• 瀏覽: 2,338
  • 回覆: 31
引用:
原帖由 請你聼真話 於 2020-7-11 11:38 PM 發表

咪亂講,
共產黨就示範左點樣成功跟國家機器對抗, 仲可以推翻自己國家,建立中華人民共和國添
當年的政府太爛跟現在沒法比,你咪試下犯國法睇下囉🤔🤔

唔係㗎,呢條友都好夠薑

引用:
原帖由 番鼠bb 於 2020-7-1 01:19 發表
生態圈正常應該會有黃藍兩色。。。國安法一立。。。黃色勢力從此消失左。。。藍色統一。。。黎緊個個爭住做藍絲阿頭。。。競爭力咁大。。。鬼打鬼情況必然有。。。大家點睇日後香港權鬥既問題 ...
冇咁快,有藍絲都系冇太平,一樣講“普選”。

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-7-11 11:20 PM 發表

係國內都無啦唔好又嚇人😰😰
國內已經叩留護照,限制資金出境,對香港將會一樣及更嚴厲,香港人太有錢,與五毛共分享

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-7-11 11:20 PM 發表

係國內都無啦唔好又嚇人😰😰
國內已經叩留護照,限制資金出境,有錢人被共產黨分身家,對香港將會一樣及更嚴厲,香港人太有錢,與五毛共分享

引用:
原帖由 kk2964 於 2020-7-12 02:45 PM 發表

國內已經叩留護照,限制資金出境,對香港將會一樣及更嚴厲,香港人太有錢,與五毛共分享
每年有超過一億人次到外地 旅行/升學/ 公幹, 點樣扣護照呀? 中國係一個外匯管制國家 所以有相應嘅措施係合理嘅

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-7-12 02:49 PM 發表

每年有超過一億人次到外地 旅行/升學/ 公幹, 點樣扣護照呀? 中國係一個外匯管制國家 所以有相應嘅措施係合理嘅
合理地適用在香港

引用:
原帖由 kk2964 於 2020-7-12 02:50 PM 發表

合理地適用在香港
香港係自由港點樣合適,你住係火星?因為台灣都有外匯限制,你無理由唔知😰😰

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-7-12 02:55 PM 發表

香港係自由港點樣合適,你住係火星?因為台灣都有外匯限制,你無理由唔知😰😰
香港係中國香港,中國係一個外匯管制國家 所以有相應嘅措施係合理嘅

引用:
原帖由 kk2964 於 2020-7-12 03:04 PM 發表

香港係中國香港,中國係一個外匯管制國家 所以有相應嘅措施係合理嘅
亂噏廿四😱😱

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-7-12 04:19 PM 發表

亂噏廿四😱😱
叫大家唔好買外弊,唔好開離岸戶囗,對香港有信心,唔好諗移民,資產留港儲備,與國家共渡時艱,多謝忠心愛國者

引用:
原帖由 kk2964 於 2020-7-12 04:29 PM 發表

叫大家唔好買外弊,唔好開離岸戶囗,對香港有信心,唔好諗移民,資產留港儲備,與國家共渡時艱,多謝忠心愛國者
多謝你發言,讓網友知道什麼是無知🙏🙏

引用:
原帖由 瑪卡 於 2020-7-12 04:34 PM 發表

多謝你發言,讓網友知道什麼是無知🙏🙏
以前比人賣豬仔冇辦法,現在自己賣豬仔就無知,禍及父母,殃及子女,諗清楚啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]