• 瀏覽: 454,027
  • 回覆: 7,407
  • 追帖: 148
+627
引用:
原帖由 hkc9 於 2020-2-15 04:28 PM 發表

香港將來會發展到:
隨時假發話:咁輕微,都未重傷,未死得。點解要告人呢?對個犯精神傷害啊!

最後罰道歉了事。
(係個警察向個犯道歉)
慢慢『進化』到亂世, 到嗰陣就會呼籲用重典.....慢慢捱慢慢進化

引用:
原帖由 美麗美麗 於 2020-2-15 13:08 發表

你咁講唔會有人信,如果講得神化啲就有人信,例如:

如果2月15日飲尿,就要有個2月15日出世,2:15痾出黎,但痾之前6個鐘唔可以食嘢,只可以飲水

或痾之前要唸經20分鐘的童子尿

👆🏿咁就有人信 ...
🤣🤣🤣

引用:
原帖由 PhotoEE 於 2020-2-15 04:10 PM 發表

19歲青年被判襲警罪 法官問會否再犯 被告以肯定語氣回答:「會」
呢個係咪一開始曾經話智力有問題定係情緒病?個樣咁熟?

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-2-15 04:25 PM 發表

嘈極得果幾十人...
話今日有幾十幻人上街既區佬,睇黎佢將真.曱甴當左係人咁計...
希望新官上任
消滅所有害蟲

堅尼地城果邊,黑衣人響正我公司附近示威

引用:
原帖由 落漠失控的西瓜 於 2020-2-15 04:31 PM 發表

勁巾就簡單啫, 衫一、啲都唔簡單!
我以前家政堂煮嘢都次次係PARTNER主導, 我遞下嘢旁觀下嘅啫...

好多年之後先對煮嘢有啲興趣
我都係舊年先開始學煮飯,自己帶飯返公司食,懶得落街買,好味講唔上,不過入得口咁囉

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-2-15 11:46 AM 發表

屎蟲乾藥名係乜? 僵蠶都係蟲乾,唔算好難睇。
好似叫"水仙子"

引用:
原帖由 y98141 於 2020-2-15 11:42 發表

陳秋實?依條垃圾話比曱甴點火燒到危殆既伯伯係收錢做戲 然後倒酒精燒自己隻手「證明」真係做戲,信佢講野既人真係同佢一樣禁硬膠
咪就係這條冚架0囉,正人渣

引用:
原帖由 落漠失控的西瓜 於 2020-2-15 04:35 PM 發表

呢個係咪一開始曾經話智力有問題定係情緒病?個樣咁熟?
當你曾經接觸過15-23歲的人
這是生活在香港的通病
錯的永遠係對方
我們曾經都係

將軍X廣場 吉X島 大把米 大把廁紙

附件

4608E41A-DABB-454B-91C3-D163786FAAD0.jpeg(229.59 KB)

59BBB60C-328E-4B9C-B420-835051D8CB88.jpeg(133.65 KB)

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2020-2-15 01:28 PM 發表

人中白,藥材佬話係尿漬結晶,唔係屎又唔係蟲,雖然聽落好核突,但能止血化瘀,止吐血,不過依家好少中醫會開這種藥,亦好少藥材舖有賣。
細路仔除蟲去漬,屎蟲干+水君子
細細個飲到大

引用:
原帖由 超級委屈的手背 於 2020-2-15 04:25 PM 發表

屯門家興啲野平好多
終於見到樓下惠記有米賣,數量唔多,得金鳳,5kg 要$96.- 正常嗎?

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-2-15 16:28 發表

香港將來會發展到:
隨時假發話:咁輕微,都未重傷,未死得。點解要告人呢?對個犯精神傷害啊!

最後罰道歉了事。
(係個警察向個犯道歉)
所以話就算有23條都根本無用

引用:
原帖由 ahmei 於 2020-2-15 04:44 PM 發表

終於見到樓下惠記有米賣,數量唔多,得金鳳,5kg 要$96.- 正常嗎?
糧油米價,可以參考消委會的格價網哦.
https://online-price-watch.consumer.org.hk/opw/list/015/001

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2020-2-15 04:45 PM 發表

所以話就算有23條都根本無用
所以班友點解要奪立法權就係咁

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]