• 瀏覽: 1,182,185
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-27 12:56 PM 發表
10300958 啱啱睇到呢個
正呀! 等啲PK成日去日本話返鄉下吖哪

引用:
原帖由 ckm 於 2019-9-26 11:00 PM 發表

係咩性格就做咩人,呢個情況預咗,仲有,藍絲講完隨時被起底,夠膽報名已經好有guts
其實我報名時都冇諗咁多嘢, 只是一心希望抽中去表達意見,
後來才想起安全問題, 現今香港已不是從前的香港了

引用:
原帖由 克人憎 於 2019-9-27 12:41 PM 發表

見有父親以死相諫逆子女
呢兩句說話系
希望大家好好走自己的路
你哋爭取的對我哋家庭,工作都無用
但系我哋建立有的,你哋唔要
“現有的社會,現有的家庭和諧財產”!  ...
說得很對,很好,但佢地追求既係一個幻想/理想世界,很的很可悲!

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-27 12:50 PM 發表

多方面討論先可以深化思考,唔覺得有任何''得罪'',
而大家黎到香討,自然係其中一種方法為香港發聲,凝聚力量的方式;

至於你問「我弱弱的回應你:是否要全港700萬市民塞入灣仔新伊館」
當然不是啦,只是想指出一點,就係我地(理性的一方)唔應該放棄此機會,向政府表達意見乍,
因為此乃全港公開的平台(直播),真係可以切實對港人、政府,甚至亞爺表達意見。
...
首先謝謝你體諒!

若在現場又被抽中問問題的話,

我支咪不是問問題了,

而借此機會( 以問代答 )啲PK!

要牠們前言不對後語再而啞撚晒 !

。。。。。。。。。。
。。。

以下隨便節錄幾句占中時的對話

vw:你哋倒塞啲馬路,叫人掂番工呀!

黃親:轉坐地鐵囉。

vw:咁我整壞哂你幾部電梯,等你出入行廿幾層樓梯上上落落又得唔得?

黃親:啊😶😶😶 ( 啞咗 )

。。。。。。。。。。

什么 和理非 !

歪理就是歪理 !

跟本沒有什么好傾的。

。。。。。。。。。。
。。。。。

而這裡大不同,聚集了理性,智慧及財富,

講的是格局和形勢,經濟及投資,買金買銀買樓及享受。

而他們大都只是希望正苦派糖的
伸手黨,不思進取,
思想及行為比垃圾更加廢,
垃圾尚可循環再用,
不能循環的廢物就是社會累贅!

越寫越有火

。。。。。。。。。。

出去飲杯紅豆冰降下火先

。。。
。。

引用:
原帖由 vwvvwwvvvwww 於 2019-9-27 02:20 PM 發表

首先謝謝你體諒!

我支咪不是問問題了,

。。。。。。。。。。
。。。

vw:咁我整壞哂你幾部電梯,等你出入行廿幾層樓梯上上落落又得唔得?

。。。。 ...
如果支持政府或/和警察既人,希望抽中對話第一句係辛苦特首或/和辛苦警察們了!
好多人都話林鄭特首做得唔好,好多野唔做,可能係鬼等等負評,反問返有邊一位做特首冇負評,係做得好既,有班黑媒同泛民係度,依個特首位堅係死位黎,邊個做邊個死😢

早排有愛國人士到 IFC 快閃唱國歌,深深的刺痛了某些人 ,於是 , 腹中酸水四濺了 :

"I predict that very soon, flag-waving communist party loyalists will be forming human chains across the city and launching their own "China Way" campaign. Because plagiarism, copycats and knock-offs are kind of their thing. Monkey see, monkey do"

將中國人譏諷為「馬騮」、「中國人最叻抄襲」的「髪正會屍」召襲人 Jason Ng, 在被內地網友瘋傳撻伐之後,冇咗佢份投行法律筍工,法巴亦急急道歉.

我估,係講緊冇咗年薪 2 球,濕濕 碎啫可. 

https://www.scmp.com/news/hong-kong/article/3030581/hong-kong-lawyer-quits-bnp-paribas-after-facebook-post-supporting

對話會跟本唔係咩和你傾,實質借機緩和下現在個情勢,冷卻下又拖下,等對方能量進一步減弱,又可畀啲人睇吓班暴徒點黑白不分,強詞奪理!班深黃人係無得傾,咪等佢地自曝其短囉,等香港人再睇清楚啲囉。

引用:
原帖由 vwvvwwvvvwww 於 2019-9-27 02:20 PM 發表

首先謝謝你體諒!

我支咪不是問問題了,

。。。。。。。。。。
。。。

。。。。 ...
搭電梯( 升降機)比喻十分好
最好加埋喺搭升降機中

引用:
原帖由 zzzdd 於 2019-9-27 01:56 PM 發表
暫時除左林鄭叫企出嚟比人插(盧偉聰繼續失蹤),未睇到對話會有咩幫助,黃人佔8成,仲幾乎統一言論,搞到好似香港主流民意就係咁,幫助佢地增加聲勢,希望背後真係仲有大家未見到既策略啦 ...
老老實實,蘆薈蔥會唔會有份xx所以俾人扣押咗🤔

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2019-9-27 03:14 PM 發表

老老實實,蘆薈蔥會唔會有份xx所以俾人扣押咗🤔
探子回報,

一哥今年十一月退休,

唔做唔錯 ?

引用:
原帖由 清晨小小樓奴 於 2019-9-27 12:56 PM 發表
其實 特首已經出來近距離面對普羅大眾 已經完美示範了給各司局長看 是時候各司局長出來面對現實 ⋯教育,廣播事務,相關的⋯。
真心佩服林鄭,對住啲廢話刁民仲可以咁神態自若,不慍不火,除咗打得仲忍得

引用:

首先謝謝你體諒!

我支咪不是問問題了,

。。。。。。。。。。
。。。

。。。。 ...
紅豆燥喔,識得飲就飲綠豆啦

引用:
原帖由 SilverHaze 於 2019-9-27 02:48 PM 發表
早排有愛國人士到 IFC 快閃唱國歌,深深的刺痛了某些人 ,於是 , 腹中酸水四濺了 :

"I predict that very soon, flag-waving communist party loyalists will be forming human chains across the city and launching their own "China Way" camp ...
我都見過段新聞, 條仆街之彼好快刪post文, 好彩有網友早早截圖作證, 真係抵佢屎......

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]