• 瀏覽: 454,474
  • 回覆: 7,407
  • 追帖: 148
+627
引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-2-15 08:32 PM 發表

以前合味道用錫紙蓋, 宜家唔用, 你估下點解
微波爐?

仆佢個臭街,有條黃友send個whatsapp訊息黎,呼籲支持某間黃食店,佢話嗰間野就黎頂唔順要執笠,我心諗抵L死,嗰間野要執乃係自作孽,但最仆街嘅係連累埋其他數千數百間食店無辜地一同面臨要結業倒閉

引用:
原帖由 超級委屈的手背 於 2020-2-15 08:56 PM 發表

做嘅野一樣
我整過木櫃,木鑊鏟,番梘盒,木匙羹
不過好多工序都有校工叔叔幫手
男女平等

引用:
原帖由 超級委屈的手背 於 2020-2-15 08:57 PM 發表

微波爐?
無錯
係7 仔同OK 都不知比D 中學生燒過幾多次.

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2020-2-15 08:21 PM 發表

現在不可能收手了, 阿爺要做的事一定做到底的, 傾可以, 打奉陪, 欺妄想. 黃瓜買黃失廣告時已經錯過了傾的機會, 想制造香港的疫情來攪亂香港, 以此而欺中國, 可以嗎? 中國只有做自己要做的, 絕不會因黃瓜幾條廁紙改變. ...
聞說大仔諗住上北京請罪,點知中央唔理佢......

引用:
原帖由 ing.baring 於 2020-2-15 08:25 PM 發表

呢條正仆街,成乸日響電台9up洗別人腦,報應報在親人身上是很合理的,天理循環,唔好以為做完陰質事唔駛還
下次到牠D仔女~

引用:
原帖由 ing.baring 於 2020-2-15 08:58 PM 發表
仆佢個臭街,有條黃友send個whatsapp訊息黎,呼籲支持某間黃食店,佢話嗰間野就黎頂唔順要執笠,我心諗抵L死,嗰間野要執乃係自作孽,但最仆街嘅係連累埋其他數千數百間食店無辜地一同面臨要結業倒閉 ...
周圍send 佢係黃店其實係咪想間野死快D

引用:
原帖由 ing.baring 於 2020-2-15 08:58 PM 發表
仆佢個臭街,有條黃友send個whatsapp訊息黎,呼籲支持某間黃食店,佢話嗰間野就黎頂唔順要執笠,我心諗抵L死,嗰間野要執乃係自作孽,但最仆街嘅係連累埋其他數千數百間食店無辜地一同面臨要結業倒閉 ...
魚蛋人渣執咗未?

引用:
原帖由 hanE 於 2020-2-15 08:58 PM 發表

男女平等
當年我都唔明我間學校點解冇家政課室,後尾校工講返係因為要改建電腦室,所以冇左家政室。
我小學啲女同學果陣好羨慕我唔洗上家政堂可以上木工堂架,但我相反😂😂

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2020-2-15 08:58 PM 發表

無錯
係7 仔同OK 都不知比D 中學生燒過幾多次.
好冇常識喎😅😅

引用:
原帖由 alexlovesuki 於 2020-2-15 08:59 PM 發表

下次到牠D仔女~
引頸以待

引用:
原帖由 wilsonkf 於 15-2-2020 08:32 PM 發表

以前合味道用錫紙蓋, 宜家唔用, 你估下點解
我以前讀書果陣有個阿SIR分享自己嘅家庭野,話佢叫自己個仔洗米煲飯,點知用洗潔精去洗米

引用:
原帖由 藍色小魚 於 2020-2-15 07:34 PM 發表

我有親友屋企有成1x盒貨都仲周圍撲緊
因為佢地真係好好好驚
我除左回應一句“哦”之外真係無野好講,我差啲以為香港出現肺炎變種一吸即變喪屍 ...
我有朋友入左40盒自用,想送幾盒比我,我話我夠哂,因為有布口罩可重復用,留比其他人。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-2-15 08:59 PM 發表

聞說大仔諗住上北京請罪,點知中央唔理佢......
佢個大仔衰到冇人有青出於藍.

引用:
原帖由 逑求奇 於 2020-2-15 08:08 PM 發表
各位想DIY口罩嘅,可以上淘寳揾呢隻材料做濾芯。(N95複合濾層KN95靜電熔噴無紡布)一平方米可做40~60片濾芯
今日行過深水埗有套裝DIY,一套可做三個,58蚊。鴨記賣線嗰間街邊檔有現成車好,25蚊個,要自己放中層不織布(可用除麈紙代替)。做唔多自己用就可選擇呢啲。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]