• 瀏覽: 540,064
  • 回覆: 7,246
  • 追帖: 31
+352
引用:
原帖由 OSR 於 2020-4-25 03:32 PM 發表

好彩呢度多D理性藍人,唔似乜叔帖泔一味盲撐,乜叔同個件巴巴咁有料,自己都可以拍片,好過在香討發千字文,無影響力之.餘,對香港都無幫助
可能中央派佢哋嚟香討維穩(這類廢官香港都見吾少),歌舞昇平Bon ChaCha都吾定呢咪理佢哋,呢度想講咩就講,反正幸好這個帖政見略有不同聲音,打死佢哋都吾會過嚟留言,最叻咪比下藍豬。

原來弱智人士都識得半夜三更起床兩點後派豬。不得不講一聲,多謝認同香港境內廢官充斥。

送給回歸而今,有份在任,令香港即將宣布要報廢既廢官:“為官避事平生恥”

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-4-25 04:29 PM 發表
阿爺是否冇牙老虎,林鄭政府是否陽奉陰違,我會以光榮鏗事件作為指標。 如果咁都放生,我們可以死心了。
要派駱惠寧空降香港特區,足以證明過去廿二年半,一直在任既中央任命在港官員系有幾廢……佬!

引用:
原帖由 路過 於 2020-4-26 01:55 AM 發表

可能中央派佢哋嚟香討維穩(這類廢官香港都見吾少),歌舞昇平Bon ChaCha都吾定呢咪理佢哋,呢度想講咩就講,反正幸好這個帖政見略有不同聲音,打死佢哋都吾會過嚟留言,最叻咪比下藍豬。 ...
派豬咪證明左嘻哈呢個貼有存在價值咯,也證明了某D人咁得閒追人貼睇派豬,都幾ON9

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2020-4-25 21:01 發表

上次叫包機接英國香港人回港就再爆一次疫情,依家就想引入印度突變病毒來香港,泛暴沒一個好人.
班杏加橙犯暴根本不係人。

想由阿3國回港?如果係我就拖延下先啦。

明知到處都爆美國肺炎,還去旅遊,唔抵接佢地。

引用:
原帖由 上環 於 2020-4-26 09:32 AM 發表

派豬咪證明左嘻哈呢個貼有存在價值咯,也證明了某D人咁得閒追人貼睇派豬,都幾ON9
吾只一隻豬咁少,我可能已擊中佢死穴。仲要一人開幾個帳號派,真系辛苦晒派豬人士咁熱情就真。

引用:
原帖由 路過 於 2020-4-26 10:13 AM 發表

吾只一隻豬咁少,我可能已擊中佢死穴。仲要一人開幾個帳號派,真系辛苦晒派豬人士咁熱情就真。
呢度一向都有人派豬,我都收唔小,有撚所謂咩,收下豬又唔會痛,叫某人派多幾隻比我

引用:
原帖由 上環 於 2020-4-26 10:33 AM 發表

呢度一向都有人派豬,我都收唔小,有撚所謂咩,收下豬又唔會痛,叫某人派多幾隻比我
好,繼續評擊回歸22年在港為官既“癈“佬。

世界各國開始陸續解封限制,容許巿民上班上學,商店可以開門營業,海灘重開,一切都像是回復正常,就連香港,也學著人家,玩起這個解封遊戲,可是這個世界,真的已經回復正常嗎?
看看昨天的確診數字,可能得到答案,首先是確診人數最多的美國,昨天新增病例是三萬多,完全沒有減少的跡象,其次是西班牙,昨天依然新增三千多人確診,接著的意大利,是二千多人,情況略有改善。
之後的法國與德國,是千多人,下降數字頗為明顯,英國則是新增了四千多人,不單沒有任何好轉,反而是更加惡化,至於香港人最愛旅行的日本,新增了四百多宗,泰國增加了五十多人,而新加坡則多了六百多人感染,比早前每天過千宗有點好轉。
另外,港府打算派包機接送港人回港的印度,昨天新增了千多人染疫,累計確診數字達到二萬六千多人,情況算好不算好,算差亦不算太差,不過印度給人的印象十分落後與衛生情況甚差,到底實際情況是否如真是二萬多,有點令人懷疑。
從以上數字看來,除了美國依然一支獨秀外,其他國家的封城限制都漸見成效,不過當全球國家都一同解封時,是否會給病毒大肆傳播的機會,如果因為一時的急進,而令早前的限制措施付諸流水,實在有點不值。
至於香港,昨天的新增確診人數是二,持續地是個位數字,看似可以放心逐步解除禁令,但那個接回印度數千港人回港的計劃,與及世界各國解封後的起伏,會否成為本港新一波疫情的導火線,現在很難判斷,希望港府,不要過早放鬆,能夠持續做好監察措施,否則只是一個不小心,就會造成難以彌補的災難。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-4-26 11:04 AM 發表
世界各國開始陸續解封限制,容許巿民上班上學,商店可以開門營業,海灘重開,一切都像是回復正常,就連香港,也學著人家,玩起這個解封遊戲,可是這個世界,真的已經回復正常嗎?
看看昨天的確診數字,可能得到答案,首先是確診人數最多的美國,昨天新增病例是三萬多,完全沒有減少的跡象,其次是西班牙,昨天依然新增三千多人確診,接著的意大利,是二千多人,情況略有改善。 ...
呢二日考DSC都有10幾個有病徵唔比考,睇黎唔會咁快完,最麻煩係隱形病人,沒完沒了

張公公終於出聲了,差點以為政務司司長位置是懸空中。

引用:
原帖由 路過 於 2020-4-26 12:59 AM 發表

你做咩好話人年紀大呀
又係喎

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-4-26 11:31 AM 發表
張公公終於出聲了,差點以為政務司司長位置是懸空中。
呢個廢人算吧,鬧兩句一啲用都冇,只係見人鬧佢先出黎鬧埋一份。

要求23條立法的聯署已經突破了二百萬,與那群黃狗經常提及的二百萬人一樣,港府面對兩批都是二百萬人的訴求,會回應那一方?上年,林鄭為了那二百萬隻曱甴,放棄了逃犯條例,如果現在這二萬人要求立法23條她不作回應,又怎有說服力?

引用:
原帖由 路過 於 2020-4-26 01:55 AM 發表

可能中央派佢哋嚟香討維穩(這類廢官香港都見吾少),歌舞昇平Bon ChaCha都吾定呢咪理佢哋,呢度想講咩就講,反正幸好這個帖政見略有不同聲音,打死佢哋都吾會過嚟留言,最叻咪比下藍豬。 ...
維穩系基本,但真心去做的,確實少之又少。
真心假意,早晚拆穿。

善惡到頭終有報。
時間將能證明一切。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]