• 瀏覽: 1,182,121
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2019-9-29 09:22 PM 發表

我除左繼續儲糧同培屋企人之外,就無野可以做,講得難聽D就係等死……😓
祝大家好運。
同事朋友九成黃,好彩家人藍及在這預到各師兄/姐,從中學嘢及慰藉心靈....我冇本事各師兄/姐入硬嘢,只有間唔中儲糧,同在這預見好的分析都會分享給家人,希望各位生活平安

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-29 08:06 PM 發表

有凖備,但係無力正乾坤,還是不開心!算了吧!都無法改變,尤得佢啦!

開帖就不要了,管理和保持一個帖真係要花精神,還是借人的樓發發 up 風好了。

本來和你在 Kallan 的帖相知,將來還是繼續在 Kallan 相交吧。由於自己較喜歡宏觀一點的政經歷史,所以主力還是以 Kallan 君二極經濟為主版發言,如果 Kallan 還繼續發帖天南地北,我亦會主力發言。

你就真是不要消失,這個帖 ...
一切皆有定數,非人力可為,隨心隨勢而行吧,莫要難過,此乃因果業報,不能逃避。

你我相知而相惜,緣份確是奇妙,
各版友共聚於此,也是機緣注定。

三年多前斗膽大發謬論,只因悟通一難題,為何揀我?

因為我係大咀巴 兼夾面皮成尺厚。

個天都撐我上來呢度廢UP, 仲有乜好驚?

阿馬,自己唔出帖咪好似我咁囉,依附係各大佬個post, 中意就UP幾句,唔得閒嘅話就潛下水,好爽架

我真心勸告各位,硬野唔係攞嚟炒。

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 06:38 PM 發表
唔計今日,仲有十四日,又咁啱佢老美假期。 時間啱啱好。

準備好嘅,唔駛驚。
轉好定轉壞?雖然有心裡準備

引用:
原帖由 ina_macau 於 2019-9-29 09:28 PM 發表

大c, 依家入硬0野會唔會太遲。
盡力啦

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 10:21 PM 發表

一切皆有定數,非人力可為,隨心隨勢而行吧,莫要難過,此乃因果業報,不能逃避。

你我相知而相惜,緣份確是奇妙,
各版友共聚於此,也是機緣注定。

三年多前斗膽大發謬論,只因悟通一難題,為何揀我?

因為我係大咀巴 兼夾面皮成尺厚。

個天都撐我上來呢度廢UP, 仲有乜好驚?

阿馬,自己唔出帖咪好似我咁囉,依附係各大佬個post, 中意就UP幾句,唔得閒嘅話就潛下水,好爽架 :lo ...
大咀巴兼夾面皮成尺厚

引用:
原帖由 skymachine 於 2019-9-29 09:10 PM 發表

需要我協助嗎?我對天文地理曆法造詢詣有信心
多謝先

有時我都好硬頸,中意靠自己悟出來,咁先夠過癮吖嘛

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2019-9-29 09:22 PM 發表

我除左繼續儲糧同培屋企人之外,就無野可以做,講得難聽D就係等死……😓
祝大家好運。
唔駛睇得咁淡,亂就一定㗎啦,最緊要係個心夠定。

引用:

祝大家好運。
我吾系好識安慰人。
您只需知道,距離果日仲有時間,好多嘢都可以有轉機,我吾相信誰誰誰系指定要等死果個,我從來冇呢種既信仰或信念的。我認為,好似如果我系地球廢物,個天就會Take 我走,吾使留我响樹啦!每個人都系生有時、死有時,所有嘢系我認為已有定命,只系您自己吾知道啫。如您所講“系等死”,不如每日唸下點樣提升自己,吾系提升突然變有錢人,而系提升自己既【心態】。當師兄您心態被提升,您既好運就會出現您面前,改變現狀。即管開始試下。

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-9-29 09:44 PM 發表

scottie大師, 之前提過要存藥物, 是預計短期會需要定1-2年之後的準備?
而家開始儲,盡力儲!

引用:
原帖由 fight1985 於 2019-9-29 22:22 發表

轉好定轉壞?雖然有心裡準備
無最壞,只有更壞,直到203X……😓

引用:
原帖由 藍莓奶昔 於 2019-9-29 09:34 PM 發表

感謝馬兄
呢段日子多得你同大叔既帖,凝聚同安慰左好多藍人
亦都多謝k兄,大師,moon姐同其他師兄姐既高見同訊息交換
希望大家和家人都平安
暫時呢段膠著狀態,我都冇乜嘢好講。
不過我早已經收到指令,要為香港出力。
時間到了,我就會做野。
希望大家暫時再繼續忍耐一下,避免無辜白白嘅受傷。
大家呢段時間可以做多啲運動, 操fit自己應付將來之餘, 做運動又可以排解抑鬱情緒。

引用:
原帖由 科姐 於 2019-9-29 09:51 PM 發表

大師要間唔中蒲頭指點下迷津
而家咪蒲緊囉,唔駛成日掛住我嘅,有時個天比啲野我搞下,咪唔得閒上來囉,咁我都無計㗎,盡力啦。

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-9-29 10:30 PM 發表

暫時呢段膠著狀態,我都冇乜嘢好講。
不過我早已經收到指令,要為香港出力。
時間到了,我就會做野。
希望大家暫時再繼續忍耐一下,避免無辜白白嘅受傷。
大家呢段時間可以做多啲運動, 操fit自己應付將來之餘, 做運動又可以排解抑鬱情緒。 ...
moon師姐,你要小心d!

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 10:28 PM 發表

唔駛睇得咁淡,亂就一定㗎啦,最緊要係個心夠定。
多謝大師一路指點我地,希望大家都平安捱過到2034!

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 22:25 發表

多謝先

有時我都好硬頸,中意靠自己悟出來,咁先夠過癮吖嘛
我都係開玩笑啫,我邊夠格

係,自己悟出嚟過癮啲,不過你有細路仲咁多時間研究,難為我開學後周身唔得閒。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]