• 瀏覽: 2,925
  • 回覆: 37
引用:
原帖由 KK_Chan 於 2020-8-6 01:01 PM 發表
有意開發新戦闘機

https://www.youtube.com/watch?v=G4CfmtLLj20
日本也曾發展心神隱形戰機,但後來放棄了。

F-16的放大版,美國授權(要被版權費20~30%)係日本第一架完全自行製造的第4代機,有比早期的C/D型有更強的相控陣雷達,強化對海攻擊能力.但係產量同服役不成正比,搞到每一架成本比F-16貴近乎一倍,總數不到百架..而且上架又被海嘯淹咗幾架..

有意競選下屆首相。
不在國防軍事擦咭難道在下屆奧運嗎?

8國聯軍嘅呢

日本 做返軍國主義嘅嘢 就睇下佢嘅仇人 有冇機會報仇 佢一動手 除非畀人打先 否則就係軍國主義復闢 第一個喐手嘅 最大可能就係俄羅斯 北方四島 再上北海道 第二個喐佢嘅 可能就係北韓 最緊要嘅係 美國應付中國 照顧唔到日本 所以 話美國邦日本同中國打 其實非常愚蠢 日本人係唔係咁蠢 我估就唔係喇

引用:
原帖由 ray99hk 於 2020-8-6 01:08 PM 發表

日本今次話要自行研發新一代隱形戰機嘛,心神戰機隱晒形啦,影都冇,可能就用佢

預算於2030年替換晒佢的退f2喎!

人地中國第7代戰機都出世啦!

小鬼  

文明世界覺醒了~
赤共仲唔吔?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-6 06:33 PM 發表

日本今次話要自行研發新一代隱形戰機嘛,心神戰機隱晒形啦,影都冇,可能就用佢
危害美國商業利益,應該無法整得成,除非日本敢逆美國政府意。

日本有自己軍機,仲駛買F35咩!

引用:
原帖由 ray99hk 於 2020-8-6 07:17 PM 發表

危害美國商業利益,應該無法整得成,除非日本敢逆美國政府意。

日本有自己軍機,仲駛買F35咩!
被迫的, 你估佢想高價成二百幾億美金買美國隻過渡戰機咩, 但冇得揀嘛??
日本想自行研製新一代戰機, 都唔想攪脫美國, 但美國係都飛唔甩, 而家變成美日共同研製,
九成又係研發費日本出晒, 但成果就美國6, 日本4嗰隻共同研發囉

台灣成個辦係度, F16V原來台灣有份設計, 但要買就用接近F35價先買到隻F16V, 揾笨柒到呢!!!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-6 06:33 PM 發表

當年日本研發了三百多億的心神戰機宣失敗, 除了隠身失敗, 電子作戰的設計失敗
最失敗係
XF5-1發動機推力僅有5噸

不過, 而家日本最新發表的神秘引擎, 推力竟可以去到15噸, 這次佢應可以出到新一代戰機了, 所以中國要更加加油!!!!

引用:
原帖由 ray99hk 於 2020-8-6 13:08 發表

呢的先係真正的隱形戰機

算罷啦!你倭國疫情嚴重加上米帝關稅軍費壓迫,同南北韓又唔妥,出口又不濟,下年奧運流會多,我真係諗唔到你重有乜嘢籌碼叫囉?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]