• 瀏覽: 1,182,164
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 zamora 於 2019-9-30 07:42 PM 發表

司馬家是借喻為寫歷史, 評古人的部門或學者或群眾; 鄭智小白借喻為攪經濟的初哥/新手.....
司馬應該係太史公司馬遷,史記
鄭智應該係政治諧音
小白係初哥

引用:
原帖由 木雞 於 2019-9-30 09:11 PM 發表

感動 我國計算機學人材 去老牌殖民帝國區教學
去進修,暫時未去到國外教學。中國駭客,系港人想像不到的厲害。

你地睇下而家黑衣黃狗入面,有好多女性。甚至勇武打頭陣都有好多女。大陰運特別利陰性之人。越係反傳統反正統,越多人追隨,名利雙至。

引用:
原帖由 Vmc01354 於 2019-9-30 09:11 PM 發表
司馬應該係太史公司馬遷,史記
鄭智應該係政治諧音
小白係初哥
謝指正

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-30 09:12 PM 發表
你地睇下而家黑衣黃狗入面,有好多女性。甚至勇武打頭陣都有好多女。大陰運特別利陰性之人。越係反傳統反正統,越多人追隨,名利雙至。
唔怪得連氓陣個死變態佬都可以走上大台, 大把死基佬願意曝光認係基佬......請教大師, 香港大陰運行到何年??? 地運一運為水運, 會否又配合埋個大陰運嘅連續呢??? 預先多謝解答.....

https://wmoov.com/movie/showtimes/46688?ref=moviePost

大家去支持下《我和我的祖國》💪🏼

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-30 09:12 PM 發表
咁怪不得林鄭 英文 翠姍會上位

引用:
原帖由 zamora 於 2019-9-30 09:25 PM 發表

唔怪得連氓陣個死變態佬都可以走上大台, 大把死基佬願意曝光認係基佬......請教大師, 香港大陰運行到何年??? 地運一運為水運, 會否又配合埋個大陰運嘅連續呢??? 預先多謝解答..... ...
如果係咁破地獄行業應該幾揾錢

引用:
原帖由 zamora 於 2019-9-30 09:25 PM 發表

唔怪得連氓陣個死變態佬都可以走上大台, 大把死基佬願意曝光認係基佬......請教大師, 香港大陰運行到何年??? 地運一運為水運, 會否又配合埋個大陰運嘅連續呢??? 預先多謝解答..... ...
2034係大轉折點,我嗰套同三元九運二元八運完全唔同。

引用:
原帖由 呢個藍色的樓奴 於 2019-9-30 09:38 PM 發表

如果係咁破地獄行業應該幾揾錢
陰性人要揀陰性行業,先會大利。

我未見過女人破地獄

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-30 09:45 PM 發表

陰性人要揀陰性行業,先會大利。

我未見過女人破地獄
你間接咁講一樓一會大旺😂

引用:
原帖由 呢個藍色的樓奴 於 2019-9-30 09:37 PM 發表

咁怪不得林鄭 英文 翠姍會上位
但希拉莉失敗左~咁特生咪好陰

原則上,二元八運同三元九運個時序都無錯!
只係運用方法唔同。

引用:
原帖由 呢個藍色的樓奴 於 2019-9-30 09:48 PM 發表

你間接咁講一樓一會大旺😂
未夠冷門吖嘛

引用:
原帖由 百厭超人 於 2019-9-30 08:53 PM 發表

6. 普通市民篇
6.1 有帖友認為全香港人不是明黃,就是暗黃,不是暗黃,亦不支持央,這個論調,我一百萬個不同意。到目前為止,我依然認為黃就係 200 萬,而黃人主要就係有護照或隨時有護照的一群,[香港還有 550 萬人係唔支持黃人或強烈支持中央的。

馬兄,我不同意你喺哩方面嘅睇法!原因非常簡單,若淨低嘅550萬人真係唔支持黃人同強烈支持中央嘅話,你估班暴徒仲可以走到今日?
班暴民能夠玩到 ...
尊重你的睇法,但不認同!
痛恨共產黨,算了吧!個人父親係地主世家兼國民黨帶兵少校,走前已完全擁抱中央了。200 萬黃人,肯定走不了,支持阿爺,200 萬亦走不了,剩餘的不就是無定向風吧!有人話點解建制無二百萬人遊行,對不起,香港從來沒有二百萬人遊行,說實話,超過三十萬都未試過。建制不出來或不習慣出來,因為建制相信中央,既然相信,當然不會經常找中央麻煩,出尼做乜,所以才叫沈默的大多數,況且,以香港現有的法律和法官,建制出來有好處嗎?元朗不就係例子了。
聞說阿爺系 612 後即召律政司上京,祗說一句話,就係唔凖再有警察因鎮暴而被起訴,君不見警察越戰越勇嗎!
同理,如果政府批准地方人士建立湘軍淮軍,我保證大亂即平,因為到時加入地方團勇的就係果 350 萬遊離人,遊離,直接講就係等着數,阿爺 d 力尼,嘛有着數囉,咁企你果便!
這是我的看法,各自表述吧

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]