• 瀏覽: 454,176
  • 回覆: 7,407
  • 追帖: 148
+627
引用:
原帖由 tomchan80030 於 2020-2-15 03:22 PM 發表
再次令人想不到的是,今年已屆67歲的夏寶龍,在毫無先兆下,臨危受命兼任港澳辦主任,為中央重整港澳工作系統「打前鋒」。夏跟駱惠寧一樣都是出身封疆大吏,有別於以往長期從事港澳工作出身的技術官僚。中央起用擁有豐富地方管治經驗的大吏掌管港澳體系,足見中央提升了對香港問題的關注程度。

https://www.hk01.com/%E6%94%BF%E6%83%85/434718/%E5%A4%8F%E5 ...
好似看到香港有曙光了!天網恢恢疏不漏!
另,非湖北感染的新增人數近數天已由約380例下降到昨天的221例,仍舉牌要封關的人,根本是在偽命題;攪暴動的人更是自己送頭;
但,昨天打警察只判$2000,有阻嚇力嗎?

引用:
原帖由 PhotoEE 於 2020-2-15 04:10 PM 發表

19歲青年被判襲警罪 法官問會否再犯 被告以肯定語氣回答:「會」
垃圾狗姑娘,咁都可以判罰款,真正法治已死。呢啲狗姑娘真係應該打靶。

引用:
原帖由 ahmei 於 2020-2-15 03:54 PM 發表

我都織過有花嘅冷外套,頸巾。果時我地好鍾意買pattern書黎學架。
我睇唔明嗰啲編織書,只係識啲簡單嘅長短針同格仔花

引用:
原帖由 藍色小魚 於 2020-2-15 04:18 PM 發表

都已經好厲害,我淨係識高低針織頸巾,但唔識起針收針要阿媽幫手
我收針都係好簡單嗰種,收得一般,不過自己用就冇所謂

引用:
原帖由 ilrl 於 2020-2-14 04:36 PM 發表

都常行勻A記 仆記 惠記 街寶 同一田都會夾價

無一間特別抵
屯門家興啲野平好多

引用:
原帖由 賭爸 於 2020-2-15 03:58 PM 發表

班白痴宜家係香港仔攪嘈圈巴閉 鳩叫
嘈極得果幾十人...
話今日有幾十幻人上街既區佬,睇黎佢將真.曱甴當左係人咁計...

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2020-2-14 04:57 PM 發表

我本身可能性格問題, 真係唔中意網購, 覺得網上買野好有壓力, 及冇安全感
你冇用開就真係唔好試,因為試左你會欲罷不能

引用:
原帖由 Gabbe 於 15-2-2020 02:47 PM 發表

淘寶裏面的天貓超市
我問過賣家,佢哋話唔寄,集運都唔記

引用:
原帖由 巴巴先生 於 15-2-2020 04:05 PM 發表

又有一堆傻仔走去送頭......
唔洗返學又在家辦工,可以出黎

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2020-2-15 04:05 PM 發表

又有一堆傻仔走去送頭......
阿sir又執幾件。

引用:
原帖由 MS.TAM 於 2020-2-15 13:50 發表
狗官
香港將來會發展到:
隨時假發話:咁輕微,都未重傷,未死得。點解要告人呢?對個犯精神傷害啊!

最後罰道歉了事。
(係個警察向個犯道歉)

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2020-2-15 16:11 發表

返屋企
咁作死,而家配給緊喎。😡😡😡

引用:
原帖由 nelsoncph 於 2020-2-15 04:19 PM 發表

垃圾狗姑娘,咁都可以判罰款,真正法治已死。呢啲狗姑娘真係應該打靶。
法官一日唔落馬 只會亂落去
仲話要延長牠們的年期 有哂部署

引用:
原帖由 akanesk 於 2020-2-14 05:07 PM 發表

我屋企同層唔知係咪睇左TVB, 有兩戶入屋都唔將對鞋放入屋

頂,真係講到全港一出街就有病毒,教埋唔好開窗丫笨
我奶奶都係咁,本來佢之前都話今次冇sars咁大獲,唔帶口罩都冇問題,但係睇得慌張西望多都緊張到不得了

引用:
原帖由 noeru0315 於 2020-2-15 03:38 PM 發表

咁我好少少,我識織簡單嘅衫同頸巾嗰啲
勁巾就簡單啫, 衫一、啲都唔簡單!
我以前家政堂煮嘢都次次係PARTNER主導, 我遞下嘢旁觀下嘅啫...

好多年之後先對煮嘢有啲興趣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]