• 瀏覽: 4,597
  • 回覆: 38
+4
簡直強搶咯用國家安全理由打壓公司,畀美企收購後就由唔安全立即變安全自由經濟喔,自由咁搶啊嘛。真係最獨裁的自由國家咯

引用:
原帖由 chun4321 於 2020-8-5 08:14 AM 發表
都係學中共啫!
共產主義誕生在歐洲的主因是100多年前的資本制度問題

引用:
原帖由 閘總智囊 於 2020-8-5 08:36 AM 發表

咪係囉,不知幾多國家n年前都唔俾人用facebook,google,whatsapp... 咁唔通又話佢地干預咩?
商業壟斷=政治獨裁,咁簡單道理應該要明

民主大國行為真肉酸

引用:
原帖由 chun4321 於 2020-8-5 08:14 AM 發表
都係學中共啫!
即係你都認同美國係獨裁專制冇民主嘅國家?

自己不想做的項目, 才拋出來大叫自由市場。。。求學只求分數, 只背一本書。。

老細唔係鹵味人就唔可以入鹵味市塲? 乜道理?

經此一次,全球有潛質,或高質素如想進軍美國真係要認真考慮,因進去隨時失去一切,仲可能被屈被告,美國以不是一個正常國家

引用:
原帖由 crazymannnnn 於 2020-8-5 08:11 AM 發表
繼中國科技企業華為之後,另一家中國企業字節跳動(ByteDance)成為全球關注的焦點。字節跳動旗下的抖音國際版TikTok短視頻在美國的業務,徹底被捲

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20200802/366581650366271488.jpeg/2HmgDPUxH0bpkP1l9e-UIOYEs-ARdBoHnK7pO5yu6Ts?v=w12 ...
講咁多做乜吖!
奉陪到底,制裁返美帝咪得囉, 例如禁止FB, Youtube, Whatsapp 咁

TikTok一被老尾叫賣盤,就立即跪賣。
一定有內情,或者某高層家人已被老尾綁架,
所以連還價都沒就賣盤。

這不是首次。所以不要被美國欺騙了。為了抵制美國,近來已不賣享X食品,一來不比錢佢賺,二來食少啲對健康好啲。

引用:
都係學中共啫!
係呀,佢自己人嚟㗎,係你一個唔知咋喎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]