• 瀏覽: 1,855
  • 回覆: 35
反對國家安全,即是不真心誠意支持擁護中華人民共和國香港特別行政區。
遞交參選申請時足夠證明參選人不符合資格。

要將反對國安法的反對派圖片影片收藏好,

到立法會選舉時向選管局提供反對呢班人參選。

引用:
原帖由 lewark 於 2020-6-19 06:06 PM 發表
反對國家安全,即是不真心誠意支持擁護中華人民共和國香港特別行政區。

到立法會選舉時向選管局提供反對呢班人參選。 ...
應唔比入閘, 所有泛民組織列作非法.

公民黨玩完。

公民黨:不會受恐嚇而改變反對國安法立場
https://hk.news.yahoo.com/公民黨-不會受恐嚇而改變反對國安法立場-100342362.html

師兄 唔好話入立法會啦 公務員呀都唔應該畀佢哋做, 曱甴應該坐監

民主黨也玩完:

今屆立法會反對派全部出局。

引用:
原帖由 lewark 於 2020-6-19 06:06 PM 發表

到立法會選舉時向選管局提供反對呢班人參選。 ...
合情合理

引用:
原帖由 lpj88 於 2020-6-19 06:11 PM 發表
應唔比入閘, 所有泛民組織列作非法.
我估,中央一定會唔俾反對派入閘,立得國安法,就會全面去做。
國際反對都唔會理會,睇情況會下重手。

引用:
原帖由 一首歌一個故事 於 2020-6-19 06:12 PM 發表
師兄 唔好話入立法會啦 公務員呀都唔應該畀佢哋做, 曱甴應該坐監
區議會班友反得咁過癮。
立完法就會大量DQ班人。

無情講。

引用:
原帖由 lewark 於 2020-6-19 06:19 PM 發表

區議會班友反得咁過癮。
立完法就會大量DQ班人。

無情講。
唔係d q呀, 係要佢哋坐監呀, 如果在我個人立場嚟講, 曱甴應該係終生監禁, 呢一代嘅曱甴 係冇可能教育返好嘅, 必須消滅 或終身囚禁。 我哋納稅人辛苦啲 養埋佢哋

引用:
原帖由 lewark 於 2020-6-19 06:18 PM 發表

今時今日嘅中國, 冇人敢動手。 美國佬連北韓都搞唔掂, 算吧啦

引用:
原帖由 lewark 於 2020-6-19 06:18 PM 發表

如果6/7月立到法, D怕死犯民都未必參選.

最好係民主黨、公民黨、工黨同本土派等等都 DQ 晒,搵返啲正常人入去,香港就有救喇。

下半年反對派都好大獲。
立完法就著手拉人,嚴重的直接送返大陸審。

睇來有大批犯要入獄,
睇痴瘋八字,下年三刑。坐監機會好高。

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]