• 瀏覽: 4,382
  • 回覆: 80
其實如果全世界都好似中國做得咁好,6月消失真唔出奇
上次沙士因為集中系亞洲,所以好快KO,
但次肺炎根本就唔系來至中國,西方處理唔好,不停輸入到亞洲
引用:
原帖由 Perfect 於 2020-7-14 01:50 PM 發表

呢個只係班磚家初步研究
所有嘢都係估計同推測,甚至只係班磚家順口開河。
正如年頭時話痴毒會在六月消失一樣

引用:
原帖由 Perfect 於 2020-7-14 03:28 PM 發表

唉,咁點算?有乜辦法解決疫情?
冇需要太擔心,生死有命
如果你天生唔適合做宿主,就算感染左
可能由感染到病毒在體內消失,完全唔知情下結束
到最後變成物競天擇,存活的人類,根本不怕呢隻病毒

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2020-7-14 03:54 PM 發表
其實如果全世界都好似中國做得咁好,6月消失真唔出奇
上次沙士因為集中系亞洲,所以好快KO,
但次肺炎根本就唔系來至中國,西方處理唔好,不停輸入到亞洲

...
上次易控制主要原因
SARS特徵,發燒至有傳染力
所以用量體溫呢招就可以阻擋
交通系統,間內空間一入門,有發燒就俾人趕出黎
就好難發生群聚感染
而家係無症狀帶源者仍有傳播力,呢下就係致命傷,防不勝防
而且SARS係人體內存活時間較短,一染到兩三日就發出黎
遇到啲特異人類,新冠狀有人隔離十四日放出黎,之後仲有傳播力
我睇報導,台灣有個確診者,唔知有冇破紀錄
從確診第一日住院,住左八十幾日身體才出現陰性反應
即係話毒病係人體內可以存活咁耐

引用:
原帖由 sclee1209 於 2020-7-14 18:56 發表

上次易控制主要原因
SARS特徵,發燒至有傳染力
所以用量體溫呢招就可以阻擋
交通系統,間內空間一入門,有發燒就俾人趕出黎
就好難發生群聚感染
而家係無症狀帶源者仍有傳播力,呢下就係致命傷,防不勝防
而且SARS係人體內存活時間較短,一染到兩三日就發出黎
遇到啲特異人類,新冠狀有人隔離十四日放出黎,之後仲有傳播力
我睇報導,台灣有個確診者,唔知有冇破紀錄
從確診第一日住院,住 ...
呢位師兄的文字有些水準👍🏻

係根本毫無辦法, 唯有搞全民免疫。

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-14 08:50 PM 發表

冇必要啵。

大陸有 全面小康生活 你地都唔去過啦!
你連李膠主都背叛埋,小心佢吖你落地獄啊

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-14 09:29 PM 發表

法輪功都係 中華人民共和國人 搞出來架!
我地香港人 冇興趣
你個身分證明文件都係中華人民共和國政府部門發出架喎
唔好成日侮辱自己啦

引用:
原帖由 Perfect 於 2020-7-13 11:58 PM 發表
以美國的能力,控制疫情點解會咁渣?

係咪佢口中說抗疫,暗中搞全民感染,全民免疫?

試諗下,當美國全民感染,全民免疫後有乜後果?

佢可以沉落谷底後快速恢復經濟。

而中港澳呢?還在無限loop咁抗疫中,一直被病毒拖住後腿。 ...
不能同意!

單單 3億American 不能出外旅行(無國家收), 國內物品無國家想要(無出口)………佢重可以點樣強大?

引用:
原帖由 yukkuenhk 於 2020-7-14 14:01 發表

你咁叻去美國羅,留响香港把L
曱甴連核爆都唔怕,山姆大叔需要你,賣豬仔2.0~

老尾係明搞全民仆街至真。

1) 清低劣窮人, 老人, 當係人口控制措施
2) 將仇恨引去中國, 越大鑊,越多國家受牽連, 就越能引起全球反中
3) 真係無能力處理

引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-14 12:11 AM 發表

識野!抵贊!

美國人從來都信奉叢林法則, 適者生存!

呢個就係美帝強大嘅原因!
明年美國通識題:
試論2020-2021期間,美國因為冠狀肺炎共死三千萬人,
其中大部份係老弱殘,對美國是利多於弊?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]