM 發表
包埋 退役率 吧!

要換晒啲2代機司 條數好大
2代機司 只要求 視力2.0,其他都好鬆,結果就係超過9成 唔可以過渡去 3/4代

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]