• 瀏覽: 11,555
  • 回覆: 87
+5
引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-2 10:07 PM 發表

你阿爹唔想講你聽囉

https://youtu.be/fI4SwfAUnDc
文章引述俄軍事評論專家瓦西里·卡申的意見稱:這個鴨翼技術的運用將使雷達反射截面大大增加,所以目前國際上先進的第五代隱形戰機沒有任何一家使用。這也是被中方保密的殲20實際隱身性能令外界懷疑的主要原因之一。

此外,對於非常影響是否會被敵機雷達提前發現的機頭雷達截面問題,文章通過對比殲-20同美國F-35隱身戰機的機頭後分析稱,中方並未重新花力氣研究自己的新的機頭,而是再次拿來主義,直接借用了美國F-35和F-22的機頭,如果只看機頭,你很難分辨哪個是殲20或F-35。俄羅斯著名軍事觀察家維克多·巴拉聶茲的評論則更加辛辣,他說:「複製外國的產品,是北京歷來的傳統,中國人把殲20稱作是轟動,但你從這款戰機上能看到美國人的F22機頭,俄羅斯的米格1.44的鴨翼,唯一自己設計的機身又太長了,是那種發育不良、不成比例的過長。」
他還說:「我從前後左右都看了這架飛機,請恕我不客氣的直言,我就不理解這頭大母牛怎麼就能達到他們對外宣稱的雷達反射面很小。」他表示,已知的殲20的戰術技術指標也沒有任何驚艷的地方,不但低於美國人的隱形戰機,而且也趕不上俄羅斯的同類產品。」

人地有名有姓,唔同你啲大劣打飛機視頻,唔好睇咁多,傷身傷腦

引用:
原帖由 lyk898 於 2020-8-2 10:21 PM 發表

文章引述俄軍事評論專家瓦西里·卡申的意見稱:這個鴨翼技術的運用將使雷達反射截面大大增加,所以目前國際上先進的第五代隱形戰機沒有任何一家使用。這也是被中方保密的殲20實際隱身性能令外界懷疑的主要原因之一。

此外,對於非常影響是否會被敵機雷達提前發現的機頭雷達截面問題,文章通過對比殲-20同美國F-35隱身戰機的機頭後分析稱,中方並未重新花力氣研究自己的新的機頭,而是再次拿 ...
西方講就信???這鴨翼設計, 會用在六代戰機之上,
另外, 日本在雷達多次出現了奇怪, 但又測不到係乜, 所以佢地都認為應是殲20所為, 但揾唔到囉

這就是隠身的證明
但F22及F35戰機, 次次入中國境就被打冧, 或被中國用武器干擾到失靈, 咁叫隠形???呃人咋嘛

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-2 10:36 PM 發表

另外, 日本在雷達多次出現了奇怪, 但又測不到係乜, 所以佢地都認為應是殲20所為, 但揾唔到囉

這就是隠身的證明
但F22及F35戰機, 次次入中國境就被打冧, 或被中國用武器干擾到失靈, 咁叫隠形???呃人咋嘛 ...
叫你唔好睇咁多飛機視頻你唔聽,你發中國夢果啲嘢就咪拎出來講,j20已經全部爆炸,剩返一兩架,你唔喺唔知掛?

引用:
原帖由 lyk898 於 2020-8-2 10:21 PM 發表

此外,對於非常影響是否會被敵機雷達提前發現的機頭雷達截面問題,文章通過對比殲-20同美國F-35隱身戰機的機頭後分析稱,中方並未重新花力氣研究自己的新的機頭,而是再次拿 ...
美國自己公佈左六代機CG圖都有鴨翼

引用:
原帖由 大地之翼 於 2020-8-2 10:49 PM 發表

美國做鴨翼研究比中共早就多,你所謂公報圖定型未?果啲想像圖大把都喺冇鴨翼,你又點知軍最後會用鴨翼呢?
我亦無話鴨翼喺唔得,喺有人貼左話XYZ 俄爹專家話雞20天下最強,我只喺想話也有俄爹專家,有名有性,有時間地點話雞20垃圾啫

引用:
原帖由 lyk898 於 2020-8-2 10:55 PM 發表

美國做鴨翼研究比中共早就多,你所謂公報圖定型未?果啲想像圖大把都喺冇鴨翼,你又點知軍最後會用鴨翼呢?
我亦無話鴨翼喺唔得,喺有人貼左話XYZ 俄爹專家話雞20天下最強,我只喺想話也有俄爹專家,有名有性,有時間地點話雞20垃圾啫 ...
吓,淨係識聽專家講?
比人fake左仲儍更更,搞得新機種起碼都兩三個方案競爭架啦,用邊隻係睇番現實決定,殲20既成功就擺在眼前,美空軍啲大佬唔係同你一樣

引用:
原帖由 lyk898 於 2020-8-2 10:39 PM 發表

叫你唔好睇咁多飛機視頻你唔聽,你發中國夢果啲嘢就咪拎出來講,j20已經全部爆炸,剩返一兩架,你唔喺唔知掛?
似乎係講你嘛
F22在2009年己被殲10打冧咗天下皆知, 你咪扮無知嘛???

在5月, F35根本就敵唔住中國的雷達網, 被當場的模擬戰被殲10B打敗了, 就連CNN都有講
F35多次在南海被中國的秘密武器攪到失靈, 如不是中國只是作下馬威, 相信不少F35會葬身南海海底了.
南澳洲出埋兩棲艦及F35都嗱嗱臨閃咩!!!

返去台灣玩你地的F16V丫啦, 隠形呀嗱, 中國當佢透明添呀

引用:
原帖由 大地之翼 於 2020-8-2 10:49 PM 發表

因為研究發現, 在近身的對抗, 原來有鴨翼的設計的機動性會更有優勢. 所以六代戰機, 殲23都會留用這設計

附件

下載.jpg(6.98 KB)

土鱉航空發動機是心臟病

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-2 10:36 PM 發表

這就是隠身的證明
但F22及F35戰機, 次次入中國境就被打冧, 或被中國用武器干擾到失靈, 咁叫隠形???呃人咋嘛 ...
但F22及F35戰機, 次次入中國境就被打冧, 或被中國用武器干擾到失靈 <==可以POST相關消息出嚟嗎??

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-2 11:12 PM 發表

似乎係講你嘛
F22在2009年己被殲10打冧咗天下皆知, 你咪扮無知嘛???

在5月, F35根本就敵唔住中國的雷達網, 被當場的模擬戰被殲10B打敗了, 就連CNN都有講
F35多次在南海被中國的秘密武器攪到失靈, 如不是中國只是作下馬威, 相信不少F35會葬身南海海底了.
南澳洲出埋兩棲艦及F35都嗱嗱臨閃咩!!!

返去台灣玩你地的F16V ...
F22在2009年己被殲10打冧咗天下皆知 <==可以POST相關資料出嚟嗎??

引用:
原帖由 神棍老子 於 2020-8-3 05:46 AM 發表

但F22及F35戰機, 次次入中國境就被打冧, 或被中國用武器干擾到失靈 <==可以POST相關消息出嚟嗎??
F22不止現在, 原來12年前都在中國隠唔到形啦

所以中國當佢野味咁打, 科技進補啦
好心你就咪睇咁多台灣網啦, 如台灣咁勁, 自己同大陸單打獨鬥, 洗乜通蕃賣國, 要揾老美同日本聯手呀

有叻的中國唔睇, 郤睇埋那輸那郤最叻睇日本AV大的台灣作埋的春文???係咪思想有問題呀???

https://kknews.cc/zh-hk/military/rjej3kn.html

台灣其實真係好無恥, 自己輸到離行離罅, 但就扮贏家咁批評人地呢樣唔得嗰樣渣, 真係咁叻就先改善自已, 做咩自己咁渣??

自話自說十多年真煩。

引用:
原帖由 lyk898 於 2020-8-2 10:55 PM 發表

我亦無話鴨翼喺唔得,喺有人貼左話XYZ 俄爹專家話雞20天下最強,我只喺想話也有俄爹專家,有名有性,有時間地點話雞20垃圾啫 ...
天下文章一大抄。其實圖形來來去去都係得咁多。只要啱用味攞嚟用囉。你寫文章味用來用去嗰五千字。唔通人地又話你抄囉!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-3 06:59 AM 發表

F22不止現在, 原來12年前都在中國隠唔到形啦

所以中國當佢野味咁打, 科技進補啦
好心你就咪睇咁多台灣網啦, 如台灣咁勁, 自己同大陸單打獨鬥, 洗乜通蕃賣國, 要揾老美同日本聯手呀

有叻的中國唔睇, 郤睇埋那輸那郤最叻睇日本AV大的台灣作埋的春文???係咪思想有問題呀???

https://kknews.cc/zh-hk/military/rjej3kn.ht ...
文中最後結論係咁講嘅:
那麼事實到底是怎樣的呢?事件過了如此之久,沒有人知道當時的真相,但在F22傳出被擊落消息的當天,又有消息說中國空軍一架飛機在訓練時由於飛機故障在福建墜毀,由此可見中國空軍在墜毀了一架飛機是事實,但F22擊落雖然也不是不可能,但卻無憑無據
(師兄你咁都信?? 唔係嗎, F22被擊落兩架喎, 仲要入到福建??)原文網址:https://kknews.cc/military/rjej3kn.html

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]