• 瀏覽: 1,182,146
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 papaj 於 2019-9-27 07:37 PM 發表

我都係咁話,費事到時又俾人男子單打,女子單打甚至男女子混合單打!
我唔怕單打,講單打我都有返一定食力!只不過係可以的話就免傷和氣啫,自己知自己脾氣臭,一陣全武行就唔好啦!

引用:
原帖由 papaj 於 2019-9-27 08:49 PM 發表

老實講,尋晚場所謂對話大會倒不如話係俾黃絲嘅集氣及制造假民意嘅大會!
首先黃藍比例已經嚴重失衡(我就當個抽籤機制非常非常公正,即係代表藍色力量根本就少到......)!全場抽好似三十人發言,居然得4個係撐警,仲要之後俾人揭發其中一名撐警人士原來係警察(即刻又俾班連X曱甴恥笑想煲件事)!果真親者痛仇者快!!成場嘅氛圍就好似話比其他市民知,撐暴徒撐示威者撐學生係全港市民嘅主流民意,撐警嗰班唔 ...
仲有一位女士又俾班福街起底,又圍人公司,搞到該位女義士被逼放假!
所以師兄講得啱,個大會根本只係幫黃絲營造佢哋主流民意嘅場所!

多謝馬兄分析,支持繼續出貼

啱啱睇新聞報導林鄭帶隊上北京參加國慶活動,十一黃昏先返香港。即係阿爺仲重用佢?

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-29 10:31 AM 發表
做天南地北代帖主第二次,今次是最後一次,本帖距離停帖應該好快,至于天南地北還有沒有須要再開新版帖就看 Kallan 君了。未來的日子,我還會發言,大叔、Kallan 和 tpang 的帖都會係我發言的地方,希望繼續能夠和大家分享個人對時局的睇法。

今日,個人將會做一個短短總結,也可算係對香港時局的個人預視,個人強調,我寫的全係個人睇法,所有預見和結論都係吹水文章,唔無當真!

1. 林鄭左右篇
...
謝馬兄分析
即使唔開帖都希望多發言,等小弟有多啲方向睇

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-29 10:31 AM 發表
做天南地北代帖主第二次,今次是最後一次,本帖距離停帖應該好快,至于天南地北還有沒有須要再開新版帖就看 Kallan 君了。未來的日子,我還會發言,大叔、Kallan 和 tpang 的帖都會係我發言的地方,希望繼續能夠和大家分享個人對時局的睇法。

今日,個人將會做一個短短總結,也可算係對香港時局的個人預視,個人強調,我寫的全係個人睇法,所有預見和結論都係吹水文章,唔無當真!

1. 林鄭左右篇
...
多謝馬兄分析,辛苦你啦

希望馬兄能繼續開帖,因為你的分析及貼出跳蝨的文章是很多正常市民及前線警員的精神支柱!亦另我們知道國內的發展情況,獲益良多!

PM 分享

Dear 馬兄,
鑑於近日香港亂局, 令我平日不在香討談論政治的也要站出來, 我出了一個關於CY 803舉報帖, 此帖已在大叔的帖中廣傳, 現希望在馬兄帖廣傳, 所以特來徵詢意見。
https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

Mary妹妹

引用:
原帖由 bbv 於 2019-9-29 01:14 PM 發表
啱啱睇新聞報導林鄭帶隊上北京參加國慶活動,十一黃昏先返香港。即係阿爺仲重用佢?
應該係支持林鄭1.大節日預埋佢玩2.如果唔係,梁生應會發出另類聲音,或者有另外的人出聲。
今日係電視上見到的畫風變咗,多咗老人家沖係前面,又有坐輪椅戴黑口罩,又玩邊科?激烈咗好多。

引用:
原帖由 koka889 於 2019-9-29 02:37 PM 發表

應該係支持林鄭1.大節日預埋佢玩2.如果唔係,梁生應會發出另類聲音,或者有另外的人出聲。
今日係電視上見到的畫風變咗,多咗老人家沖係前面,又有坐輪椅戴黑口罩,又玩邊科?激烈咗好多。 ...
暴徒連傷殘人士都要出埋……

引用:

1. 林鄭左右篇
...
多謝馬兄分析,
關於黃藍比一點不太認同,可能大家朋友圈不同,
個人觀察成 4成黃,4成中立 2成藍。而且這個比例就會隨著恐怖主義,更顯得擴大。

關於武裝力量,恐怕到金主幾水時,本地那班笨蛋也訓練成了半軍事化了。

引用:
原帖由 bbv 於 2019-9-29 01:14 PM 發表
琴日先有個已被洗腦嘅高學歷人士同我講,點解林鄭不被邀請參加國慶慶典,咪就係因為佢唔掂,連呀爺都唔理佢囉!嘩哈哈!我雖然心有不甘佢咁講,唯有話林鄭不被邀,可能係要佢留守喺香港呢.... 好在今日聽倒呢個消息唧
見到習大大撟住董伯伯隻手影相,深深感受到祖國定必唔會放棄香港,我地一定要同心忍耐呢段時間

引用:
原帖由 explorerfnk 於 2019-9-29 02:48 PM 發表

多謝馬兄分析,
關於黃藍比一點不太認同,可能大家朋友圈不同,
個人觀察成 4成黃,4成中立 2成藍。而且這個比例就會隨著恐怖主義,更顯得擴大。

關於武裝力量,恐怕到金主幾水時,本地那班笨蛋也訓練成了半軍事化了。 ...
相信半軍事化都唔會過深圳河,香港人自己受番,而到時因為半軍事化恐怖主義,如果嗰班和理非香港人仲受得住仲撐佢哋,咁就繼續由得佢哋,政府對付半軍事化嘅恐怖分子反而更好處理,更少綁手綁腳。

上星期我鋪咗一段信息話,暴徒會用化武。據稱佢哋系會用漂白水+醋作為武器,仲會响大慶前後出擊。呢個回覆我搵吾翻,但頭先上網仔細查考解救方法,大致系咁:
1)漂白水+醋,變成氯氣,高揮發性,急性損害呼吸系統(肺功能)及剌激皮膚。
2)急救:https://baike.baidu.com/item/氯氣中毒
3)我而家出門,通常都會
帶口罩 + 一瓶食用水 + 生理鹽水一排5支
4)如果不幸吸入刺鼻刺眼氣體,必須立即逃離現場,去空曠地方。如果傷及皮膚,請即沖洗。若果感到非常刺眼刺鼻,我會用生理鹽水當場即時洗眼洗鼻。因為肺部受損系極之大鑊。切忌飲用或使用油劑處理氯氣中毒。
5)另一鏈結中有提及使用維生素B/C等,可參考。https://kknews.cc/health/5ag39q8.html

因為小弟吾系讀“晒錢紙”出身,如果錯漏,請各師兄師姐幫忙糾正。謝謝。

引用:
原帖由 koka889 於 2019-9-29 02:37 PM 發表

今日係電視上見到的畫風變咗,多咗老人家沖係前面,又有坐輪椅戴黑口罩,又玩邊科?激烈咗好多。 ...
4X嵗就叫銀髮族果D

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]