• 瀏覽: 7,385
  • 回覆: 81
+2
引用:
原帖由 摸乳呻吟鬼上身 於 2020-8-4 12:25 PM 發表
https://youtu.be/Xy0M_YiI9HI

傳說中的10月開戰?
5年前我都唔信美國會開戰,
原因係同中國打美國要押上國運,
呢20年幾場仗已令美國元氣大傷,
今時今日美國既經濟,科技,金融,影響力已經唔係90年代果個時候既水平,令到大陸追近佢。

但係,今時今日,大陸既勢頭,已經迫到美國無得揀,打又死唔打又死,如果仲要保住全球霸主個位,老美真係只剩下孤注一擲摶一摶呢條路,歐盟同老俄會唔會伸老美一腳我諗老美已經唔顧得咁多。

引用:
原帖由 子月月 於 2020-8-5 11:56 PM 發表

5年前我都唔信美國會開戰,
原因係同中國打美國要押上國運,
呢20年幾場仗已令美國元氣大傷,
今時今日美國既經濟,科技,金融,影響力已經唔係90年代果個時候既水平,令到大陸追近佢。

但係,今時今日,大陸既勢頭,已經迫到美國無得揀,打又死唔打又死,如果仲要保住全球霸主個位,老美真係只剩下孤注一擲摶一摶呢條路,歐盟同老俄會唔會伸老美一腳我諗老美已經唔顧得咁多。 ...
唔係美國冇得揀, 揀同中國對等合作, 雙贏咪可以囉!

但美國霸權及自私, 把自己對眼幪了

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-5 18:57 發表

一發動戰爭, 美國就會行緊急法, 佢會大權在握, 反而是佢反對黨大鑊,

好似希特勒, 當年老屈罪名俾德國第二大黨, 就發起動亂, 搶到大權, 就連總統都推翻, 成為元首,
有跡象, 特普朗想行希特勒的舊路.

因為佢好清楚, 一落台, 佢會坐監過渡餘生 ...
現在就只有美國單手拍掌,中國毫無動靜,那是等你特朗普連任失敗。而傻普近來的動作似乎喪失自信。我評估過牠的去向,好可能未移交權力前就已經出逃,全球有多少國家全庇護牠?依通俄門方向會去俄羅斯。另外,牠搞到西方多國停止與香港之間引渡協議,其實牠是否想着草來香港?不過我覺得對牠最安全的地方還是朝鮮,世上只有金正恩與牠聲聲相識了……

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-6 12:21 AM 發表

好難囉,
係美國眼中無平起平坐,對等合作呢啲嘢,
只有臣服。
就算中國無稱霸既心,
但有咁既實力,
就得死。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-6 12:21 AM 發表

美國:雙嬴=08年中國大手買美國國債,而美國同時大量QE癈紙

當年中國一窮二白都夠膽同蘇聯爭奪珍寶島。現在已擁有現代化武器卻怕同美國開戰?

引用:
原帖由 子月月 於 2020-8-6 12:32 AM 發表

好難囉,
係美國眼中無平起平坐,對等合作呢啲嘢,
只有臣服。
就算中國無稱霸既心,
但有咁既實力,
就得死。
咁美國唔肯面對現實就唯有要負出代價, 要被消毀,同歸於盡了

引用:
原帖由 lonely_wanderer 於 2020-8-6 07:58 AM 發表
當年中國一窮二白都夠膽同蘇聯爭奪珍寶島。現在已擁有現代化武器卻怕同美國開戰?
中國係唔想開戰, 但亦唔怕同美國開戰. 美國亦攪到中國太苦, 亦在這2百多年不斷發起戰爭, 對世界害得太慘了

引用:
原帖由 帶刺的橄欖枝 於 2020-8-6 12:27 AM 發表

現在就只有美國單手拍掌,中國毫無動靜,那是等你特朗普連任失敗。而傻普近來的動作似乎喪失自信。我評估過牠的去向,好可能未移交權力前就已經出逃,全球有多少國家全庇護牠?依通俄門方向會去俄羅斯。另外,牠搞到西方多國停止與香港之間引渡協議,其實牠是否想着草來香港?不過我覺得對牠最安全的地方還是朝鮮,世上只有金正恩與牠聲聲相識了…… ...
唔似, 特朗普只是睇唔起北韓的實力而己, 北韓的導彈, 根本就在美國的反彈導可擊中的範圍內, 要死都係南韓去死
棋子黎啫, 可以犧牲.

南海長雲藏腥風,五星紅旗志氣雄,
穹蒼百戰穿金甲,不破賤美誓不還.

等緊你來死呀, 惡魔美國.

幾時都唔可以放鬆國防標準,軍人就係準備打仗嘅。

引用:
原帖由 lonely_wanderer 於 2020-8-6 07:58 AM 發表
當年一窮二白難命一條,現在擁有太多有所顧忌

引用:
原帖由 必佬 於 2020-8-6 09:40 AM 發表

當年一窮二白難命一條,現在擁有太多有所顧忌
但而家,中國更冇退路,白人唔會再俾中國再起頭,中國是5千年的世界大國,放過今次機會,白人驚自己再等5千年

中國一後退,就會俾白人打壓,或屠殺至永不翻身!

所以,有前冇後,不成功,便成仁

美國不斷對中國用病毒生化戰

超惡魔
懷疑香港第三波爆咁勁,同美國都有關

https://youtu.be/1RRhdW7_YS

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-6 11:11 AM 發表

但而家,中國更冇退路,白人唔會再俾中國再起頭,中國是5千年的世界大國,放過今次機會,白人驚自己再等5千年

中國一後退,就會俾白人打壓,或屠殺至永不翻身!

所以,有前冇後,不成功,便成仁 ...
成仁吧

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]