• 瀏覽: 3,160
  • 回覆: 33
+2
覺得韓國瑜會贏的俾紅蔥頭,蔡英文贏的就俾藍絲豬

打老婆的班頭   降婦女的領袖

天若有情天亦老 人間正道是滄桑

佔有過更損失得多, 彷彿有循環因果
追憶 總比平凡易過,
沒試過那知真正愛, 無力再轉送別人
沒愛過那知真正痛, 原來面上沒傷痕
一世的錯為了一次的對
一世的冷為了一次的暖
要笑我笑我天生只有痴
得兩個人支持韓國瑜

引用:
原帖由 y2k2 於 2020-1-10 02:53 PM 發表
大陸人 其實鐘意 肥菜

附件

菜子.JPG(23.87 KB)

菜子 2.JPG(22.06 KB)

菜子 2.JPG

肥菜坐陣,冇桶一流!

標題:台年青人討厭韓國瑜
內容挺韓,笑死我,人地d後生政治智慧高到
我港人都討厭韓,但估計韓會高票當選

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2020-1-10 06:00 PM 發表

大陸人 其實鐘意 肥菜
無記錯,去年韓曾發動韓粉對台媒講反話,請韓粉接到民調電話一律說投蔡

引用:
原帖由 finalsm 於 2020-1-10 06:10 PM 發表

無記錯,去年韓曾發動韓粉對台媒講反話,請韓粉接到民調電話一律說投蔡
我幾個賭友都是台灣人 經常搭飛機去澳門賭錢
佢地話 如果地下莊 開到 韓佬 1 賠 3
邊個做 都是垃圾 自己贏錢 先最重要
一定先投 韓佬 派左彩先

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2020-1-10 06:21 PM 發表

我幾個賭友都是台灣人 經常搭飛機去澳門賭錢
佢地話 如果地下莊 開到 韓佬 1 賠 3
邊個做 都是垃圾 自己贏錢 先最重要
一定先投 韓佬 派左彩先 ...
賭錢嘅我唔曉,我只知一位多年深6的台友,佢前年講過一句,一家人要統一嗎?
被人呃左多次先知

大陸人講~
國民黨欺騙大陸人
民進黨欺騙台灣人

如果國民黨回來,只係換返一個騙吃騙喝政黨
然後藉口承認九二共識,要求大陸讓利
結果呢? 冇諗過要統一,想拖時間拖得幾耐得幾耐

與其如此,不如俾民進黨繼續執政,窮台政策可以繼續推行
如果韓國瑜當選,習近平會好為難,硬又唔係,軟又冇用

韓國瑜贏的俾曱甴反肚會好D。

引用:
原帖由 sclee1209 於 2020-1-10 07:26 PM 發表
大陸人講~
國民黨欺騙大陸人
民進黨欺騙台灣人

如果國民黨回來,只係換返一個騙吃騙喝政黨
然後藉口承認九二共識,要求大陸讓利
結果呢? 冇諗過要統一,想拖時間拖得幾耐得幾耐

與其如此,不如俾民進黨繼續執政,窮台政策可以繼續推行
如果韓國瑜當選,習近平會好為難,硬又唔係,軟又冇用 ...
有道理 唔怪得 咁多大陸人 日日走去幫肥菜 拉票😂

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2020-1-10 09:42 PM 發表

有道理 唔怪得 咁多大陸人 日日走去幫肥菜 拉票😂
大陸官方風向好易觀察到
佢地對於網路政論話題,始於好敏感,台灣問題未必全部可以討論
我記得上年佢地有個大站天涯論壇台灣討論區
居然有人公開做左個網上台灣地區領導人投票
大陸人投出黎結果係空心菜高票當選
官方會允許天涯論壇咁玩法完全唔去BAN 就知官方態度

小英贏緊 因為有林鄭和共產黨幫忙

英文後期反擊太遲緩,成Q日話韓沒黑佢,真攪笑

引用:
原帖由 y2k2 於 2020-1-10 02:53 PM 發表
你這么關心蔡英文,蔡英文是你娘嗎?
你關心你媽,你媽關心你嗎?
你這么關心韓國瑜,韓國瑜是你爹嗎?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]