• 瀏覽: 32,667
  • 回覆: 334
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 L.T.E 於 2020-5-30 01:39 AM 發表

邊啲仆街當年有份參與50幻遊行嘅 咪自作自受囉 咁過癮吖嗱 正仆街冚家產
03年遊行反23條, 系我一生中做得最錯的事.

引用:
原帖由 launch_date 於 2020-5-30 01:45 AM 發表
即係比人強姦完,後悔之前無配合動作,張開雙腳,好好享受???
就係呢種藍屍思維,令邪惡更明目張膽了

上帝要他滅亡,必先讓他瘋狂~~~~
在歷史不斷上演 ...
又係智障比喻。

引用:
原帖由 d7kkiller 於 2020-5-30 01:27 AM 發表
早知今日,何必當初!

中央態度強硬地推出「香港國安法」,令反對派相當意外,陣腳大亂。
前民主黨主席李柱銘今早(5月29日)上電台接受訪問,他估計外國的制裁對北京沒有作用,如果美國取消香港的特殊待遇,只會傷害本港經濟。
李柱銘說最希望中央實施鄧小平提出對港的基本方針政策,又形容有人提出「獨立」、為革命和香港前途而死是浪漫化的想法,是行不通的。
李柱銘之前接受BBC訪問時也指出,香 ...
香港立國安法,亦係被侵侵迫成,侵侵對付中國企業,已經不是為了遏止中國崛起,而是置中國於死地,令中國經濟崩潰,咁中國也不必對幫美國辦事的香港政棍留手了。反正中美已經大打出手了。

引用:
原帖由 lpj88 於 2020-5-30 01:45 AM 發表

03年遊行反23條, 系我一生中做得最錯的事.
你認真? 我當年係咁俾人鬧我支持23立法,我唔覺有人知道自己錯。俾機會香港自行立法,死都唔立,中晒泛民計,宜家無得後悔了。

自己 作死

活該  

無問題,實施香港國安法後,再立23條,如你所願

打著民主的旗號搞獨立、要推翻政府的人,得寸進尺,不懂妥協,見好不收,變本加厲,中央變得強硬是必然的。

即係早d食屎,好過似d食2餐屎。
然而,你真係只能揀食?

李仆街了

引用:
原帖由 多士少牛油 於 2020-5-30 01:41 AM 發表

我有行 但當時細 同朋友去當玩 根本唔識政治
就係你呢種人,令到佢地覺很大把人支持。
快d認錯,唔好用當時細做借口

引用:
原帖由 多士少牛油 於 2020-5-30 01:41 AM 發表

我有行 但當時細 同朋友去當玩 根本唔識政治
我細個時老師話擔心以言入罪,所以佢反對23條
我唔去原因,拒絕羊群心理,寧願屋企打機好過

因為國安法就是基本法要求的立法嘛!!
只有貫徹完全履行基本法所有條款才是本意中的一國兩制!!

才有資格談變不變!!!

沒有貫徹基本法所有條款的現在的香港,中國主權還不完整!!
只有基本法規定的國安法立法了才是本意的基本法!!
有些智障垃圾意識形態上腦,

基本法條款都不願意遵守,
何談一國兩制!!!

履行完基本法所有條款的 義務
才有資格談 一國兩制 50年不變

果d垃圾民族黨,眾志,熱血,民震,全部系港毒份子,難道吾系犯民狗扶植出來?
依家講呢d, 有七用咩

美國的國安法體系是由一個20多部法律組成的國安法,

台灣的國安法是由國安五法外加反滲透法6部法律組成!!

香港的國安法也會是由一些列全國性國安法綠玉特區國安法律組成!!
不會是只有一部法律!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]