• 瀏覽: 943,984
  • 回覆: 7,397
  • 追帖: 267
+678
引用:
原帖由 celiacty 於 2019-10-14 02:14 PM 發表

變廢紙可能好多銀行要執架
銀行一定要執,佢地依幾十年製造禁多債務陷阱,坑左好多中產,係時候要還喇,天公地道

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-10-14 02:37 PM 發表

唉,有這些反共賤人都係無可避免,因為他們無真正犯事,亦不能全數剔除;
所以,我都放下,反正去到哪個地方都總有這些人,無謂再庸人自擾~~

不過,值得一提,眼界、修為 係會影響對世界看法,就算日後同胞肯接納 這些犯錯的,
恐怕他們只樂於在香港被人圈養,自己懲罰自己 ...
我今朝腦海淨系唸起大師一句說話「香港會變成中國既貧民區」,睇返尾角NYC貧民區咁慘,瞓街、有帳幕,如厠、响條街,有外人行入去貧民區、就打佢刧。情況好似今朝講有人開,香港已有南亞裔人用迷暈spray去打刧,我都覺得接受吾到,呢個地方日後仲點可能住得落。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-14 02:04 PM 發表

對於生意人嚟講,例如,如尾角做生意都可以有反尾思想,但而呢批香港人最老套既系,佢哋本身都系中國籍香港人咁先賤到爆。

另一類人系十幾廿幾歲返大陸已殘留壞印象,今朝就系有一位比較年輕既鬼妹仔性格既香港人傾開偈,佢今年多咗跟朋友去大陸玩,又識咗好多國內朋友,佢反而响今次事件變咗藍人,更感覺到佢自己系中國人,甚至會同年輕嘗試講道理。 ...
其實鬼仔性格先至夠開明,好多外國人以前只靠國外媒體或網上認識中國以為中國好落後,大陸之前都係網上播出類似呢類人,首次去到中國旅遊或工作嘅外國人,都覺得以前被媒體欺騙咗真正大開眼界同佢哋之前想象完全唔同,你睇呢班香港年輕人只係孤島文化眼界永遠只睇住腳下一畝地。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-14 02:44 PM 發表

我今朝腦海淨系唸起大師一句說話「香港會變成中國既貧民區」,睇返尾角NYC貧民區咁慘,瞓街、有帳幕,如厠、响條街,有外人行入去貧民區、就打佢刧。情況好似今朝講有人開,香港已有南亞裔人用迷暈spray去打刧,我都覺得接受吾到,呢個地方日後仲點可能住得落。 ...
所以之前師兄姐咪有先見之明,同各位講要好好鍛練身體,
同埋,出街要保持低調麻,你有追post,你懂的

引用:
原帖由 洪瑋7624 於 2019-10-14 02:46 PM 發表

其實鬼仔性格先至夠開明,好多外國人以前只靠國外媒體或網上認識中國以為中國好落後,大陸之前都係網上播出類似呢類人,首次去到中國旅遊或工作嘅外國人,都覺得以前被媒體欺騙咗真正大開眼界同佢哋之前想象完全唔同,你睇呢班香港年輕人只係孤島文化眼界永遠只睇住腳下一畝地。 ...
系好可憐。
仲要參與埋暴徒行列,埋明死路一條,到時想走,唯有偷渡去台灣或東南亞國家。若果連買張機票錢都無的話,咁就等住要拜拜。

引用:
原帖由 carloswkw 於 2019-10-14 01:59 PM 發表
👉🏻喺秀茂坪遇襲的便裝同事現清醒,好傷; 今天照鼻好似穿了…無其他大受傷位!

👉🏻至於 衝鋒隊警長表面上傷口唔大,但大靜脈及某控制進食和說話的神經斷了,已駁返, 做了四個鐘手術! ...
秀茂坪遇襲的便裝 >> 是邊單? 琴日? 無睇新聞 ... 用"秀茂坪遇襲" 搵唔到....TKS

引用:
原帖由 singsingcat 於 2019-10-14 02:38 PM 發表

澳門係先天不足,金融經驗聲譽唔夠,暫時難成大器。
個人暫時仍認為金主一日唔擘面,仲要響香江賭場搵食;目標只係騷擾政府,唔會燒到佢地核心利益。
當年上海魔都,租界內天堂,租界外地獄,民主就是條路自己揀,冇辦法 ...
澳門交易所暫時應該都係構思好初步階段,估計嚇下香港人,可能睇埋今年個選舉同年底進展先。橫琴有塊大面積一早就已經租(送)俾澳門嘅,但係又未見有發展,周邊就已經不停起緊樓同酒店寫字樓公寓,聽日我會落橫琴睇睇果邊d樓,如果香港內部仲唔出來撐政府,估有朝一日交易所會起係橫琴。

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-10-14 02:51 PM 發表

秀茂坪遇襲的便裝 >> 是邊單? 琴日? 無睇新聞 ... 用"秀茂坪遇襲" 搵唔到....TKS
不是秀茂坪,係將軍澳。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-14 02:44 PM 發表

我今朝腦海淨系唸起大師一句說話「香港會變成中國既貧民區」,睇返尾角NYC貧民區咁慘,瞓街、有帳幕,如厠、响條街,有外人行入去貧民區、就打佢刧。情況好似今朝講有人開,香港已有南亞裔人用迷暈spray去打刧,我都覺得接受吾到,呢個地方日後仲點可能住得落。 ...
係啊,香港之後治安會變得好差,正如大家都預見到香港好難再如之前易揾食,班南亞土匪同有班年輕人,以後唔去打劫仲點夠錢滿足物資,始終享樂慣,膽子又大。

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-10-14 02:50 PM 發表

所以之前師兄姐咪有先見之明,同各位講要好好鍛練身體,
同埋,出街要保持低調麻,你有追post,你懂的
今日經過見到三位阿Sir守住圍封位置,我都特登過去豎起兩隻大拇子比Like佢哋支持一下,冇响條街度大喊「警察加油」已經算好低調了。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-14 02:55 PM 發表

今日經過見到三位阿Sir守住圍封位置,我都特登過去豎起兩隻大拇子比Like佢哋支持一下,冇响條街度大喊「警察加油」已經算好低調了。
其實而家係街大讚阿Sir,會唔會俾曱甴打?

引用:
原帖由 洪瑋7624 於 2019-10-14 02:52 PM 發表

澳門交易所暫時應該都係構思好初步階段,估計嚇下香港人,可能睇埋今年個選舉同年底進展先。橫琴有塊大面積一早就已經租(送)俾澳門嘅,但係又未見有發展,周邊就已經不停起緊樓同酒店寫字樓公寓,聽日我會落橫琴睇睇果邊d樓,如果香港內部仲唔出來撐政府,估有朝一日交易所會起係橫琴。 ...
等C兄報告, 尋日睇TBB有講橫琴樓, 山旮旯都唔平喎

星期一,算平靜一點。
周末,除咗回歸深圳,基本上都冇去街。

引用:
原帖由 科姐 於 2019-10-14 02:57 PM 發表

等C兄報告, 尋日睇TBB有講橫琴樓, 山旮旯都唔平喎
橫琴,本來都睇得好中。但睇完大師分析,我絕對吾考慮住。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-14 02:59 PM 發表

橫琴,本來都睇得好中。但睇完大師分析,我絕對吾考慮住。
大師分析左咩? 我可能miss左

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]