• 瀏覽: 943,948
  • 回覆: 7,397
  • 追帖: 267
+678
引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-11-5 02:41 PM 發表

我心裡本來想簽兩三年死約架。好在有您哋,否則又出事滴汗
鄉下拆遷的屋苑,聽講住左三分二,有三分一冇人住……

內地出租,要整好水電煤,傢俬,電器,要唔少錢,好多時在內地買樓收租唔實際
家裏留的三千尺複式,單裝修成成60-70萬,還未計傢俬,如出租,租金4000-5000元,家裏計條數,最後都系唔出租,留著有時返去當渡假

引用:
原帖由 KG123456 於 2019-11-5 02:55 PM 發表

鄉下拆遷的屋苑,聽講住左三分二,有三分一冇人住……

內地出租,要整好水電煤,傢俬,電器,要唔少錢,好多時在內地買樓收租唔實際
家裏留的三千尺複式,單裝修成成60-70萬,還未計傢俬,如出租,租金4000-5000元,家裏計條數,最後都系唔出租,留著有時返去當渡假 ...
別墅,正

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-11-5 02:58 PM 發表

別墅,正
不是,頂層複式

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-11-5 02:05 PM 發表

我吾怕離鄉別井,我呢生人都成日四處飄泊。

我成日覺得,令人看得難過的,莫過於骨肉相殘,兄弟成仇。

今時今日,日日上演緊自己人打自己人(香港藍VS黃),自己人封殺自己人(中國VS香港)。流嘅都係咱家血,傷嘅都係咱家嘅財。 ...
點解我睇到有D想喊
點解香港會變成咁

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-11-5 02:05 PM 發表

我吾怕離鄉別井,我呢生人都成日四處飄泊。

我成日覺得,令人看得難過的,莫過於骨肉相殘,兄弟成仇。

今時今日,日日上演緊自己人打自己人(香港藍VS黃),自己人封殺自己人(中國VS香港)。流嘅都係咱家血,傷嘅都係咱家嘅財。 ...
師姐這段好傷感,好感人……

幾十年,估唔到香港會發生

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-11-5 02:05 PM 發表

師兄既夢的確詭異。實不相瞞,我去年同今年複核重要家人未來重要軌跡,一直都諗吾明點解會咁動盪。直到今年中香港開始發生事,屋企人叫我再來這裡學習後,我再立即瘋狂追查歷史。最後證實,末日大師講既嘢系講中晒,而大家既夢境預視的亦全部吻合。所以,我才會咁堅決離開。我過去睇到既,從來吾放在心上,只系比自己一個心理準備而已。因為,是福不是禍,是禍擋不過。例如今年前一早知自己工作嚴重受影響等等。的確系全部中 ...
生埋一起,再分,剛痛苦萬分,平民感受傷感

上位同智者則不同感想

我衹平民一位,己家己傷感極深,未來不知何……

引用:
原帖由 054D 於 2019-11-5 01:46 PM 發表

去香港一直都唔難,只要做証就得
我意思係將來大陸出境香港澳門易過香港入境,嚴防曱甴

引用:
原帖由 singsingcat 於 2019-11-5 03:36 PM 發表

我意思係將來大陸出境香港澳門易過香港入境,嚴防曱甴
其實我覺得咁樣唔好,應該積極創造條件俾佢地移居外國,香港不是垃圾堆!

引用:
原帖由 KG123456 於 2019-11-5 03:30 PM 發表

生埋一起,再分,剛痛苦萬分,平民感受傷感

上位同智者則不同感想

我衹平民一位,己家己傷感極深,未來不知何……
吾好理咁多,見步行步,一切向前看。

引用:
原帖由 step1 於 2019-11-5 03:41 PM 發表

其實我覺得咁樣唔好,應該積極創造條件俾佢地移居外國,香港不是垃圾堆!
作為開放資本主義城市,香港會向當年上海魔都之路進發,大城市一定會吸引到烏蠅曱甴,趕都唔走
https://kknews.cc/entertainment/mb24a4p.html

引用:
原帖由 singsingcat 於 2019-11-5 03:52 PM 發表

作為開放資本主義城市,香港會向當年上海魔都之路進發,大城市一定會吸引到烏蠅曱甴,趕都唔走
https://kknews.cc/entertainment/mb24a4p.html
師兄未明白我意思,國內處理異見份子的方法,可以見到民運政棍,劉太等等,都俾佢地去西方國家保外就醫,跳蚤養係自己身上多痛苦,當然要丟去人地身上啦,又乾淨又人道!

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-11-4 11:43 PM 發表

大灣區話題:
深圳工作香港人,公司創辦人話,响深圳好難買樓,做咗十年八年都覺得樓價好貴。但佢公司地段同商廈系超班位置囉~
然後,又話廣東省內既人,都認定全港市民系叛國賊。但我就一d都吾覺喎,吾知系佢有問題,定系我反應遲鈍呢。

另外,睇咗樓。42平米,要150萬,一房一聽,位置在橫崗。一個字:遠。

再上網睇租盤,又系一個字:平。所以,先租住既選擇系吾錯架,又多選擇去揀。 ...
請問內地租和買盤可以睇咩網站?

引用:
原帖由 Gabbe 於 2019-11-5 04:01 PM 發表

請問內地租和買盤可以睇咩網站?
Q房

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-11-4 11:09 PM 發表

條命生得正,運就未必有延續性。眼神出問題,男人大忌。真心講,佢有對茄菲眼,好出事,做人冇底氣,有錢可以洗盡佢人格。
我都去過幾個當年國民黨的監獄, 看到當年好多烈仕,黨員嘅相片,就知道點解共產黨可以統一天下,你睇下今日國家嘅官員同香港嘅官員真係有分別。

https://www2.hkej.com/instantnews/current/article/2295109/石禮謙:解放軍靶場如打wargame+倡遷大灣區

石禮謙:解放軍靶場如打wargame 倡遷大灣區

我幾個月前就話呢條友係配合泛民, 達到成立唔到法案委員會的目的

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]