• 瀏覽: 943,667
  • 回覆: 7,397
  • 追帖: 267
+678
引用:
原帖由 celiacty 於 2019-10-2 01:03 AM 發表

阿爺真係行運
光頭警長由一開始講「只恨他們也是中國人,打不是、不打也不是」
真是不捧他捧誰
順便接收埋警隊
呢句做埋《孫悟空三打黑衣怪》的台詞。

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-10-2 12:33 AM 發表

係啊,今日黃同事無地鐵要搭的士
當然唔會係鬧曱甴啦
只會鬧部署搞到佢地咁
祝佢日日搭的士幫補下的士佬啦

繼續支持,雖然我通常只是一個CDR

引用:
原帖由 supremeabc 於 2019-10-2 07:54 AM 發表

呢啲就係輸打贏要 !  當警察係冇開鎗而受傷就會話警察連自己都保護唔到自己咁點執法去保護其他市民,即係警察點做都係輸 !  呢啲詭辯就係而家低智市民的核心價值 ! ...
莫奈何香港地大把呢d人

引用:
原帖由 Twinkle1233 於 2019-10-2 08:41 AM 發表

莫奈何香港地大把呢d人
有d奇怪既係中槍既人無家屬訪問出黎(商台無線無提過),但周邊d媒體不斷用各種說法洗白,我期待中槍者既訪問,食粒子彈都唔醒還是想醒但被滅聲呢🤭

引用:
原帖由 愷玹 於 2019-10-1 04:06 PM 發表

聽到好難過,辛苦10年早2年才儲夠上車,依家開始擔心供不起自住樓....望住家中bb...想立身安居並不容易😔
唔好自己嚇自已,當年金融風暴我自住樓都跌了一半,我咪又捱過咗,當年自命叻嘅醒目嘅甩咗手,而家?連入場券都冇埋啦!我就供滿了,個個月剩下供樓錢!自住樓千萬唔好賣!

引用:
原帖由 whc4106 於 2019-10-2 08:50 AM 發表

有d奇怪既係中槍既人無家屬訪問出黎(商台無線無提過),但周邊d媒體不斷用各種說法洗白,我期待中槍者既訪問,食粒子彈都唔醒還是想醒但被滅聲呢🤭 ...
可能家屬都呆咗
原來個仔做曱甴
仲要拿鐵通打警察

引用:
原帖由 太大星 於 2019-10-1 06:00 PM 發表

馬兄早兩日講佐今日可能要食乾糧
噚日第一日動用儲糧,國慶晚餐,蒜蓉牛油煎帶子,豆豉鯪魚,午餐肉,菜。

我們是熱愛和平的
跳蚤 10-01 22:35  
​​如你跳蚤所願,四姨終於在千呼萬喚中出來了,當然不要過度解讀,我們不針對任何國家和個人,因為我們是熱愛和平的,愛信不信!葉!飛行三蹦子是個什麼鬼?蚤能撩個妹嗎?(嗯!關於這個三蹦子網上有很多版本的傳說,什麼不需要動力可以安全著陸這個跳蚤就不撩了,什麼可以快速機動的飛到對方指揮部跳蚤也不撩了,什麼反恐叉叉你個生不如死跳蚤也不撩了。那你個死跳蚤想撩點啥?這個問題問得好!跳蚤只想撩:我們是熱愛和平的,滾!信不信摁得你連個渣渣都不剩。)十七快遞,使命必達!(弄啥呢?太讓跳蚤驚悚了,這麼熱愛和平的東東也出來溜達了,這是有多麼熱愛和平啊!目測這個貨是個快槍手,長得那麼科幻就不要出來熱愛和平了好不啦!你讓地主怎麼想?你讓大毛怎麼想?以後在和平界還讓不讓人混?)還有一大堆的無人和平使者,特別強調一下,你那個無人水下潛航器真的是和平的典範啊!(跳蚤忽然明白了,你這是要幹外星人吧!宇宙也需要和平的不是嗎?不整那麼多心驚肉跳行不行?)說一千道一萬,跳蚤始終覺得主題就是:我們是熱愛和平的!葉!(來人啊!抓住這個死跳蚤,大家一起往死裡摁這個不說人話的蚤!)​​​​

附件

aaa.jpg(49.74 KB)

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-10-1 08:50 PM 發表

安徽  天鵝湖

杭州   錢江新城

廣州  珠江

成都  環球中心

上海北外灘   白玉蘭廣場

上海  陸家嘴

重慶   喜來登

重慶大劇院

重慶江北嘴 ...
應該全國都係咁,市面一片喜慶的氣氛,剛剛從內蒙經長春回來,係長春連大商場都帶領員工係廣場升國旗,今次係內蒙真係感到國家嘅飛躍進步,內蒙嘅城市都建設得非常好。

引用:
原帖由 tsoilaiha 於 2019-10-2 02:17 AM 發表

但身邊7成黃,搞到我成日覺得自己生處平衡時空,我8月頭講自己撐警比人圍無良心無良知,到而家推變到撐警愛國直頭係唔敢表達,希望佢地快d比人清算,騎劫我地意見滅聲迫我地認同佢地,都癡9線。 ...
我呢輪係度回味緊X登經典文宣:『黑白係良知』.....

我FB啲黃朋友統一口徑擒日既嘢只係講開槍一樣, 啲打砸燒 (係爭未搶住)隻字不提....
我真係好認同『黑白係良知』.....佢哋係無呢5隻字既, 我幾想響FB打呢5隻字, 又諗佢哋都係GET唔到, 唔覺意以為我支持佢哋添, 都係算

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]