• 瀏覽: 944,003
  • 回覆: 7,397
  • 追帖: 267
+678
引用:
原帖由 smalllady928 於 2019-10-9 07:42 PM 發表
馬兄,各位師兄師姐,我終於夠分喇😭😭😭
歡迎👏🏻歡迎👏🏻,歡迎👏🏻歡迎👏🏻

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-10-9 08:52 PM 發表

黃四郎...邊個?
強出頭的瓜

引用:
原帖由 carloswkw 於 2019-10-7 07:25 AM 發表
阿爺指責Apple提供App顯示警察行蹤給示威者!
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1484644-20191006.htm?spTabChangeable=0
其實大家有無諗過咁先正,大家可以放假料上去,有舊iphone 既朋友仔可以買張太空卡,del 曬重要資料開個新 apple acc 上去放假料

引用:
原帖由 hanE 於 2019-10-9 09:30 PM 發表

強出頭的瓜
手快得滯,
強出頭的瓜係咪俾嘅訊息亞爺唔啱聽?

引用:
原帖由 sim008 於 2019-10-9 08:21 PM 發表
引用:
原帖由 forgman 於 2019-10-9 02:23 PM 發表 
沒記錯,美心是當年改革開放時是第一間航空公司的飛機餐供應商。

改革開放第一間外商投資, 就是美心大小姐在北京的飛機餐公司, 所以伍小姐被稱為001小姐

https://sina.com.hk/news/article/20181012/0/1/2/%E5%A5%B9%E6%98%AF%E4%B8%AD%E5% ...
佢地既成就係扔磚,襲警,製造社會恐慌,製造謠言,慫容煽動犯罪,助紂為虐,賣國賣港,坐監,免費獻身仲要唔帶套。呢d經歷,我相信帖內無一個網友拍得上,都唔恨拍得上。因為係遺臭萬年,被世人唾罵。

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2019-10-9 08:19 PM 發表
阻差辦公呢單野, 如果係商場經理指使管理員做嘅, 可以告埋佢煽惑他人阻差辦公; 如果係老闆吩咐個經理咁做嘅, 可以告埋老闆, 今次好玩喇

第232章 《警隊條例》

63.
對執行職責的警務人員襲擊等或以虛假資料誤導警務人員的罰則
任何人襲擊或抗拒執行職責的警務人員,或協助或煽惑任何人如此襲擊或抗拒,或在被要求協助該執行職責的人員時拒絕協助,或意圖妨礙或拖延達到 ...
好!嚟緊會係妓者,警隊得民心,文宣點噏點吹除咗曱甴都冇人理

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-9 06:24 PM 發表

嚴格尼講,如果比較日劇同韓劇,我係較喜歡日劇,日本人的拍劇拍戲的認真和細緻,老實講,韓國劇組同中國劇組都未跟得上,再加上日劇的劇本大部分出自日本暢銷漫畫,所以劇本基本過關。不過我強調,我順係用藝術角度尼睇,絕對和哈日無關。 ...
簡單來說,韓國文化為了要追趕日本,顯得太急進、太浮躁、太露骨,缺少了日劇和中華文化中的「含蓄」,很難成為東方文化的代表。

引用:
原帖由 JillWong 於 2019-10-9 07:33 PM 發表

甲由好像會在尖沙咀碼頭慶祝雙十。
一定會有中華民國旗出現.
然後又跑出馬路開打.
蔡英文第二日, 一定話感謝港人慶祝雙十,
又會譴責警方............諸如此類.......... ...
拿中華民國旗是冇狗餅派的;"台灣國"國旗先係菜英文所喜

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-10-9 08:52 PM 發表

黃四郎...邊個?
讓子彈飛
鵝城既土豪惡霸
前面幾任縣長都係比佢整走
有冇覺得似一個人

引用:
原帖由 unreal 於 2019-10-9 09:55 PM 發表

簡單來說,韓國文化為了要追趕日本,顯得太急進、太浮躁、太露骨,缺少了日劇和中華文化中的「含蓄」,很難成為東方文化的代表。
講得啱。
同埋,一個過度追求外表,吹捧整容嘅民族係一個唔自信嘅民族,點會成為東方文化的代表。

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-10-9 10:40 PM 發表
有冇版友知道livemap喺美國係咪active?

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-10-7 06:56 PM 發表
https://m.youtube.com/watch?v=JxV_-0T6WKw&feature=youtu.be

唔識upload去YouTube 睇 阿婆

呢位婆婆令我諗起 大叔 帖裡面的一個師姐

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]