• 瀏覽: 21,695
  • 回覆: 209
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 agentsmiths 於 2020-5-18 08:18 AM 發表
大約20多年前, 美國曾經也嘗試過一次 電腦模擬戰,
那次模擬戰的結果是 中國 擊敗 美國太平洋艦隊,
只有在美國和日本 聯軍 才能打敗中國軍隊 。

不過 無論 是20年前還是今次的軍事 模擬戰,
重點是美方 沒有派出全國的軍力, 只是使用太平洋艦隊,
也是說 在模擬戰中 美國 使用約四分之一 的軍力, 來對抗中國全國軍力,
所得出來的結果。

美國的軍事專家事很謹慎的, 只會 ...
你應該問美軍敢不敢攻擊解放軍!

沒打過就說打不過?????臭屁連天!!40年前打過!朝鮮戰爭!!35年前打過越南戰爭!!那時候我們的條件遠不如今日!!千萬不可小看中國人民的戰鬥意志和決心!!!這個民族的人民,決不會再次裝睡了,

引用:
原帖由 agentsmiths 於 2020-5-18 08:18 AM 發表

也是說 在模擬戰中 美國 使用約四分之一 的軍力, 來對抗中國全國軍力,
所得出來的結果。

咪儍啦,亞爺不需要完全打敗美國,只要持續反擊能力就夠。

引用:
原帖由 htchh11 於 2020-5-23 01:16 PM 發表
沒打過就說打不過?????臭屁連天!!40年前打過!朝鮮戰爭!!35年前打過越南戰爭!!那時候我們的條件遠不如今日!!千萬不可小看中國人民的戰鬥意志和決心!!!這個民族的人民,決不會再次裝睡了, ...
中國民族的戰鬥意志及決心不已被義和團充分表現了嗎?

引用:
原帖由 廚房性感的手機 於 2020-5-23 03:00 PM 發表

如果係既話,點解赤共會係聯合國5大流氓?
靠吹水吹返嚟?
又如果係既話,
你吹水都夠勁,
又唔見你吹到個和黃大班個位返嚟做?

引用:
原帖由 廚房性感的手機 於 2020-5-23 03:00 PM 發表

大刀對槍,輸係合理結果,現代戰爭仲有呢支歌仔唱咩?又靠幻想打飛機嗎?

美軍打起上嚟唔係同你講玩
如果唔係中國就唔會連個鈎魚台都唔敢埋去

引用:
原帖由 Sith-Lord 於 2020-5-23 10:48 PM 發表
美軍打起上嚟唔係同你講玩
如果唔係中國就唔會連個鈎魚台都唔敢埋去
真係辛苦你,
要開個新帳號回覆,
你人係香港嗎?
如果係既話,
電訊公司係你老豆開嗎?
如果唔係既話,
你覺得電訊公司會唔會為左你而唔比你資料國安?

引用:

所得出來的結果。

你講得啱
永遠不要低估敵人
我亦唔信大陸會因為美國主動透露出嚟嘅資料就會去信D乜

不過,如果立既論係講美國無舉國之力去打,所以模擬結果先輸,樓主你就要考慮點解唔用舉國呢個設定喇

貼近現實少少,如果美國舉國打中國既話,果個模擬就會變成俄加伊斯蘭執美國死雞,美國舉國打中國而無其他國參戰既設定係不設實際

引用:
原帖由 子月月 於 2020-5-23 11:27 PM 發表

真係辛苦你,
要開個新帳號回覆,
你人係香港嗎?
如果係既話,
電訊公司係你老豆開嗎?
如果唔係既話,
你覺得電訊公司會唔會為左你而唔比你資料國安? ...
你係咪short 咗?
評論兩軍實力差距變咗國安。
大陸論壇都大把人講啦。

可以給你一些假想像, 中美發生戰爭一定不會是區域性 是全球性還有 一定會變成第三次世界大戰。 美國 日本 會夾擊中國 歐洲哪方面英國還有歐盟國家準備封鎖 俄羅斯。 以色列亦會和沙地阿拉伯夾攻伊朗。 南韓 易乘機 推翻 北韓政權。

一個美肺美畜已經死L到臨頭,中國進入北美屠盡病狗已經係時間嘅問題。

無人認為中國進攻美國本土可以取勝 無人認為美國攻擊中國本土一定可以打贏中國。
但中國必須保衞國土 不惜一切代價打敗一切來犯之敵

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]