• 瀏覽: 540,350
  • 回覆: 7,246
  • 追帖: 31
+352
引用:
原帖由 上環 於 2020-8-6 01:15 PM 發表

好在係我地呢個貼屌柒婆,如果係佢地D貼屌,又比佢地霸凌我地
可以去果邊出完聲再黑哂佢地,自然冇人出到聲。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-8-6 13:39 發表

可以去果邊出完聲再黑哂佢地,自然冇人出到聲。
隔離好多都係聖母婊,唔肯面對呢個世界係誰惡誰正確的現實,林鄭有權而不用,點撐得落

好多時一個命令就己經可以解決既事偏偏做不到,令件事愈搞愈禍

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-8-6 13:01 發表

又係衰冇膽,唔敢得罪班狗官,俾佢地拋兩拋損害香港法治就驚,冇叉用。
法律目的是為政治服務,香港社會模式以西化為主,改變方向談何容易?

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-8-6 15:50 發表

隔離好多都係聖母婊,唔肯面對呢個世界係誰惡誰正確的現實,林鄭有權而不用,點撐得落

好多時一個命令就己經可以解決既事偏偏做不到,令件事愈搞愈禍 ...
你認為佢係廢,定係鬼?

引用:
原帖由 @海東青 於 2020-8-6 15:56 發表

你認為佢係廢,定係鬼?
鬼就唔肯定,廢就好肯定
特首係國安委主席,佢一個命令話不准保釋就己經解決,點解唔做

不過呢句野响隔離帖就己經引到成堆人出來鞭屍

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-8-6 15:59 發表

鬼就唔肯定,廢就好肯定
特首係國安委主席,佢一個命令話不准保釋就己經解決,點解唔做

不過呢句野响隔離帖就己經引到成堆人出來鞭屍
正常來講,真廢好難坐呢個位…傳聞佢去過英國做過咩港英交流職位,之後貪曾揾佢返來就坐火箭…去年暴亂前,中央在港地位可真是客席助理

林鄭癈就肯定架喇.
但建制班人就好似比佢更加癈, 點解一句聲都唔敢向亞爺告狀.

引用:
原帖由 @海東青 於 2020-8-6 16:06 發表

正常來講,真廢好難坐呢個位…傳聞佢去過英國做過咩港英交流職位,之後貪曾揾佢返來就坐火箭…去年暴亂前,中央在港地位可真是客席助理 ...
自己打得不代表識帶兵
英國佬時港督叫做乜跟住做就可以,衰極有個譜
到依家自己做頭,要落決定,就係兩回事

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-8-6 04:16 PM 發表

自己打得不代表識帶兵
咁就真, 就算佢識帶兵都無物用, 手下三司十三局都睇唔到有邊個認真幫到手, 剩係得警一哥幫下, 但佢響決策唔話到事架.

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-8-6 16:16 發表

自己打得不代表識帶兵
林鄭怎樣的好打?
可有什麼實質說明…

引用:
原帖由 @海東青 於 2020-8-6 03:54 PM 發表

法律目的是為政治服務,香港社會模式以西化為主,改變方向談何容易?
誰叫香港整個司法體系都不是操控在港府手裡,被動式的所謂管治,極其量只是擺設。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-8-6 03:50 PM 發表

好多時一個命令就己經可以解決既事偏偏做不到,令件事愈搞愈禍 ...
林鄭上任後,根本就一事無成,所有的事,不是繼承前人,就是倚靠中央幫忙,她自己就什麼都沒做過,只待出事時無止境地拖延,直至中央出手,與其說她廢,我覺得她只是比任何人更懂得卸膊。

引用:
原帖由 E4YQ 於 2020-8-6 04:32 PM 發表

咁就真, 就算佢識帶兵都無物用, 手下三司十三局都睇唔到有邊個認真幫到手, 剩係得警一哥幫下, 但佢響決策唔話到事架.
兵係林鄭自己㨂,廢都係因為佢自己廢,先會搵埋咁多廢人做司長局長,不過我覺得問題只係出係林鄭度,佢日日都搵機會卸膊,做得佢手下唔卸埋一份生存唔到,我唔敢講呢班人好叻,但如果換過第二個人做佢地阿頭,佢地可能唔係而家咁既樣。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-8-6 05:28 PM 發表

兵係林鄭自己㨂,廢都係因為佢自己廢,先會搵埋咁多廢人做司長局長,不過我覺得問題只係出係林鄭度,佢日日都搵機會卸膊,做得佢手下唔卸埋一份生存唔到,我唔敢講呢班人好叻,但如果換過第二個人做佢地阿頭,佢地可能唔係而家咁既樣。 ...
我就覺得臭港根本冇人才,蜀中無大將,廖化作先鋒。回歸前回歸後,委任啲乜嘢公職,例如九鐵主席丶行政會議成員丶醫務委員會及乜乜柒柒委員會,來來去去都係一班熟口熟面嘅人,所謂的社會精英,來來去去就係班醫生丶狀棍丶大學教獸,所謂成功商人就係一班地主佬,生意離唔開買地皮賣樓,靠錢多就買入壟斷性公共事業如電燈煤氣,臭港連一樣國際品牌都冇,生意沖唔出臭港,只能做條地頭蟲。
林鄭廢,但之前幾個凸首何嘗唔廢? 董伯做乜都畀班官僚玩殘,八萬五成為悲劇, CY 推國民教育一樣要縮沙,政改改唔到,佔中亦只係拖到自動收皮,23條立法提都唔敢提,貪曾乜都冇做,只要唔起居屋,地產佬自然擁護,港獨洋奴小駡大幫忙,無驚無險做到夠鐘。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-8-6 04:16 PM 發表

自己打得不代表識帶兵
CY 未又係咁,依家無官一身輕,唔怕得罪班既得利益者,而且有個國家副國級身份,可以狂插班港獨攬炒 L,但以前做凸首時,就好似小媳婦咁受氣,畀啲仆街掟水杯都要強顏歡笑扮大方,日日畀黑媒黃媒醜化指罵,聲都冇得聲吓。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]