• 瀏覽: 2,100
  • 回覆: 19
引用:
原帖由 DS女老詩 於 2020-7-3 11:11 AM 發表
北約在歐洲地區對俄羅斯形成巨大的軍事壓力,幾乎是挺著刺刀堵在了俄羅斯的家門口,現在北約司令官又表示不能容忍中國的擴張,可以看作是北約正在調轉方向,以前只針對俄羅斯,今後就要針對中國 ...
怎樣針對中國法呢?中國又冇軍隊在歐洲,又冇軍事基地在歐洲。

北約幾乎就等於美國,
睇睇美國而家對中國既方向,
不意外。

引用:
原帖由 isvh5 於 2020-7-3 12:05 PM 發表
北約幾乎就等於美國,
睇睇美國而家對中國既方向,
不意外。
伊朗阻住北約圍中國. 現在北約只能在土耳其卻步.
所以伊朗係眼中釘. 但同時係中國的屏障, 等同北韓. 美國想打伊朗, 無可能打到

歐洲土耳其已經作反
土耳其伊朗聯手收拾以色列
歐洲陣前退縮拋棄美國
北約解體美帝崩潰
歐洲參加一帶一路笑嘻嘻

伊朗等美國犯眾憎
美國恐怖分子由阿富汗打去印巴
上合組織把美國恐怖分子連根拔起
美帝崩潰一帶一路成真

北約實由美國主導操控, 企圖綁歐洲上戰車針對中國

但馬克龍上年底不是說北約腦死亡嗎? 剛剛美軍不是撤軍德國嗎?

引用:
原帖由 HEYAYA 於 2020-7-3 03:12 PM 發表
北約實由美國主導操控, 企圖綁歐洲上戰車針對中國

但馬克龍上年底不是說北約腦死亡嗎? 剛剛美軍不是撤軍德國嗎?
睇返段報導, 個乜野司令原來係美國四星上將…
果然如你所說, 而家美國係利用北約黎夾歐洲國家上車一齊針對中國.
一日北約未解散, 歐洲都好難唔比利用(出唔出兵另計, 擺上台就少不了)

引用:
原帖由 amx_011 於 2020-7-3 03:48 PM 發表

睇返段報導, 個乜野司令原來係美國四星上將…
果然如你所說, 而家美國係利用北約黎夾歐洲國家上車一齊針對中國.
一日北約未解散, 歐洲都好難唔比利用(出唔出兵另計, 擺上台就少不了) ...
歐洲同俄羅斯組盟,踢開美國,更和平

引用:
原帖由 華山掌門人 於 2020-7-3 03:57 PM 發表

歐洲同俄羅斯組盟,踢開美國,更和平
我對歷史唔多認識. 我只知道由沙俄到蘇聯, 歐洲都受到呢個國家既威脅.
但蘇聯解體, 俄羅斯對歐洲國家既威脅仲係咁大咩?
反而我聽講歐洲好多國家都同俄羅斯買天然氣. 而俄羅斯亦冇紅化歐洲既野心.
咁…俄羅斯對歐洲既威脅何在?北約既存在仲有必要嗎?
(其實好搞鬼, 中國有排都未可以軍事威脅到歐洲. 歐洲國家感覺上真係被美國夾硬推上賊船…)

引用:
原帖由 amx_011 於 2020-7-3 04:37 PM 發表

我對歷史唔多認識. 我只知道由沙俄到蘇聯, 歐洲都受到呢個國家既威脅.
反而我聽講歐洲好多國家都同俄羅斯買天然氣. 而俄羅斯亦冇紅化歐洲既野心.
(其實好搞鬼, 中國有排都未可以軍事威脅到歐洲. 歐洲國家感覺上真係被美國夾硬推上賊船…) ...
最佳組合,係歐洲,俄羅斯,中國組成歐亞同盟。 可保永無戰爭。不過咁樣應該係美國的噩夢。

樓主知唔知乜嘢叫口是心非!?

歐洲怕將來戰爭,於是預先消滅對手。 點知真係引來對手,變成戰爭。

不是一向?
一向都係敵人

引用:
原帖由 amx_011 於 2020-7-3 04:37 PM 發表

(其實好搞鬼, 中國有排都未可以軍事威脅到歐洲. 歐洲國家感覺上真係被美國夾硬推上賊船…) ...
北約是否有價值存在 吾係歐洲佬話事!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]