• 瀏覽: 943,966
  • 回覆: 7,397
  • 追帖: 267
+678
引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-10 12:30 PM 發表
光頭警長 :理工大學講師陳偉強教授, 因為發表支持蒙面法言論,竟然遭學生非法禁錮,批鬥5小時,雷射筆照射,更三度推倒在地。

更恐怖的是陳教授致電,要求警方協助時, 校方竟然拒絕讓警察進入校園營救陳教授!

這是什麼大學生,這是什麼大學,這是什麼教育?!😱

horse : 阿爺就係要 d 黃底走曬出尼,今次理工依班黃底自己現形了 ...
黃底差不多現曬,但都沒用,中央可能不想處理,太多了,香港繼續爛便可

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-10 12:30 發表
光頭警長 :理工大學講師陳偉強教授, 因為發表支持蒙面法言論,竟然遭學生非法禁錮,批鬥5小時,雷射筆照射,更三度推倒在地。

更恐怖的是陳教授致電,要求警方協助時, 校方竟然拒絕讓警察進入校園營救陳教授!

horse : 阿爺就係要 d 黃底走曬出尼,今次理工依班黃底自己現形了 ...
下一步會像拘捕家丁一樣去理工拉人封艇

我個人覺得,教育機構無風骨,真係唔好誤人子弟。

當然香港教育人工高,校長睇錢份上,但唔應該lor

點解要停職呢?

引用:
原帖由 054D 於 2019-10-10 12:37 PM 發表

點解要停職呢?
啲大學將學生當晒顧客看待
顧客唔啱都係鬧員工

引用:
原帖由 chikay2009 於 2019-10-9 09:55 PM 發表

拿中華民國旗是冇狗餅派的;"台灣國"國旗先係菜英文所喜
雙十不拿青天白日滿地紅,不合主題啊…(你看錯英文,他們都不敢明拿綠旗啦)

引用:
原帖由 carloswkw 於 2019-10-10 07:09 AM 發表

田家大小都係商家,呢d咁嘅言論擺明對中央心不甘情不願地配合。選票流失時不要賴三賴四。
就佢上次自把自為的推10.1 是阿爺抵線, 已經行鋼線...佢地真是有老美後台就夠? 今次又搞...真是以為阿爺唔會俾HK成焦土? 置之死地而後生, 到時睇下田士定香港可以後生....

引用:
原帖由 054D 於 2019-10-10 12:37 PM 發表

點解要停職呢?
晌K兄POST到我都留言過, 覺得E+阿爺有需要大刀斬落去洗腦教育, 最好是大大力, 有震撼力,去止損, 唔可以再俾佢漫延落去, 再是咁, HK醫番都SI藥費, 到時變左愚村....可能成為左一個民主成敗記念館作為觀光記念...

引用:
原帖由 ice0625 於 2019-10-10 11:55 AM 發表

前兩日隔離貼有高手分析過此APP乃各天文台最終結果也,要對付此APP反而最應該搵源頭去對付,否則封左呢個都仲會有下一個,寫APP不難
有師兄隔離講過APP係雙面刃麻,反正大家都可以讀取的資訊;
而警隊只要調配人手方面,再靈活點,仲可以反利用APP,裡應外合去捉人,係好事,仲可以幫警隊。

反正人多捉唔曬,有時仲可以混淆視聽,阻嚇下班乞衣仔,其實唔錯

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-10-10 12:37 PM 發表

下一步會像拘捕家丁一樣去理工拉人封艇
一定會.

有人報警, 就要調查.
揪出禁錮元兇.
繾續撥火.

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-10 12:30 PM 發表

果間不是理工大學,是理工大學的附屬學院,即讀副學士的社區學院—香港專上學院。

引用:
原帖由 股票輸爆廠 於 2019-10-10 01:48 AM 發表
https://youtu.be/jWVkDPUmumI

香港人拍的揭露暴徒真面目微電影「明登兄弟」,現在香港的氛圍之下,拍這個微電影冒了很大的風險,包括裏面的演員、導演都有被暴徒找麻煩的風險,他們在YouTube 上評論已被圍攻,所以這部片必須廣傳。

呢段微電影簡單易明值得幫佢推推 ...
tks for sharing ...

我初時都以為係理公大學!

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2019-10-10 11:20 AM 發表

呢間係理大下O既社區學院,我諗佢地覺得嗰班係客人嚟,營運上當然係「顧客永遠是對的」。
應該說呢間社區學院院長係偏黃,一直容許啲乞衣學生搞事,另外兩間卻禁止。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-10 10:11 AM 發表
阿四發脾氣話你拉我的家丁,我星期六星期日唔做生意
阿爺心諗,生意係你的,關我乜事
阿爺咁係明你地産佬講乜,要撤資嘛,撤囉,忍着笑說 GoogBye 囉
高人尋晚即時俾答覆班地産佬,就系曱甴係場場發癲時,就操一隊阿 Sir 入去行下。
地産佬走,肯定要賤賣資産,阿爺就係要你咁!!! ...
呢勻底褲都賣埋先走得啦!

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-10-10 10:32 AM 發表

是咪連大陸果d都撒? 要搵到人接手先得喎,阿爺唔出聲邊個敢接?
自作孽,為富不仁!😂😂😂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]