• 瀏覽: 1,182,454
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-29 10:31 AM 發表
做天南地北代帖主第二次,今次是最後一次,本帖距離停帖應該好快,至于天南地北還有沒有須要再開新版帖就看 Kallan 君了。未來的日子,我還會發言,大叔、Kallan 和 tpang 的帖都會係我發言的地方,希望繼續能夠和大家分享個人對時局的睇法。

今日,個人將會做一個短短總結,也可算係對香港時局的個人預視,個人強調,我寫的全係個人睇法,所有預見和結論都係吹水文章,唔無當真!

1. 林鄭左右篇
...
馬兄辛苦了,不過如果手痕,間中寫吓嘢都好架

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-29 05:47 PM 發表

馬兄辛苦了,不過如果手痕,間中寫吓嘢都好架
還會寫,不用擔心

馬師兄辛苦了,感激有天南地北令我地不孤單及早作準備。謝謝

馬兄,嚴肅要求你繼續寫,你的分析等同大叔的心靈雞湯

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-29 10:31 AM 發表
做天南地北代帖主第二次,今次是最後一次,本帖距離停帖應該好快,至于天南地北還有沒有須要再開新版帖就看 Kallan 君了。未來的日子,我還會發言,大叔、Kallan 和 tpang 的帖都會係我發言的地方,希望繼續能夠和大家分享個人對時局的睇法。

今日,個人將會做一個短短總結,也可算係對香港時局的個人預視,個人強調,我寫的全係個人睇法,所有預見和結論都係吹水文章,唔無當真!

1. 林鄭左右篇
...
多謝馬兄, 仲有大師, K兄, 大叔等不能盡錄嘅師兄姐嘅分享.....希望馬兄有空可以繼續分享你對時局嘅睇法, 令更多人可以有更深層次思考今次嘅事變.....

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-9-29 06:15 PM 發表
10310411 10310412

條仆街譚德志上次金鍾撐警集會攪事打佢都不痛不癢, 今次俾警察捉住按响地, 抵屎.....

跳蚤

9-29 11:18

伊駱駝也有干涉地主大選的嫌疑了,這……太尷尬了吧!(有什么尷尬的,一個國家的政治交給金錢來做決定本身就是一個冷笑話哦!)以前村里人沒有弄明白,一旦弄明白了以後就猶如滔滔江水綿綿不絕,伊駱駝被懷疑了很正常,(說明地主家自己都不太相信這樣的大選能絕對公平,絕對沒有貓膩!久而久之自己都開始疑神疑鬼的了,跳蚤斷言:在未來的幾十年裡地主的大選都會在被其他國家干預中糾結!怎么是幾十年呢?不能是幾百年嗎?原因在于地主還有沒有機會強盛上百年啊!如果想徹底改變這種尷尬的大選,就必須有一次痛徹心扉的變革,會死很多小地主的哦!如果沒有徹底的變革,那么就只能慢慢的死去,一旦到了沒錢解決問題的時候,小地主也不是什么善男信女的哦!關鍵是小地主手上還有板磚,這個怎么破?)跳蚤可以預言一下地主在什么樣的情況下才是最危難的時刻?(好吧!跳蚤嘚瑟一下。當地主大選過后,一個恐怖組織宣布對地主家的大選負責,這個時刻就是地主的末日了!也必將成為地主式大選的千古笑話。)

引用:
原帖由 owan12345678 於 2019-9-29 06:04 PM 發表
馬兄&大叔&K兄,缺一不可

多謝馬兄不吝分享和賜教🙏

唔計今日,仲有十四日,又咁啱佢老美假期。 時間啱啱好。

準備好嘅,唔駛驚。

引用:
原帖由 owan12345678 於 2019-9-29 06:04 PM 發表
寫的,祗是不再做代樓主,會再 Kallan、大叔、tpang 的樓繼續寫的

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-9-29 06:38 PM 發表
唔計今日,仲有十四日,又咁啱佢老美假期。 時間啱啱好。

準備好嘅,唔駛驚。
唉!你 d 野,真係唔夠你算

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-29 06:57 PM 發表

寫的,祗是不再做代樓主,會再 Kallan、大叔、tpang 的樓繼續寫的
馬兄,好掛住您同跳蝨既文章

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-29 06:59 PM 發表

唉!你 d 野,真係唔夠你算
阿馬你都準備好哂,駛乜驚。

呢個帖嘅兄弟姊妹都有哂心理準備,等日子到。

時間計好哂,誤差一二日左右啦。

暫時仲未克服到幾十度誤差,要再努力閉關修練。

你開帖,我一定撐你喎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]