• 瀏覽: 1,182,336
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-29 10:56 PM 發表

但藥太早儲會過期
還是晚些時候買都可以?
退燒,止痛嗰啲都有幾年期,盡量儲。

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-9-29 10:30 PM 發表

暫時呢段膠著狀態,我都冇乜嘢好講。
不過我早已經收到指令,要為香港出力。
時間到了,我就會做野。
希望大家暫時再繼續忍耐一下,避免無辜白白嘅受傷。
大家呢段時間可以做多啲運動, 操fit自己應付將來之餘, 做運動又可以排解抑鬱情緒。 ...
Moon姐加油
你都要小心保重啊

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 06:38 PM 發表
唔計今日,仲有十四日,又咁啱佢老美假期。 時間啱啱好。

準備好嘅,唔駛驚。
老尾爆煲日?係就大家入黎慶祝吓

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-29 10:52 PM 發表

+1
真心話

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 10:59 PM 發表

都唔係長命嘅人,唔浪費時間講佢
此話有玄機

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 11:02 PM 發表

退燒,止痛嗰啲都有幾年期,盡量儲。
呢啲我屋企有人要食已經好多貨
再去加啲貨先

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 11:04 PM 發表

真心話
睇大師講嘢風格,我當然相信系真心話啦。

我意思系,呢度多咗我一個“大咀巴兼夾面皮成尺厚”,又會咁啱嘅
所以要,+1

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 10:59 PM 發表

我明白😂 咁爛果日報仲有幾耐命 又可唔可以提示下?我真係唔想佢再留喺度害人😩

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-29 11:00 PM 發表

唔會架,Kallan 可能會繼續開天南地北,K 君的二極經濟大家一樣可以吹水,除此之外,仲有大叔帖,我一樣去,吹水地方一樣有。
👌到時再轉場

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2019-9-29 10:53 PM 發表

呢排天氣開始轉涼我都準備練跑,抖咗大半年
我都想去跑,兩年前跑左一段時間,腎度有粒石跌左落尿道卡住唔想唔落,痛到我半死,打完碎石後以為無事啦,點知上兩個月小便出血再入院檢查,醫生同我講仲有六粒係左右兩邊腎!😭😭😭😭

引用:
原帖由 explorerfnk 於 2019-9-29 10:54 PM 發表

我見馬兄提到 其中一個未日論,是和這個有關嗎????
縱然我係有預知嘅能力,話分兩頭,我想同你去理性分析。

香港局勢越嚟越越亂, 第一,如果係街上遇到暴徒無差別攻擊,甚至自殺式攻擊, 你身體好,跑得快,係咪生存率會提高呀?  第二, 如果情況去到真係要以暴制暴, 你手瓜起展,係咪著數啲呀?

世上有好多嘢,信則有,不信則無。 呢度信嘅人, 跟住S兄嘅指引, 就已經足夠!S兄非常細心咁喺好適當嘅時機出嚟提點我哋, 畀足夠嘅時間我哋去準備。

而唔信嘅人, 我亦會按於我哋面對緊嘅時勢環境去做出一D分析, 畀出一啲有利大家自身嘅建議。

條條大路通羅馬, 我哋嘅目的都係希望大家能夠活得好、過得好, 你又何必執著我嗰條路,係吾係等於S兄或者馬兄果條路呢?

引用:
原帖由 stanleyckc 於 2019-9-29 11:15 PM 發表

我都想去跑,兩年前跑左一段時間,腎度有粒石跌左落尿道卡住唔想唔落,痛到我半死,打完碎石後以為無事啦,點知上兩個月小便出血再入院檢查,醫生同我講仲有六粒係左右兩邊腎!😭😭😭😭 ...
師兄平時唔多飲水,篤尿忍成日架😱😱😱

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-9-29 11:09 PM 發表

呢啲我屋企有人要食已經好多貨
再去加啲貨先
我發現,政府特效止痛藥,用嚟止劇痛急救,一流。呢種藥,過期都吾好掉落垃圾桶,一定要留起去。

引用:

你這句話令我好開心

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2019-9-29 11:18 PM 發表

師兄平時唔多飲水,篤尿忍成日架😱😱😱
第一次十幾年前既事係應該少飲水 , 之後就應該係叫復發或者碎石後清唔晒出來

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]