• 瀏覽: 454,471
  • 回覆: 7,407
  • 追帖: 148
+627
網民發起「和你過情人節」活動

引用:
原帖由 slw81 於 2020-2-14 07:21 PM 發表

我唔鐘意飲茶,但係茶具好精美,好想買,淘寶真係有毒
有啲旅行裝,有壺有茶隔有杯,有埋好靚既袋,都係百幾蚊,點頂

我覺得睇翻譯小說
好難睇文筆
除非對果個言語, 地方背景有深入了解同認識

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-2-14 07:23 PM 發表

另外一種係有嚴重對大陸人偏見嘅人
有已移民yc親戚whatsapp我話「宜家mainland chinese比所有國家reject, 哈哈哈」

我唔明佢開心d乜?
佢自己唔係中國人嗎? ...
低能既,疫情過咗咪一樣welcome mainland Chinese. 袓國同胞係財神,你睇日本仔,肯定一復完就搶客

引用:
原帖由 三級警司 於 2020-2-14 08:38 PM 發表

教友可以經安排退修?

果度好靜陳日軍住在入面
據我所知是可以申請的...
我都唔知陳神棍原來住果到

有網民今日(14日)發起「手足,和你過情人節」活動,晚上近8時,逾百人到荔枝角收押所外聚集,聲援被還押的反修例抗爭者。聚集人士高叫「光復香港,時代革命」、「沒有暴徒,只有暴政」等口號,又祝願正在還押的抗爭者情人節快樂。

引用:
原帖由 noeru0315 於 2020-2-14 07:52 PM 發表

我好懷疑佢當年咁想搞電視台都係為咗洗錢,毒果一樣都係咁,漁港果然係犯罪者天堂
搞電視台係揾話語權,可以利用呢個身份埋財閥堆,到時又係錢

引用:
原帖由 扯旗幫 於 2020-2-14 07:24 PM 發表

我有個同事,係某曱甴醫院的員工,第一次同往後醫院集會撐曱甴佢都有出席支持,但係3至7號期間,我竟然見唔到佢,佢個部門一地要來見一見我地先可以收工,要又第二個部門的同事來幫佢交收,但呢個星期從未見過佢,理由係被降級,佢本來係舊制文員,降左就變普通行政文員 ...
希望唔好停,繼續清算呢班垃圾,拉到偷口罩嘅就更要重判。

引用:
原帖由 qweeeeqq 於 2020-2-14 07:23 PM 發表

另外一種係有嚴重對大陸人偏見嘅人
有已移民yc親戚whatsapp我話「宜家mainland chinese比所有國家reject, 哈哈哈」

我唔明佢開心d乜?
佢自己唔係中國人嗎? ...
佢哋覺得入咗籍就連DNA都變埋,超低能。

引用:
原帖由 noeru0315 於 2020-2-14 05:56 PM 發表

佢條反滲透法有好多空白授權, 條法例勁求其, 任佢點解釋都得, 你造口罩啲原材料响大陸入返嚟, 假設你買得多人哋俾折頭你, 佢都可以話你受到大陸資助, 如果賣原材料俾你嗰間係國企, 就死多二錢重, 反正點講隨個官意, 咪到時睇吓個官要唔要為自己錢途煮死你囉, 呆灣嘅司法本來就係笑話嚟啦, 有乜做唔出啫 ...
香港屍髮未一樣係笑話 -「 即使部分被告無認罪,都可被視為有悔意。」
呆蛙起碼敢發起白玫瑰運動聲討法官,港豬就連批評兩句都唔敢。

引用:
原帖由 大叔5935 於 2020-2-14 08:32 PM 發表

有無收到條友衰咩降職?
有D難度,因為佢係我的仇人

引用:
原帖由 ckm 於 2020-2-14 08:40 PM 發表

有啲旅行裝,有壺有茶隔有杯,有埋好靚既袋,都係百幾蚊,點頂
聽開headfi,淘過幾條線,價錢可以,做工唔錯,仲淘過兩對耳機,國產真心唔差。

引用:
原帖由 bchan77 於 2020-2-14 08:49 PM 發表
有網民今日(14日)發起「手足,和你過情人節」活動,晚上近8時,逾百人到荔枝角收押所外聚集,聲援被還押的反修例抗爭者。聚集人士高叫「光復香港,時代革命」、「沒有暴徒,只有暴政」等口號,又祝願正在還押的抗爭者情人節快樂。 ...
精彩人生,不愁寂寞

馬雲和鐘南山合作研發藥物, 馬雲提供AI支持

引用:
原帖由 nelsoncph 於 2020-2-14 08:51 PM 發表

希望唔好停,繼續清算呢班垃圾,拉到偷口罩嘅就更要重判。
拉唔難,判難搞

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]