• 瀏覽: 944,321
  • 回覆: 7,397
  • 追帖: 267
+678
引用:
原帖由 ilrl 於 2019-10-14 02:14 PM 發表

我已called咗啲friends向佢啲仇家sell依個概念.....一定要開離岸戶口 要瞓身個隻

引用:
原帖由 科姐 於 2019-10-14 03:00 PM 發表

大師分析左咩? 我可能miss左
大師講咗重點,我未追晒。記得中,有叫我哋搬入d,中山位置都叫做可以。但我最想睇下有冇香港人聚居位置附近,其次去廣西。

引用:
原帖由 singsingcat 於 2019-10-14 02:38 PM 發表

澳門係先天不足,金融經驗聲譽唔夠,暫時難成大器。
個人暫時仍認為金主一日唔擘面,仲要響香江賭場搵食;目標只係騷擾政府,唔會燒到佢地核心利益。
當年上海魔都,租界內天堂,租界外地獄,民主就是條路自己揀,冇辦法 ...
我唔知有冇記錯,康港賭場有個規定,過江龍想黎康港掛牌,有一個條件要符合,就係過江龍嘅公司註冊地 (未必係佢公司實際營商地) 本身都要有個相應嘅賭埸監管機構,放便資訊流通. 舉例,某馬交公司其實係處女島註冊,而處女島又真係有個咁嘅賭埸監管機構 SFC 物體,咁喱間馬交公司先至可以向康港賭埸申請上牌.

假設馬交有尐本土公司,想黎康港賭埸玩兒玩兒,但註冊地在馬交,就行不duck也哥哥. 所以馬交搞個賭場監管局,可能係為咗方便佢地黎港上市 ?

Wishful thinking 乎 ?

如果有邊度系香港人聚居地方,我首選會考慮,越平兼越多香港人最好。到時捐下錢起學校,我去幫手義教埋都仲得。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-14 03:02 PM 發表

大師講咗重點,我未追晒。記得中,有叫我哋搬入d,中山位置都叫做可以。但我最想睇下有冇香港人聚居位置附近,其次去廣西。
廣西真係幾遠喎, 不過都有人講廣東話
唔知惠州O唔O

引用:
原帖由 科姐 於 2019-10-14 03:06 PM 發表

廣西真係幾遠喎, 不過都有人講廣東話
唔知惠州O唔O
太近核電廠,我自己吾考慮。我要一路向西。
不過,有師兄提及過某大科技企業會搬去惠州。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-14 03:02 PM 發表

可以考慮肇慶!! Kallan 大哥就在這裡置了業, 聽說還要買多1,2間!!!
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27835604&extra=&page=1

引用:
原帖由 kingchan75 於 2019-10-14 03:12 PM 發表

可以考慮肇慶!! Kallan 大哥就在這裡置了業, 聽說還要買多1,2間!!!
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27835604&extra=&page=1
嗯,已列入考慮名單中。謝謝

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-14 03:10 PM 發表

太近核電廠,我自己吾考慮。我要一路向西。
不過,有師兄提及過某大科技企業會搬去惠州。
icic, 我係港豬乜都唔知架
咁廣西啱你啦, 我去過一次咁多環境不錯

我朋友响佳兆業工作,貼身跟咗老板好多年,我都會睇下佢哋有冇盤响果邊,再問下佢意見。

引用:
原帖由 kingchan75 於 2019-10-14 03:12 PM 發表

@科姐 科姐,考慮下呢個。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-14 03:16 PM 發表

@科姐  科姐,考慮下呢個。
okok研究下

睇過中山幾個盤,間隔全部吾啱心水,住宅全部冇四間房,得三間房。去廣西桂林七星區,小區住宅間隔好好多,四房間隔亦吾少,又夠平。可能最終都系揀桂林或者肇慶。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-14 03:24 PM 發表
睇過中山幾個盤,間隔全部吾啱心水,住宅全部冇四間房,得三間房。去廣西桂林七星區,小區住宅間隔好好多,四房間隔亦吾少,又夠平。可能最終都系揀桂林或者肇慶。 ...
要住四房單位大家庭喎

引用:
原帖由 科姐 於 2019-10-14 03:29 PM 發表

要住四房單位大家庭喎
留比d吾系太生性既兄弟姊妹隨時想通咗要走佬搬上大陸架。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]