• 瀏覽: 4,385
  • 回覆: 80
七一暴亂一定同疫情反彈有關

引用:
原帖由 Perfect 於 2020/7/14 12:08 AM 發表
是次措施毫無新意,只係將幾個月前嘅嘢重做
如果係得,就唔會有今次大反彈

但對經濟同民生,卻又再次打擊
今次抗打擊的力量必定差左
上次話望六月無事,夏天無事,但而家明顯唔係 ...
而家係等疫苗研發。

引用:
原帖由 Perfect 於 2020-7-13 11:58 PM 發表
以美國的能力,控制疫情點解會咁渣?

係咪佢口中說抗疫,暗中搞全民感染,全民免疫?

試諗下,當美國全民感染,全民免疫後有乜後果?

佢可以沉落谷底後快速恢復經濟。

而中港澳呢?還在無限loop咁抗疫中,一直被病毒拖住後腿。 ...
唔係,美洲病夫係好偉大,想全國三億病夫國民,都能好民主咁生出抗體,然後抽取抗體製成疫苗,造福5隻屎眼,喔,五眼聯萌!

引用:
原帖由 神經箭 於 2020-7-15 01:39 PM 發表

民情都好重要。中國模式去到美國就一定唔得。習慣自我中心的美國人睬你都儍。
任何國家,唔理行咩野制度,多少一定會有刁民
問題係作為首長,要如何在危機中發揮領導能力?
民情有關,但係如果個首長值得信任,有辦法說服老百姓接受防疫措施
唔係做唔到
如果你有留意紐約州長古莫,日日出黎開記者會
講話誠懇不亢不卑,紐約人接受相信佢,大部分人照防疫指示做
紐約原來係疫災中央,而家得到控制住,疫情降溫
就係州長領導有方
睇下侵侵只會誇張,講大話
要求佢以身成則,戴口罩都好似要佢死咁難
佢同班幕僚蠢到想去批鬥白宮防疫首席官佛奇
因為佢成日同侵侵唱反調,侵侵想要毀佢公信力
有冇搞L錯? 佛奇係防疫中公信力遠超過侵侵N倍,得到人民信任
佢又冇要選舉,批鬥佢?
好在有人提醒唔郁得呢個人,白宮至改口,侵侵又轉彎話同佢冇野

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-15 07:28 PM 發表
咁有冇歧視埋你地中華人民共和國人?
美國一直歧視中國人、亞洲人、非洲人、拉美人、歐洲人、穆斯林...,從未改變

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 wincan459 於 2020-7-15 21:06 發表

請樓主深入分析美國shi是不是很香。
以美國人的高尚,美國shi不可能是chou的,樓主一定可以當飯吃。
連我黃藍都未分清就口出惡言
藍絲中有你此種素質的人實在可悲
同黑暴無分別

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-15 07:24 PM 發表

我關心嘅野你都需要關心咩?
你一向關心嘅美國波士我又關心埋一份你都需要關心咩?

引用:
原帖由 wincan459 於 2020-7-15 21:06 發表

請樓主深入分析美國shi是不是很香。
以美國人的高尚,美國shi不可能是chou的,樓主一定可以當飯吃。
你呢種字都未識睇的,相信便是黃絲口中所說的廢藍,香討藍絲陣營有你,係恥辱

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-15 09:52 PM 發表
咁做左美國人 咪可以 歧視你地中華人民共和國人 囉
入藉都冇用,你要再投胎先得

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]