• 瀏覽: 1,182,228
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-27 12:04 AM 發表

唉,有時佢地(長者)太過衝動喇,反而做左憤青,完全控制唔到自己
所以,我成日會同長輩講,叫佢地忍下口,唔好出街亂講野,驚佢地出事... ...
我直情叫佢哋吾好出街,費事到我心臟病發。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-26 11:57 PM 發表

吾知點解,每星期總有一兩個老野會中招,我發覺佢哋專打老野。好黑人憎!
就連八十幾歲的外婆都激動過我,我都真係打左個突

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-27 12:06 AM 發表

就連八十幾歲的外婆都激動過我,我都真係打左個突
咁搞笑嗎?真系好背Heart喎

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2019-9-26 11:50 PM 發表

你並不是小眾, 只不過有心人放大了真正小眾的聲音, 而且正常香港人的聲音被阻礙發聲.留戀香港只有一個理由, 因為這是我們的家.
呢個家已面目全非了,滄海桑田冇問題,但人心改變,變得顛覆晒所有做人基本嘅價值觀,呢樣至係我決心要逃離香港嘅原因!

其實家中既寶,系真正既古董,佢哋完全體會咩叫亂世,親身經歷死過翻生既日子。我哋家人一開口話買硬嘢,佢哋立即比咗個Like。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-27 12:08 AM 發表

咁搞笑嗎?真系好背Heart喎
總之越老就越激,個個都想慷慨就義

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-27 12:11 AM 發表

總之越老就越激,個個都想慷慨就義
要襟住呀,事關佢哋已經骨頭翠。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-27 12:13 AM 發表

要襟住呀,事關佢哋已經骨頭翠。
講就講左,希望佢地記得
始終有d人太投入、抽離唔到

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-27 12:15 AM 發表

講就講左,希望佢地記得
始終有d人太投入、抽離唔到
重要日子,尤其周末,發個輪關心下佢哋囉,起碼知道佢哋行蹤。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-27 12:16 AM 發表

重要日子,尤其周末,發個輪關心下佢哋囉,起碼知道佢哋行蹤。
當然有,一定要關注長者的狀況

今日睇完特首搞既對話,我認為無必要搞落去,暫停一下,等亂完之後再嚟過都吾遲。否則,就吾該將150席分兩部分抽籤(藍/黃絲)。技術上點做,佢哋自己諗。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-27 12:23 AM 發表
今日睇完特首搞既對話,我認為無必要搞落去,暫停一下,等亂完之後再嚟過都吾遲。否則,就吾該將150席分兩部分抽籤(藍/黃絲)。技術上點做,佢哋自己諗。 ...
我反而覺得開批鬥大會,令對家出醜,係好事;起碼令我方更團結,信念更加堅定;
佢地唔係最鐘意對話平台咩,要政府聆聽佢地係聲音麻,一定要比佢,仲要令要佢地傾到唔想傾,要佢地單方破壞對話平台添
政府擺到明,嚴密報防,唔怕你黎喎

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-27 12:33 AM 發表

我反而覺得開批鬥大會,令對家出醜,係好事;起碼令我方更團結,信念更加堅定;
佢地唔係最鐘意對話平台咩,要政府聆聽佢地係聲音麻,一定要比佢,仲要令要佢地傾到唔想傾,要佢地單方破壞對話平台添
政府擺到明,嚴密報防,唔怕你黎喎 ...
好正喎,有埋藍/黃批豆大會都吾錯啫。到時我淨系得翻排牙……笑死咗。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-27 12:36 AM 發表

好正喎,有埋藍/黃批豆大會都吾錯啫。到時我淨系得翻排牙……笑死咗。
所以我頭先一直笑足全場,仲差d噴飯

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-27 12:40 AM 發表

所以我頭先一直笑足全場,仲差d噴飯

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]