• 瀏覽: 943,961
  • 回覆: 7,397
  • 追帖: 267
+678
引用:
原帖由 carloswkw 於 2019-10-3 12:40 PM 發表
有同事竟然同我講世界最大資產及最富有的銀行係中國的4大銀行,就係世界大亂的原因!原來黃絲同事認為中國富強係大錯!

我好嬲
有咩好嬲者,叫佢一世都唔好買內銀股,叫佢一世都唔好用四大銀行。仲有,寫低佢既「理念」去mary妹妹到篤灰。國家強盛我地先有尊嚴。你問佢情願人地國家怕你定情願人地國家當口當面剝褲疴尿去佢頭頂。我地少說仲有3,40年人生要過,叫佢日後唔好見中國坐直坐穩就認自己係中國人,叫佢返去起埋袓墳送去外國入籍啦!侮辱自己都算,侮辱埋自己袓先。

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-10-2 11:47 PM 發表

10327466 10327467 10327468

終於出CIA指揮官囝囝
好感動
你上到嗎?? 我已經去不到 香港解密.

引用:
原帖由 Gabbe 於 2019-10-3 12:46 PM 發表

我聽過一個預言 "白頭見黑頭", 係指雪山溶雪 (我估可能天氣暖化吧!), 山頂本是白色的雪, 溶雪後露出黑色的山, 之前被冷封的史前病菌走晒出黎, 冇藥醫, 死好多人. ...
呢個我信,今年睇新聞,發現多左講冰川溶化同暖化。

引用:
原帖由 heyworld 於 2019-10-3 10:30 AM 發表
文章最後一句 〝或許他們本身便不是中國人了” 才是重心!
假中國人,真賣國賊。

引用:
原帖由 explorerfnk 於 2019-10-3 01:58 PM 發表

你上到嗎?? 我已經去不到 香港解密.
ru改為cc或pw或kz或me就可以

引用:
原帖由 paulaalan 於 2019-10-3 01:55 PM 發表

哈哈,國內依家交通出行好方便,我香港朋友過來,我一般買好票,比個二維碼佢就可以搭地鐵,如果有後生陪就叫佢地手機掃碼入閘。我依家覺得香港真系無咁方便,八達通一唔記得充值,要揾現金充,無得扣賬! ...
我見現時香港地鐵售票機都可以用微信買單程車,改善了一點點。

引用:
原帖由 (九哥) 於 2019-10-3 02:00 PM 發表

ru改為cc或pw或kz或me就可以
https://>><<201909172.cc/index_phone.html
上到去,我之前都系用ru

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-3 02:01 PM 發表

我見現時香港地鐵售票機都可以用微信買單程車,改善了一點點。
我有朋友試過微信或支付寶買香港地鐵票杯具了,福田去尖東單程票系唔ok架,所以覺得有d騎呢

引用:
原帖由 paulaalan 於 2019-10-3 02:04 PM 發表

我有朋友試過微信或支付寶買香港地鐵票杯具了,福田去尖東單程票系唔ok架,所以覺得有d騎呢
焗買八達通

引用:
原帖由 MiniWeave 於 2019-10-3 01:35 PM 發表

香港解密網站的 .ru被封, 改為
.cc
.pw
.kz
.kg
可以正常使用

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2019-10-3 12:46 PM 發表

再正常合理不過嘅觀點,甚至無需要明言,「平淡」嘅一次思維旅程,放去對面就係「邪端異說」。
無法 , 佢地跟本好像中邪咁

引用:
原帖由 虛空的求道者 於 2/10/2019 15:00 發表

但解決唔到根本問題,就算無雙重國藉,都可以黃
但如法官除香港外仲係印度藉,應該唔會捨得印度身份(打起仗嚟只有返印度先穩陣),唔做真正中國香港人的話,應該會自動退位。

引用:
原帖由 carloswkw 於 2019-10-3 12:40 PM 發表
有同事竟然同我講世界最大資產及最富有的銀行係中國的4大銀行,就係世界大亂的原因!原來黃絲同事認為中國富強係大錯!

我好嬲
D黃絲認為所有中國既嘢都係邪惡架喇.....係真. 不可理喻

引用:
原帖由 MiniWeave 於 2019-10-3 01:35 PM 發表

香港解密網站的 .ru被封, 改為
.cc
.pw
.kz
.kg
可以正常使用

引用:
原帖由 P6602611 於 2019-10-3 09:04 AM 發表

早就應該咁啦,等班仆街和你非日日排成粒鐘等入閘,等佢地支持得咁爽
唔係仲有一班話唔應該封站嗎? 索性唔封,隨便佢哋玩。然後唔維修或唔開站。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]