• 瀏覽: 1,182,044
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 06:38 PM 發表
唔計今日,仲有十四日,又咁啱佢老美假期。 時間啱啱好。

準備好嘅,唔駛驚。
scottie兄,甚麼大事要發生?

引用:
原帖由 smky 於 2019-9-29 07:09 PM 發表

scottie兄,甚麼大事要發生?
唔駛心急

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 07:12 PM 發表

唔駛心急
記得師兄話過,今年美帝會喺香港搵到啲錢錢,是否美帝要喺10月提款?

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 07:09 PM 發表

阿馬你都準備好哂,駛乜驚。

呢個帖嘅兄弟姊妹都有哂心理準備,等日子到。

時間計好哂,誤差一二日左右啦。

暫時仲未克服到幾十度誤差,要再努力閉關修練。

你開帖,我一定撐你喎 ...
有凖備,但係無力正乾坤,還是不開心!算了吧!都無法改變,尤得佢啦!

開帖就不要了,管理和保持一個帖真係要花精神,還是借人的樓發發 up 風好了。

本來和你在 Kallan 的帖相知,將來還是繼續在 Kallan 相交吧。由於自己較喜歡宏觀一點的政經歷史,所以主力還是以 Kallan 君二極經濟為主版發言,如果 Kallan 還繼續發帖天南地北,我亦會主力發言。

你就真是不要消失,這個帖的師兄姐非常重視你,你的黃金觀也叫好多人得到安心。帖內的舊兄姐好多也相交三四年以上,有一定感情和相知,近三個月亦加入不少新朋友,大家都非常重視你的算計。

未來日子將會越來越不平凡,希望大家在這網上相交,可幫各兄姐繼續前路!

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-29 08:06 PM 發表

有凖備,但係無力正乾坤,還是不開心!算了吧!都無法改變,尤得佢啦!

開帖就不要了,管理和保持一個帖真係要花精神,還是借人的樓發發 up 風好了。

本來和你在 Kallan 的帖相知,將來還是繼續在 Kallan 相交吧。由於自己較喜歡宏觀一點的政經歷史,所以主力還是以 Kallan 君二極經濟為主版發言,如果 Kallan 還繼續發帖天南地北,我亦會主力發言。

你就真是不要消失,這個帖 ...
辛苦樓主同咁多位師兄師姐嘅智慧分享。雖對亂局深感無奈,所幸仍有此良帖益友相伴,以慰心噏!獲益匪淺

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 07:09 PM 發表

看來急轉直下馬上要到了。 唉。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-29 05:54 PM 發表

還會寫,不用擔心

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 19:09 發表

需要我協助嗎?我對天文地理曆法造詢詣有信心

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 19:09 發表

我除左繼續儲糧同培屋企人之外,就無野可以做,講得難聽D就係等死……😓
祝大家好運。

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 06:38 PM 發表
唔計今日,仲有十四日,又咁啱佢老美假期。 時間啱啱好。

準備好嘅,唔駛驚。
大c, 依家入硬0野會唔會太遲。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-29 10:31 AM 發表
做天南地北代帖主第二次,今次是最後一次,本帖距離停帖應該好快,至于天南地北還有沒有須要再開新版帖就看 Kallan 君了。未來的日子,我還會發言,大叔、Kallan 和 tpang 的帖都會係我發言的地方,希望繼續能夠和大家分享個人對時局的睇法。

今日,個人將會做一個短短總結,也可算係對香港時局的個人預視,個人強調,我寫的全係個人睇法,所有預見和結論都係吹水文章,唔無當真!

1. 林鄭左右篇
...
感謝馬兄
呢段日子多得你同大叔既帖,凝聚同安慰左好多藍人
亦都多謝k兄,大師,moon姐同其他師兄姐既高見同訊息交換
希望大家和家人都平安

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2019-9-29 09:22 PM 發表

我除左繼續儲糧同培屋企人之外,就無野可以做,講得難聽D就係等死……😓
祝大家好運。
唔好咁灰啦 ! 依度仲有好多志同道合既司兄司姐支持 !

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 07:12 PM 發表

唔駛心急
scottie大師, 之前提過要存藥物, 是預計短期會需要定1-2年之後的準備?

引用:
原帖由 罪惡約翰 於 2019-9-29 09:22 PM 發表

祝大家好運。
我都係儲糧同陪屋企人, 最多都係阿Q啲講句"不變應萬變"

引用:

大師要間唔中蒲頭指點下迷津

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]