• 瀏覽: 540,296
  • 回覆: 7,246
  • 追帖: 31
+352
引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-8-2 01:51 PM 發表

美國自身矛盾、治疫失當、種族問題、冷戰思維,都是世界大戰的計時炸彈,隨時都可能爆炸,傷及無辜!自以為是最偉大的國家,其實暗藏殺機,最為黑暗,和平只流於口號形式,勾心鬥角,早已經積累了大量負面思維,不利國運,可見其殞落之日,生死有天命,錯不在人家。 ...
美國可能已經走到無法挽救的地步,疫症加上風災,還有暴亂依然持續,經濟也陷入重大困境,十一月大選那個勝選,往後都需面對一個爛攤子,可能再做什麼都會吃力不討好。

侵侵差不多肯定會亂黎架喇, 因為如果選唔到而要下臺, 極大機會要坐牢過埋下半生.

引用:
原帖由 E4YQ 於 2-8-2020 17:27 發表
侵侵差不多肯定會亂黎架喇, 因為如果選唔到而要下臺, 極大機會要坐牢過埋下半生.
如果侵侵咁差都重可以連任,美國人平均智商真是有問題。
點解會產出垃圾的一代人?

引用:
原帖由 rtrtrt2006 於 2020-8-2 05:29 PM 發表

如果侵侵咁差都重可以連任,美國人平均智商真是有問題。
點解會產出垃圾的一代人?
兩條老柴任揀一個,一個係網紅又係奸商,另一個仲仆街,孌童癖偽君子,見親細佬女都借頭借路又摸又攬,靠老尾勢力安排自己個仔去烏黑爛搵著數,柒普打電話去向烏黑爛總統索料,民主黨就話佢私通外國,喊打喊殺佢, 雖然柒普都係為競選而打擊對手,但做嘅事點都係明面上反權貴以權謀私,反而畀民主黨話佢犯法。
昂九九嘅選民要由一舊狗屎同一舊豬屎中揀一舊,咁就話係民主喎。

我早就覺得律政係曱甴黑暴嘅保護神之一。

https://youtu.be/z6oBOtqBIY4

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-8-2 08:19 PM 發表

整個政府都係黃賊。

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-8-2 08:16 PM 發表

兩條老柴任揀一個,一個係網紅又係奸商,另一個仲仆街,孌童癖偽君子,見親細佬女都借頭借路又摸又攬,靠老尾勢力安排自己個仔去烏黑爛搵著數,柒普打電話去向烏黑爛總統索料,民主黨就話佢私通外國,喊打喊殺佢, 雖然柒普都係為競選而打擊對手,但做嘅事點都係明面上反權貴以權謀私,反而畀民主黨話佢犯法。
昂九九嘅選民要由一舊狗屎同一舊豬屎中揀一舊,咁就話係民主喎。

11451052 ...
點解d驢仔黨美國佬寧要拜登呢d身有屎的廢老都唔要桑德斯?係咪d民主黨建制派怕咗非建制出身的左翼民粹主義者?
但柒朗普都非建制派出身的右翼民粹主義者,大象黨建制派又肯啃?單純覺得柒朗普羸到痴埋去可以拎著數?

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-8-2 09:38 PM 發表

整個政府都係黃賊。
林鄭兩公婆可能諗住返內地養老,睇嚟唔會去英國,佢哋冇物業在海外。
鄭若驊大把水,但冇投資海外物業,唔知係唔係想退休後上北京住,天冷就走去四季如春嘅雲南住。
係碼這兩個人唔係留條後路在海外。

----------------

高官利益申報 張建宗擁9項物業成「樓王」

行政長官林鄭月娥申報與丈夫林兆波,在內地中山持有一個住宅及車位自用,而在港則沒有物業。
至於律政司司長鄭若驊則申報持有8項物業,其中有兩項屬內地北京及雲南的住宅單位,而在港的物業分布新界及港島區,例如屯門、沙田、中西區及南區。

https://ps.hket.com/article/2707396

現在有中國人員落嚟幫手做檢測,但啲YC會唔會配合呢?甚至在自己的樣本做手腳呢?因為已經煲緊DNA會送中,這樣的話,有機會做不到全民檢測。

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-8-2 08:19 PM 發表

國安公署要做嘢,如果真的拉人,震撼程度可比美核彈。

引用:
原帖由 tamama衝擊波 於 2020-8-2 09:42 PM 發表

點解d驢仔黨美國佬寧要拜登呢d身有屎的廢老都唔要桑德斯?係咪d民主黨建制派怕咗非建制出身的左翼民粹主義者?
但柒朗普都非建制派出身的右翼民粹主義者,大象黨建制派又肯啃?單純覺得柒朗普羸到痴埋去可以拎著數? ...
尾國作為資本主義世界的老大,財團大資本家利益凌駕國家利益,幕後大老細點會容忍畀三德子這種左翼份子上台執政,其實三德子這種所謂左派跟共產主義差好遠,但尾國資本家都唔會容忍。
2015年民主黨內初選,黨內有力人士已經討論點樣力捧希拉莉阿婆上位,全力打壓三德子 (三德子民望比希婆高),件事畀民主黨數據主管 Seth Rich 放料畀維基解密 ( 二萬封電郵),這事就是引爆希拉莉電郵門事件,冇幾耐,Seth Rich 在華盛頓屋企附近被殺,警方話係遇劫被殺,但 Seth Rich 隨身的財物如銀包丶手機都未被劫走,不過警方話係劫殺就劫殺,循劫殺案去追查,不過可能一世都搵唔到劫匪。

柒普的確係一個異數,當日共和黨內好多大佬級政治人物都唔支持佢,比如前年瓜咗嗰條麥凱恩,佢同柒普勢成水火。麥凱恩越戰時係機師,飛機被擊落唔瓜得,畀越共俘虜,後來釋放回尾國,佢被當作越戰英雄,柒普就鄙視佢,話一個畀敵軍俘虜嘅軍人算條毛英雄,俘虜都當係英雄咁戰場上戰死的軍人算係乜嘢?麥凱恩㷫到屎都標,憎到柒普死。無奈共和黨出戰的政治人物冇邊個夠號召力,初選通通唔夠柒普人氣高,共和黨只好支持柒普做總統候選人。

引用:
原帖由 E4YQ 於 2020-8-2 05:27 PM 發表
侵侵差不多肯定會亂黎架喇, 因為如果選唔到而要下臺, 極大機會要坐牢過埋下半生.
我各而覺得他即使下了台,也不會被送進監倉,一來他十分富有,二來美國不像南韓,喜歡將領導人送去坐牢。

美國真的多災難,新冠肺炎不受控之餘,又有風災和火災,也不知美國怎樣「收科」了,特朗普還有大量機會好好向民眾「表演」了。

南加州山火蔓延逾1600公頃 近8000人撤離
https://hd.stheadline.com/news/r ... 火蔓延逾1600公頃-近8000人撤離

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-8-2 20:19 發表

知道又點
鬼叫中央漏招
大陸又唔派人入警察,律政司,搞得專門部門就應該派大陸人入去
搞到國安法唔湯唔水

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-8-2 21:54 發表
現在有中國人員落嚟幫手做檢測,但啲YC會唔會配合呢?甚至在自己的樣本做手腳呢?因為已經煲緊DNA會送中,這樣的話,有機會做不到全民檢測。
加埋健康碼配搭使用
要做檢測先有健康碼
到時要有健康碼先搭到車,食到野

唔做大陸嗰個都得,慢慢等2000私院檢測