• 瀏覽: 14,232
  • 回覆: 110
+12
北京強推「港版國安法」,不少港人擔心會被以言入罪,早前曾透露會著書紀錄7‧21元朗白衣人無差別襲擊事件的柳俊江(柳爺),在facebook上表示身邊不少朋友替他擔心,問「本書仲出唔出到」。
不過柳爺依然堅持繼續寫作,「一日未到最後,一日都唔可以放棄」,並指「我只係陳述事實,唔...

北京強推「港版國安法」,不少港人擔心會被以言入罪,早前曾透露會著書紀錄7‧21元朗白衣人無差別襲擊事件的柳俊江(柳爺),在facebook上表示身邊不少朋友替他擔心,問「本書仲出唔出到」。

不過柳爺依然堅持繼續寫作,「一日未到最後,一日都唔可以放棄」,並指「我只係陳述事實,唔係乜嘢陰謀論,只係總結721 的時序和前因後果。事實都唔可以書寫,咁香港仲係咪香港?為咗真相,我一定頂落去。」

去年7‧21事件中被白衣人襲擊至頭破血流的柳爺,指新書不但是他個人的記憶,更收集當晚逾40名當事人的目擊證詞,並解拆當晚的「迷團」。

雖然不少網民力撐柳爺,但有網民擔心「但係佢哋依家話監警會份報告先係事實」,怕著作最後未能成功出版,亦有網民為柳爺獻計,「香港出唔到,仲有台灣,仲有好多國家」,齊齊為還原真相而發聲

新聞來源連結:
https://hk.lifestyle.appledaily.com/nextplus/magazine/article/20200522/2_741529_0/-港版國安法-柳俊江堅持著書還原721-元朗黑夜-為咗真相-一定頂落去

咩無差別襲擊事件
兩班人公眾地方互相打架, 打輸左當自己受害人???
有哂直播

721,藤條故事!

無人會買嚟睇

引用:
原帖由 Vin.Diesel 於 2020-5-22 10:19 PM 發表
不過柳爺依然堅持繼續寫作,「一日未到最後,一日都唔可以放棄」,並指「我只係陳述事實,唔...

https://vmagimg.next.hk/images/apple/20200522/1536pix/ ...
同意

要加快推行國安法
將這些反黨份子拘捕

走去人地條村聊交打,俾人追到入地鐵站就扮可憐,真係無恥。

跟住就學六四咁,年年都舉辦七二一......籌款晚會!

以文字重組成件事
你講咩都得啦有哂直播影片一眼睇哂,仲文咩字
睇英超用文字講出黎好冇

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2020-5-22 10:23 PM 發表
走去人地條村聊交打,俾人追到入地鐵站就扮可憐,真係無恥。
人地叫左唔好再入村攪事, 死都要入去攪

毒果有咩遺言而家好講啦
肥老泥好快俾人捉上去踎!

真相就係有人帶隊去元朗撩交打,點知唔夠人打,被人打到豬頭咁。

引用:
原帖由 Vin.Diesel 於 2020-5-22 10:19 PM 發表

https://vmagimg.next.hk/images/apple/20200522/1536pix/ ...
花柳胱真係柒到冇朋友
721 暴缸就有佢份
仲諗住作文?
入冊分分鐘被獄霸爆胱la

使鬼你出書咩,一早有晒直播同片段,有晒真相啦,仲想出書呃人又呃錢? 慳啲啦

721果日,柳俊江入元朗做乜

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]