• 瀏覽: 1,182,592
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 ricebuket 於 2019-9-28 12:58 PM 發表

2011年,柳俊江接受媒體採訪稱,自己把畢生精力投放在摯愛的動物保育(英語:Animal ethics)和環保工作中,致力為香港愛護動物協會拓展內地事務,招募香港和內地的精英團隊,籌備協會的內地動物保育項目,並把動物保育的理念帶入中國大陸,寄望日漸富強的大中華地區可以逐漸重視環境保護、生態平衡、動物保育等可持續發展的戰略[1],籌建協會在廣州和北京的辦事處[2][3]。 ...
參透咗八年入中國
有冇能力推行顏色革命呢?

引用:
原帖由 財記士多 於 2019-9-28 01:05 PM 發表

參透咗八年入中國
有冇能力推行顏色革命呢?
慶幸係侵侵上台,提早咗向中國出手,一上台急於求成,搞到一班契細佬企埋一邊睇風向彈弓手,到香港病毒發作,老美雖然喺國內早有部署,但侵侵搞到美國成隻豬八戒咁,令到國內增強咗免疫力,不但親美嗰班唔敢拮頭,本來崇尚美歐lifestyle同制度嘅年青一輩多角度觀察同了解美歐民主政制嘅優劣,感受到國家嘅難處,更加珍惜幾十年嚟嘅進化,喚醒咗好多年青人愛中華,愛國家嘅意識

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2019-9-28 12:58 PM 發表

唔配合牠們攬炒又怎何令牠們入局?無論如何,香港是大部分香港人配合牠們而得的果,不要賴其他人,先找出自己的問題。
香港是大部分香港人配合牠們而得的果 >> 你E句野好尖銳.....拮得好認但對, 包括沉默不表態果D,
簡單數學: 700萬人-200幻= 500萬是不表態, 當中有幾多是暗黃? 一半 250萬?, 是的話, 450萬是支持反中, 你叫阿爺/政府做咩好? 可以用強硬? 真是要陣壓? 破壞HK所有? 阿爺一早就叫大家表態啦, 俾阿爺睇到是點情況, 不過無反應, 連果d親皇黨都無腰骨.... 真是有咩好賴? 發下情緒是明白GE, 只是....>> 不要賴其他人,先找出自己的問題。HK人太自私啦....
只是剩下的250萬咋, 只是不偏黃咋, 唔代表是支持阿爺....

引用:
原帖由 ricebuket 於 2019-9-28 01:19 PM 發表

慶幸係侵侵上台,提早咗向中國出手,一上台急於求成,搞到一班契細佬企埋一邊睇風向彈弓手,到香港病毒發作,老美雖然喺國內早有部署,但侵侵搞到美國成隻豬八戒咁,令到國內增強咗免疫力,不但親美嗰班唔敢拮頭,本來崇尚美歐lifestyle同制度嘅年青一輩多角度觀察同了解美歐民主政制嘅優劣,感受到國家嘅難處,更加珍惜幾十年嚟嘅進化,喚醒咗好多年青人愛中華,愛國家嘅意識 ...
所以話今次香港動亂
間接可以平返咗64
在加強14億人口嘅團結
對中國嚟講一件千載難逢嘅好事
但係對香港嘅 現狀 民生 經濟 將來 都係一個超嚴重嘅打擊
(2019曱甴之亂) 張寫入史實

班主謀嘅姓名
將會流傳萬世 遺臭萬年

大叔果到見到...
“請”外籍法官出局,大望在即!
https://www.kunlunce.com/e/wap/show.php?classid=176&id=136760

引用:
原帖由 papaj 於 2019-9-28 12:48 PM 發表

其實棋局勝負已分,最後勝方一定係中國!分別只係贏幾多定慘勝?
只不過如今特區政府根本就好似完全放pair唻做完全一啲積極性都冇,好似好配合曱甴「攬炒」個諗法咁,咁最後香港爛晒甚至可能連大陸國內鄉鎮都不如嘅時候咁對於阿爺唻講又會唔會覺得有利,又係唔係佢所願呢? ...
而家放緊長線,耐心小小,唔好心急, 你我亦唔想見到漏網之魚,仲可以係未來的香港遊走、搞事架
睇下,都未到立法會復會、審議明白大嶼、髮官判決暴動案 等環節... 就知道依個過程係可以係遙遙長路黎

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2019-9-28 12:52 PM 發表

我們沒有足夠的資訊去判定她是人是鬼,但表面看的既不是人又不是鬼,地可能如一些版友所説是最佳女主角,阿爺要地演人便是人演鬼就走鬼。我們還是專心的看戲,畢竟我們已付出昂貴的戲票。 ...
正解,林鄭已掌握了阿爺節奏

引用:
原帖由 ricebuket 於 2019-9-28 01:19 PM 發表

慶幸係侵侵上台,提早咗向中國出手,一上台急於求成,搞到一班契細佬企埋一邊睇風向彈弓手,到香港病毒發作,老美雖然喺國內早有部署,但侵侵搞到美國成隻豬八戒咁,令到國內增強咗免疫力,不但親美嗰班唔敢拮頭,本來崇尚美歐lifestyle同制度嘅年青一輩多角度觀察同了解美歐民主政制嘅優劣,感受到國家嘅難處,更加珍惜幾十年嚟嘅進化,喚醒咗好多年青人愛中華,愛國家嘅意識 ...
正解,香港令國內14億人團結起來!

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-9-28 01:45 PM 發表
大叔果到見到...
https://www.kunlunce.com/e/wap/show.php?classid=176&id=136760
期待已久

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-9-28 01:45 PM 發表
大叔果到見到...
唔使炒晒,炒三分一其他就會好合作,呢班假髮人去到其他地方跟本無得撈。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-9-27 10:50 PM 發表

飛機司話轉黨,轉去民建聯就笑死!
唔無當真!!!
點解仲要比機會佢轉

引用:
原帖由 papaj 於 2019-9-28 12:48 PM 發表

其實棋局勝負已分,最後勝方一定係中國!分別只係贏幾多定慘勝?
只不過如今特區政府根本就好似完全放pair唻做完全一啲積極性都冇,好似好配合曱甴「攬炒」個諗法咁,咁最後香港爛晒甚至可能連大陸國內鄉鎮都不如嘅時候咁對於阿爺唻講又會唔會覺得有利,又係唔係佢所願呢? ...
未必不利,

引用:
原帖由 問題少年1 於 2019-9-28 02:38 PM 發表

點解仲要比機會佢轉
唸住揸國航啩?

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-9-28 01:37 PM 發表

香港是大部分香港人配合牠們而得的果 >> 你E句野好尖銳.....拮得好認但對, 包括沉默不表態果D,
簡單數學: 700萬人-200幻= 500萬是不表態, 當中有幾多是暗黃? 一半 250萬?, 是的話, 450萬是支持反中, 你叫阿爺/政府做咩好? 可以用強硬? 真是要陣壓? 破壞HK所有? 阿爺一早就叫大家表態啦, 俾阿爺睇到是點情況, 不過無反應, 連果d ...
阿爺正在等這個果。

引用:
原帖由 carloswkw 於 2019-9-28 01:54 PM 發表

正解,香港令國內14億人團結起來!
如果侵侵唔係打貿易戰在先。兼且反口覆舌又辣啲契細佬,哩場仗更難打

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]