• 瀏覽: 539,912
  • 回覆: 7,246
  • 追帖: 31
+352
引用:
原帖由 上環 於 2020-4-24 09:10 PM 發表
香港係一個畸形既社會,早係幾十年前港英時代,中國人都分成二派,一到十月一日,中國五星旗掛到周圍都係,但到左十月十,又到國民黨的青天白日旗掛滿街,係個陣英國佬都唔會理你地掛乜柒旗,只要唔好攪到佢就得,簡單D講既就係香港好早期就已經分成二派中國人,所以以前既國民黨人會對而家既中共有反對心係好正常,我亦會明白點解會咁,因為歷史上就係咁

但我好奇怪到左而家呢一代人,又或者係已經隔 ...
香港人一直被傳霉,教辱界,犯聞嚴重洗腦,一旦染黃便變成喪屍不能回頭

引用:
原帖由 上環 於 2020-4-24 09:10 PM 發表
香港係一個畸形既社會,早係幾十年前港英時代,中國人都分成二派,一到十月一日,中國五星旗掛到周圍都係,但到左十月十,又到國民黨的青天白日旗掛滿街,係個陣英國佬都唔會理你地掛乜柒旗,只要唔好攪到佢就得,簡單D講既就係香港好早期就已經分成二派中國人,所以以前既國民黨人會對而家既中共有反對心係好正常,我亦會明白點解會咁,因為歷史上就係咁

但我好奇怪到左而家呢一代人,又或者係已經隔 ...
我都唔明點解班黃畜咁Q憎恨大陸,中共有對牠們幹過什麼🤔?  殺你父母?

引用:
原帖由 kw_lam 於 2020-4-24 09:21 PM 發表

香港人一直被傳霉,教辱界,犯聞嚴重洗腦,一旦染黃便變成喪屍不能回頭
即係法撚功威力啦

光榮鏗,加油💪,幾驚你收手。  個人期望,最低消費是DQ,告上法庭係應該,你人生更精彩是bonus,

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-4-24 09:23 PM 發表

我都唔明點解班黃畜咁Q憎恨大陸,中共有對牠們幹過什麼🤔?  殺你父母?
我就係唔明呢一點,除左係比人洗左腦,重可以點解釋,都隔左幾代人,中共而家重做得咁好添,真係奇撚怪

我自問我老豆都係大陸走黎香港,我都係香港出世,但我唔會無啦啦咁柒憎中共,就係諗唔明而家班曱甴係咪中撚晒毒

引用:
原帖由 上環 於 2020-4-24 09:30 PM 發表

我就係唔明呢一點,除左係比人洗左腦,重可以點解釋,都隔左幾代人,中共而家重做得咁好添,真係奇撚怪

我自問我老豆都係大陸走黎香港,我都係香港出世,但我唔會無啦啦咁柒憎中共,就係諗唔明而家班曱甴係咪中撚晒毒 ...
你話伊斯蘭國家仇恨美帝都可以理解。

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-4-24 09:34 PM 發表

你話伊斯蘭國家仇恨美帝都可以理解。
好笑既係,而家香港呢班新一代,既唔係台灣人,更唔係國民黨,佢地只係為反而反,只係識用耳做眼,人家玩政治的話64死好多人,中共殺好多學生,佢地又信,一個64,玩撚左30幾年都重有班蠢撚去信,直到而家大家都睇到咩叫黑暴,私了,扭橫折曲,我都唔撚知呢班無腦撚幾時先會覺醒

睇睇以前64個陣,香港什麼民主歌聲獻中華,香港一大班演藝界都出黎支持,包括亞倫啊,亞梅啊曾志偉等等等等....而家奶撚晒野啦,而家班演藝界先知個陣係做錯晒,死撚得未

引用:
原帖由 上環 於 2020-4-24 21:46 發表

好笑既係,而家香港呢班新一代,既唔係台灣人,更唔係國民黨,佢地只係為反而反,只係識用耳做眼,人家玩政治的話64死好多人,中共殺好多學生,佢地又信,一個64,玩撚左30幾年都重有班蠢撚去信,直到而家大家都睇到咩叫黑暴,私了,扭橫折曲,我都唔撚知呢班無腦撚幾時先會覺醒

睇睇以前64個陣,香港什麼民主歌聲獻中華,香港一大班演藝界都出黎支持,包括亞倫啊,亞梅啊曾志偉等等等等. ...
人呢……其實係好簡單嘅群體
只係不斷找尋自我認同概念,只要有人陪食屎都可以

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-4-24 09:23 PM 發表

我都唔明點解班黃畜咁Q憎恨大陸,中共有對牠們幹過什麼🤔? 殺你父母?
黃屍文宣舖天蓋地
不斷將中國的少數負面的事
去無限放大,仲延,上綱. 渲染,吹噓,炒作, 抹黑, 以偏蓋全 , 嘩眾取寵地報導
令人感覺這些事是經常發生,
這些事是普遍現象

引用:
原帖由 @海東青 於 2020-4-24 09:54 PM 發表

人呢……其實係好簡單嘅群體
只係不斷找尋自我認同概念,只要有人陪食屎都可以
你岩,睇睇之前的什麼冷凍人籌款,就算唔計名人,我身邊都有一堆人玩埋一份,重點係玩完有得貼係FB呃LIKE,但你玩到要玩食屎就要好好勇氣先得

引用:
原帖由 上環 於 2020-4-24 10:00 PM 發表

你岩,睇睇之前的什麼冷凍人籌款,就算唔計名人,我身邊都有一堆人玩埋一份,重點係玩完有得貼係FB呃LIKE,但你玩到要玩食屎就要好好勇氣先得 ...
外國有人挑戰舔廁所板一樣有人做,結果中哂病毒咪低死,人有時為左威,係咩野低能白痴野都做得出。

引用:
原帖由 上環 於 2020-4-24 22:00 發表

你岩,睇睇之前的什麼冷凍人籌款,就算唔計名人,我身邊都有一堆人玩埋一份,重點係玩完有得貼係FB呃LIKE,但你玩到要玩食屎就要好好勇氣先得 ...
其實黃撚二十幾年都係幾句口號,一家大細老母傳仔女都講到口嗅,要怪就怪水土問題,半中不西自古南蠻本性如此…

引用:
原帖由 @海東青 於 2020-4-24 10:10 PM 發表

其實黃撚二十幾年都係幾句口號,一家大細老母傳仔女都講到口嗅,要怪就怪水土問題,半中不西自古南蠻本性如此…
就係好似反清復明一樣,都係個二句野,我只奇怪係以前就話D人蠢啊,而家咩都咁發達,就算日日有咩咩文宣唱衰中國,但只要自己心水清,一上網查真下就知好多都係鳩UP野,我都唔撚明而家D新一代係乜撚野構造

引用:

其實依家好多香港人對大陸重停留係十幾年前怎至幾十年前既觀感,佢地到今時今日重認為一過左羅湖關口就會俾人劏死牛。
點解會咁?因為佢地重來未返過大陸。

我身邊好多深黃係重來未上過大陸的,佢地去旅行永遠唔考慮大陸,佢地對今天既中國存在左好多誤解。

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2020-4-24 07:40 PM 發表
露個臉先.
我要睇相,真系有塊面果張相

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]