• 瀏覽: 32,859
  • 回覆: 334
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 d7kkiller 於 2020-5-30 01:27 AM 發表
早知今日,何必當初!

中央態度強硬地推出「香港國安法」,令反對派相當意外,陣腳大亂。
前民主黨主席李柱銘今早(5月29日)上電台接受訪問,他估計外國的制裁對北京沒有作用,如果美國取消香港的特殊待遇,只會傷害本港經濟。
李柱銘說最希望中央實施鄧小平提出對港的基本方針政策,又形容有人提出「獨立」、為革命和香港前途而死是浪漫化的想法,是行不通的。
李柱銘之前接受BBC訪問時也指出,香
...
聽到李柱銘咁樣講,Ariel聽到一個故事,近日有泛民大佬同醫生朋友傾偈時表示,完全估唔到阿爺會直接在港訂立「國安法」。泛民大佬話2003年時反對23條立法,睇返轉頭,可能當時香港自行立法訂立23條更好。他又感嘆道,2014年政府提出政改方案建議,經提名委員會提名直選特首,事後睇返,當天應該接受這個政改方案,好過宜家乜都無,只有國安法。
最廢就係政府官員及公務員體系,竟然連新華社、中聯辦不是跟據基本法成立嘅中央在港部門都未知,一直在錯誤導市民。最要學基本法就係所有已入職公務員。

引用:
原帖由 48429876 於 30/5/2020 07:45 發表
呢樣我撐李柱明,在合理范圍下爭取自己利益沒毛病,和理非系正常人,班黑暴先引人討厭。。
淨係你先識得爭取自己利益咩,你係人人哋都係人,人哋點解唔去爭取啊,定係你嗰啲其實係去偷去搶番嚟㗎

引用:
原帖由 Geld2020 於 2020-5-30 03:37 AM 發表

你係真香港人?
你只係英國嘅狗。
睇你寫嘢,就知你係個完全唔識投資嘅老而不。
識投資個d咪跌到死,好似閣下咁

引用:
原帖由 好味的榴槤 於 2020-5-30 04:23 AM 發表

傻西,跌先係入貨機會,遲早大反彈,香港機會處處
呢d咪叫唔識玩,跌就入,又話大反彈

引用:
原帖由 多士少牛油 於 2020-5-30 02:17 AM 發表

第一次 71 關咩事
當時你出齊毛未 ??
香港咁差
係幾年前佔中 分籃黃
開始 小朋友
唉!死不悔改。
如果你認錯,仲可以當你係傻仔算。
你唔認,完全係無知既表現。

引用:
原帖由 不死俠 於 2020-5-30 12:11 PM 發表

識投資個d咪跌到死,好似閣下咁
我而家九成現金等股災啊,傻仔。

引用:
原帖由 kenlui01 於 2020-5-30 03:49 AM 發表

咁就好似泛民事了, 係驚人民反對, 咁當然不能立啦
所以泛民脅持民意步步進迫,欺凌政府,令政府癱瘓,最終要中央出手救助

引用:
原帖由 thinking2014 於 2020-5-30 08:14 發表

事實係呀爺叫你生性做人。齊齊搵錢過富裕生活。你個仆街仔就話搵錢有撚用呀?我要自由,我要去玩呀。之後仲開始打爛自己屋企,打9傷晒屋企人,玩自殘,再開後門比同行敵對嘅登堂入室放火。
依家呀爺忍夠,唔想再比你玩殘個屋企。 ...
富裕生活係咪黨語???唔明

6億人過緊$1000個月既生活,仲要大撒幣,花天走地,四圍生事,
殘害忠良,鼓吹仇恨,歪曲事實道理,罪行罄竹難書,
單係呢個疫情,就因為歪曲隱瞞事實,已令全球失去幾十萬生命

用強姦去形容佢既行為,已經係作為中國人念親情既美化說法

如果真係要用「家人」去形容,
應該係一班爛滾爛賭既無賴黑社會長輩,迫D細露日做夜做搵錢比佢去威,
因為仔女多,生產力大,山大斬埋有柴,賺賺埋埋自己收埋,
但仔女大部份連房都無得住,食都未飽,佢就花天走地,大撕幣
對待仔女仲衰過畜牲,你想指正佢,想佢改過,佢一個唔高興,就打死個衰仔⋯⋯
打死咗就歪曲事實說法,仲要唔比人提起。。。。。

唔講了,根本你知得多過我

引用:
原帖由 Geld2020 於 2020-5-30 12:30 PM 發表

我而家九成現金等股災啊,傻仔。
原來係冇錢入市既窮人,失敬哂。

引用:
原帖由 不死俠 於 2020-5-30 01:26 PM 發表

原來係冇錢入市既窮人,失敬哂。
你講緊你呢個死窮鬼啊?

引用:
原帖由 launch_date 於 2020-5-30 12:46 PM 發表

6億人過緊$1000個月既生活,仲要大撒幣,花天走地,四圍生事,

應該係一班爛滾爛賭既無賴黑社會長輩,迫D細露日做夜做搵錢比佢去威,
因 ...
講事實啦
又開始9up
30年前中國幾窮大家都知。今日全中國計都唔係富有,但比過去富裕左,進步中。
成9日講返共產黨初期嘅錯誤,但就講日侵就話利大於弊。
疫情依啲天災無人想。中國好早期已經封9晒城,其他國家死唔封關,on9 老美仲死唔帶口罩,怪得邊個。
殘害忠良,鼓吹仇恨,歪曲事實道理,罪行罄竹難書放係今時今日形容黑暴咪最貼切,日日歪曲事實,9吹仇恨文宣。任何反中嘅一切都用盡一切方法去支持。包括日侵,跪拜老美制裁自己地方。燒人,殺人,圍毆,酷刑對待全部死撐。同紅衛兵無異甚至更撚衰。
用你嘅言詞,用強姦其他市民黎講已經比足面

引用:
原帖由 Geld2020 於 2020-5-30 01:28 PM 發表

你講緊你呢個死窮鬼啊?
慢慢FF,反正事實勝於雄辯。
窮不可恥,可恥係你扮有錢

引用:
原帖由 不死俠 於 2020-5-30 02:11 PM 發表

慢慢FF,反正事實勝於雄辯。
窮不可恥,可恥係你扮有錢
我無扮喎,我的確揸9成現金等股災。
你唔抵得?

引用:
原帖由 launch_date 於 2020-5-30 12:46 PM 發表

因 ...
又一隻輸唔起嘅神經曱甴
咁巴閉,走去北京天安門嘈吖,笨!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]