• 瀏覽: 5,252
  • 回覆: 79
+2
引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-7-24 02:45 PM 發表

指點一下何謂NPL SHS?
吾好意思車上覆急左

NPL : No pay leave
SHS : 類似 Special hounodable sevice 即賣假返工

其實威院+中大/QM+港大兩個群體...留意下知到好多野

引用:
原帖由 daimonster 於 2020-7-24 03:07 PM 發表

吾好意思車上覆急左

SHS : 類似 Special hounodable sevice 即賣假返工

呀,謝謝

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-7-24 12:46 PM 發表

馳援四海保平安
唯獨不能進香港
某病毒檢測中心被業主入稟撤銷租約

地主,醫霸,鬼佬&法棍基情四射
保平安?食得架?

引用:
原帖由 G36 於 2020-7-24 03:22 PM 發表

某病毒檢測中心被業主入稟撤銷租約

地主,醫霸,鬼佬&法棍基情四射
保平安?食得架?
港府聘用兩間內地私營公司為香港提供病毒檢測,其中一間是「華大基因」開設的華昇診斷中心。它在今年6月租用大埔太平工業園一單位,擬作檢測中心,引起附近居民反彈。而單位業主亦於昨日(23日)向高院入稟,指稱是受對方誤導才同意租出單位,因此要求法庭頒令撤銷租約,並要求賠償。
本案原告大埔綉花工藝有限公司在入稟狀稱,它是大埔汀角路太平工業園A座其中一層的業主。它在今年6月16日與被告華昇診斷中心有限公司簽約,將物業租予被告。原告現在向法庭申請,依靠《失實陳述條例》的條文撤回有關租約,並要被告將單位交回。此外,原告要求被告以每月逾18萬港元為基準,向原告賠償租金損失,直至交回單位為止。
附近居民居然知道某物業租給診斷中心

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-7-24 03:30 PM 發表

港府聘用兩間內地私營公司為香港提供病毒檢測,其中一間是「華大基因」開設的華昇診斷中心。它在今年6月租用大埔太平工業園一單位,擬作檢測中心,引起附近居民反彈。而單位業主亦於昨日(23日)向高院入稟,指稱是受對方誤導才同意租出單位,因此要求法庭頒令撤銷租約,並要求賠償。
本案原告大埔綉花工藝有限公司在入稟狀稱,它是大埔汀角路太平工業園A座其中一層的業主。它在今年6月16日與被告華昇診斷中心有限公 ...
好有朱婆婆港珠澳大橋既味道

法棍搵料(律師樓買賣樓宇好熟手), 做埋操手拉人脈
地主隻眼開隻眼閉
鬼佬NGO+SALES stand by 做民意賣試劑
醫霸&陀地檢測, 控制供應好做市好開心

利申, 隨口up.

引用:
原帖由 daimonster 於 2020-7-24 03:07 PM 發表

吾好意思車上覆急左

謝.SHS 我唔知係咩 NPL就知道

引用:
原帖由 G36 於 2020-7-24 04:18 PM 發表

好有朱婆婆港珠澳大橋既味道

法棍搵料(律師樓買賣樓宇好熟手), 做埋操手拉人脈
地主隻眼開隻眼閉
鬼佬NGO+SALES stand by 做民意賣試劑
醫霸&陀地檢測, 控制供應好做市好開心

利申, 隨口up. ...
我看今時不同往日了。中央既支持在港建方艙醫院,我認為要在深圳支援驗測不會是問題。

引用:
原帖由 絕世小魚 於 2020-7-24 04:20 PM 發表

謝.SHS 我唔知係咩 NPL就知道
知之為知之,不知為不知,但是三人同行必有我師,擇其善者而從之

初初聽到都以為我對耳仔出左問題,年年都話不足手人,點解今次.....
原泥係怕比盧醫生團隊一腳踢開

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-7-24 04:25 PM 發表

我看今時不同往日了。中央既支持在港建方艙醫院,我認為要在深圳支援驗測不會是問題。
深圳, 珠海支援驗測根本上可行
但要自私既黃公務員/政棍同醫霸配合就有好高既難度
佢地可以用成三百磅既Guideline泥玩死你

例如公務員:你既提議十分之好, 我地好樂意做
但根據指引第1234條話唔得
手則4567條話要部門ABCD批左先
之後要顧及行內意見先至開始起草方案...

故先要打怕(唔係嬴)霸權令其明白到愛國愛港重人民先有前途
而使其回歸
始終霸權養活香港相當人口
現時經濟又大洗牌, 霸權死左加煩添亂仲衰

關鍵是特首及其班子的決心
諸葛亮打孟獲都唔係一次攪好
無返老共既毅力和見血的覺悟都無法執行(結果已是題外話了)

引用:
原帖由 G36 於 2020-7-24 05:07 PM 發表

深圳, 珠海支援驗測根本上可行
但要自私既黃公務員/政棍同醫霸配合就有好高既難度
佢地可以用成三百磅既Guideline泥玩死你

例如公務員:你既提議十分之好, 我地好樂意做
但根據指引第1234條話唔得
手則4567條話要部門ABCD批左先
之後要顧及行內意見先至開始起草方案...

故先要打怕(唔係嬴)霸權令其明白到愛國愛港重人民先有前途
而使其回歸
始終霸權養 ...
疫情早啲散,大家平安;疫情嚴重啲,打開香港醫療霸權的裂口就容易啲。

點都係好結果,係咪好阿Q呢?

過往十年,
私家醫院生意太好(拜保險所賜),
又多國內同胞幫襯,
所以私家醫院大肆擴充病床及人手,
不惜高薪搶醫生搶護士.

去年暴動後,
國內人減少來港,  疫情爆發後更不會來.

私家醫院的資源,  現在真的可能剩餘太多.
減薪裁員的日子快到了.

回流番公院囉,BNO去英國給人勞役唔知收唔收

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-7-24 03:30 PM 發表

本案原告大埔綉花工藝有限公司在入稟狀稱,它是大埔汀角路太平工業園A座其中一層的業主。它在今年6月16日與被告華昇診斷中心有限公 ...
又係大埔曱甴竇
佢地一定死咬不放。
去年區議會選舉, 建制在大埔區全軍覆沒, 有說毛婆靜和某教會在大埔一個群組全力發功所致。

引用:
原帖由 直線國國王 於 2020-7-24 10:27 AM 發表

好戲在后頭,「泛暴式初選」下,衛生服務界誕生了一個IT員工「罷工救港」余慧明當候選人,以後更加是一人一把聲了。不過看來以後要改革醫委會,也不用非醫界人士才可當委員了。 ...
我突然諗到,如果做工程嘅,去負責起醫院嘅,係咪都可以參選醫護界呢?真係醫護界自己戇能鳩俾外行人代表自己!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]