• 瀏覽: 5,572
  • 回覆: 62
原來有D儍閪覺得美軍派三艘航母攻南海,
老解一定要派番航母同佢隻練隻咁公道?
睇到真係唔識笑

引用:
原帖由 碌都負唔到 於 2020-8-2 03:18 PM 發表

你知唔知早兩年美國隻退役航母靶艦炸左廿幾日都未沈?
打仗時航母裝滿炸彈,導彈,航空汽油等中一枚彈分分鐘引發連鎖爆炸,一只空的船又關曬水密倉就難炸d。

引用:
原帖由 莫貪免費天使雞 於 2020-8-2 08:14 PM 發表
原來有D儍閪覺得美軍派三艘航母攻南海,
老解一定要派番航母同佢隻練隻咁公道?
睇到真係唔識笑
其實, 班美軍好清楚有咩大鑊嘢在南海等緊佢去死, 所以, 其實佢地仲驚過解放軍,

怎睇得出??佢到一發覺有唔對路, 就會緊急逃生, 仲逃了超過12次.添!!!

美軍打工架渣, 俾埋條命你咩???白宮呢個僱主好心咪咁無良, 推佢地去死

好以好人號, 甘迺迪號班友最精, 燒乸咗隻船, 睇你白宮怎迫到佢地

引用:
原帖由 南宮老人 於 2020-6-16 09:53 PM 發表
美軍三航母曝露國產遼寧號山東號戰力差距, 甚麼會飽和攻擊, 航母嚟南海死硬等??
https://www.youtube.com/watch?v=UZFTBn7gevs
中國派航母去南海迎戰美國航母?
你想多咗吧!
如果真係要用航母打,中國就會出導彈迎接。

引用:
原帖由 輪皇 於 2020-8-2 08:25 PM 發表

打仗時航母裝滿炸彈,導彈,航空汽油等中一枚彈分分鐘引發連鎖爆炸,一只空的船又關曬水密倉就難炸d。
仲有, 隻船要運作, 數千船員要在艦上穿梭工作, 又怎可能全關掉水密倉呢

事實, 在二戰時就有32隻航母, 包括12隻美國航母被炸沉了

以弱對強,乜戰法呀???

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-2 08:40 PM 發表

其實, 班美軍好清楚有咩大鑊嘢在南海等緊佢去死, 所以, 其實佢地仲驚過解放軍,

怎睇得出??佢到一發覺有唔對路, 就會緊急逃生, 仲逃了超過12次.添!!!

美軍打工架渣, 俾埋條命你咩???白宮呢個僱主好心咪咁無良, 推佢地去死

好以好人號, 甘迺迪號班友最精, 燒乸咗隻船, 睇你白宮怎迫到佢地 ...
美國人現在只會打不會輸的仗(100%贏),韓戰,越戰的教訓深刻,打得來冇好處的仗傻仔才會打。

引用:
原帖由 Driveffun 於 2020-8-2 03:11 PM 發表
既然差距咁大,老尾點解唔開波?仲等乜嘢?
2016只有一艘遼寧,奧巴馬唔敢打,當時差距咪仲大?
紙老虎連北韓,伊朗,古巴都唔敢打,更唔好講打中國啦

愛國賊佢地忽略左最重要一樣,就喺戰績,中共啲反艦飛彈過住戰績好一般,講真企喺道俾3你任射都未必打得中,仲談咩突防?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2020-8-2 08:10 PM 發表

唔打, 關我Q事, 好似股巿咁, 股評人讚好的, 跑唔出, 關人Q事囉
吹L到硬晒咁快就縮?

南海開戰???美航母仲夠膽在南海停留?早就離中國1000公里外

引用:
原帖由 輪皇 於 2020-8-2 09:25 PM 發表

美國人現在只會打不會輸的仗(100%贏),韓戰,越戰的教訓深刻,打得來冇好處的仗傻仔才會打。
成班軍人講自由的, 收份人工, 叫佢去送死, 佢地會請辭的

平時同二三線國家, 根本佢地坐在航母燒吓野食, 晒下日光浴就贏了場仗.
但今次去南海, 真係隨時死得人, 一個東風炸落黎就無得溝女, 滾女, 呃女上床, 真係得鬼閒去咩!!

引用:
原帖由 GP03SE 於 2020-8-2 09:15 PM 發表
以弱對強,乜戰法呀???
而家戰爭係睇系統的, 淺層次的只會睇到隻遼寧艦,
但叻既人就會睇到海底有核潛艇仲孭晒超級導彈, 新形航母殺手,  岸邊有大堆東風21D, 26係度...41, 可能仲有電磁炮, 激光炮..

你裂根號真係敢打????????, 包你個個男海軍裂埋條子孫根

美軍航母又爆發美肺回去趴窩了

引用:
原帖由 soilvvang 於 2020-8-2 11:13 PM 發表
南海開戰???美航母仲夠膽在南海停留?早就離中國1000公里外
被嚇跑了12次以上添, 仲有, 美國以為出4隻B1B以為隠形, 以為好威, 但人地出埋預警機驚告埋你B1B都仲得,
美國的所謂隠形, 在中國面前, 被和調了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]