• 瀏覽: 454,242
  • 回覆: 7,407
  • 追帖: 148
+627
引用:
原帖由 PhotoEE 於 2020-2-15 12:11 PM 發表

白鴿屎都係咁煲。
白鴿屎驅風。

引用:
原帖由 tommy414 於 2020-2-15 12:34 PM 發表

可以事前同管理處單聲暫存佢哋到,或者叫速遞就咁放喺屋企門口
多謝你~我會問下管理處得唔得
擺門口就未必了,我個邊有人會行唔同樓層摷人地啲垃圾,試過我擺左堆垃圾係啲撕碎左既宣傳信件同無用既筆記係門口附近,甘岩佢黎到見我一放係地下佢就執走打開黎摷,當堂睇到我眼都突埋……好在佢摷完唔會搞到通地都係
費事俾啲無公德既人當我啲快遞係垃圾亂甘搞

引用:
原帖由 y98141 於 2020-2-15 11:43 AM 發表

依家仲係到講緊醫院PPE就快用完,一用完就再罷工
上次黑醫護罷工唔清算,只會陸續有來
而家唔清唔代表將來唔清,降級使用仲慘過被人抄,而家仲需要人做野,等內地疫情穩定左佢地仆硬街

引用:
原帖由 ing.baring 於 2020-2-15 12:34 PM 發表

一個無時無刻都立場先行嘅員工,其實留不得,呢d垃圾乜乸都可以做得出,等於放個計時炸彈響公司度
黑護都仲話有專業技能但無專業態度姐,佢地憑乜作反

引用:
原帖由 jandm 於 2020-2-15 01:08 PM 發表

點樣先知自己有冇打第二針
問亞媽🙄🤭

引用:
原帖由 hanE 於 2020-2-15 01:19 PM 發表

會唔會叫人中乜?人中乜乜?好似屎屎尿尿嘅野嚟,嘩!我見過鄰居執包藥返嚟一粒粒米白色嘅,我哋成班細佬好似發現新大陸 ,衣嘩鬼叫😂😂😂
人中黃,尿缸漬

引用:
原帖由 3107 於 2020-2-12 08:54 PM 發表

建制班垃圾真係除左派錢乜提議都無,而家疫情佢地最好拎分,第一,每區建制集齊義工,逐一上門拍門最先搵出老人家,幫老人家每日登記需要什麼日用品/食物再送上門,減少老人家出門的口罩需求.第二.在每一區招集義工聯同每區清潔工人每天幫助社區清潔消毒(如果清潔物資多的話直接上每一層樓幫助清潔消毒).而家除左中招既住所有人消毒,未見有預防性消毒,前提必須先集齊每區義工,必須每區同一日開始,以免被泛民班垃 ...
我區曱甴議員都班到D口罩俾居民,攞晒光環(查實我認為曱甴之前浪費左好多口罩去示威,而且懷疑現在嘅口罩都係之前嘅示威物資)

引用:
原帖由 8888beebee 於 2020-2-15 01:20 PM 發表
各位ching ctse,想聽聽大家意見。
各位會相信大陸公佈的疫情數據嗎?
睇數據,是武漢最嚴重,其他地方每日新增數十,有受控跡象,但有部份人隱瞞,所以先繼續傳染。
首先是我的立場,我是相信的大陸公布的疫情數據,身邊人,大部分不信,説實際應是幾倍甚至十倍。 ...
所有有關大陸提供的數據係假的

呢個係大部份傷港根深蒂固的想法
但不代表我

引用:
原帖由 8888beebee 於 2020-2-15 01:20 PM 發表
各位ching ctse,想聽聽大家意見。
各位會相信大陸公佈的疫情數據嗎?
睇數據,是武漢最嚴重,其他地方每日新增數十,有受控跡象,但有部份人隱瞞,所以先繼續傳染。
首先是我的立場,我是相信的大陸公布的疫情數據,身邊人,大部分不信,説實際應是幾倍甚至十倍。 ...
點解唔信
宜家係堔圳直情取不到貨 妳知道嗎
個個都留在家中
妳真係以為吹水
所有小社區要做體溫檢查才俾你進人 狗都要
一有病徵即是送你入院

引用:
原帖由 hanE 於 2020-2-15 01:19 PM 發表

會唔會叫人中乜?人中乜乜?好似屎屎尿尿嘅野嚟,嘩!我見過鄰居執包藥返嚟一粒粒米白色嘅,我哋成班細佬好似發現新大陸 ,衣嘩鬼叫😂😂😂
人中白,藥材佬話係尿漬結晶,唔係屎又唔係蟲,雖然聽落好核突,但能止血化瘀,止吐血,不過依家好少中醫會開這種藥,亦好少藥材舖有賣。

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-2-15 01:26 PM 發表

人中黃,尿缸漬
😂😂😂😂我哋嘅童年多見識

引用:
原帖由 hanE 於 2020-2-15 12:58 PM 發表

我覺得唔太冇根據喎,飛沬可以傳染,愛滋體液都會傳染,咁體液傳到抗體都有可能㗎。
等你包膠

引用:
原帖由 ing.baring 於 2020-2-15 12:27 PM 發表
今日惠康番左好多廁紙,大把貨賣,d傻西買買埋埋咁叉多,然後未來一年都唔乸駛買廁紙囉
鬼唔望遲d回南天發霉

引用:
原帖由 jandm 於 2020-2-15 01:27 PM 發表

我區曱甴議員都班到D口罩俾居民,攞晒光環(查實我認為曱甴之前浪費左好多口罩去示威,而且懷疑現在嘅口罩都係之前嘅示威物資)
民建工聯夠有囉…不過唔多同無人報,拎著數但照反大有人在

引用:
原帖由 ricebuket 於 2020-2-15 01:29 PM 發表

等你包膠
咦!!!😖我唔膠🤭🤭

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]