• 瀏覽: 997,735
  • 回覆: 7,252
  • 追帖: 242
+807
引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-7-1 10:24 AM 發表
用國內嘅做法:
國內都有大量「異見份子」,生活係點?
就係日日比人監視監視再監視,
一有錯處就捉佢地返去問話甚至審理,慢慢玩.......
大家估呢十萬八萬人,會唔會係咁?
攻心,班人頂唔到幾耐......
...
所以真係唔好話篤灰無效加大無理非心理壓力

地鐵站附近有的派國安法特輯,我攞份收起去做記念

警隊旗手,越尼越超重

初心!

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-7-1 02:29 發表

控辯雙方都可以申請解散陪審團
但係控辯雙方都知道邊個負責單案,可以打籠通
名單一早知,夾好晒俾,令件案罪名不成立黃人入團

愛國,絕對係光明正大的!

推特上面的英文圖片

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-7-1 10:54 AM 發表

但係控辯雙方都知道邊個負責單案,可以打籠通
名單一早知,夾好晒俾,令件案罪名不成立黃人入團
如果連控方律師都靠唔住, 咁有無陪審團都係死.

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-7-1 10:52 AM 發表
初心!
精彩!必須廣傳!!!

黃之鋒 一家已秘密搬屋?

https://www.youtube.com/watch?v=PmjHNuU_mvA

4:16開始

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-7-1 03:05 發表

有最低消費,除非唔入罪
但係仲有一句“情節較輕的,處五年以下有期徒刑、拘役或者管制”

另外64條拘役對應香港係入勞役中心,管制對應做社會服務令

國安法不同其他中國法律,無列明例種情況為“情節嚴重”,“情節較輕”,變成法官可以有操作空間,大部份案件都變得“情節較輕”

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-6-27 12:12 PM 發表
美國疫情新高,有一半患者係 35 歲,彭斯話宜個係興奮的消息,因為年青患者轉重症率較低!
這種政府,都唔知可以講乜!

都未核爆就收皮

引用:
原帖由 horse2014 於 2020-7-1 10:52 AM 發表
初心!
11323207 11323208 11323209 11323210 11323211 11323212 11323213 11323214 11323215
好催淚。依家可以酒飽飯足人人有書讀係我太嫲個年代真係諗唔到的。睇到插畫我又諗起太嫲話佢當年孭住個細既去種菜,大戈個先兩三歲既係田到玩,結果小朋友太肚餓食泥哽死左太嫲摘完菜返黎小朋友已斷氣。。。。。。

今日特別值得慶賀的日子,係油麻地中華等佢開門,立即買了《守城》,店有七丶八本放當眼處。

附件

F821FD67-E9C9-44DF-B980-897BB669DC3D.jpeg(310.22 KB)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]