• 瀏覽: 1,181,574
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 JamesIeong 於 2019-9-26 10:15 PM 發表
真係第一次見香港人要求美國立法黎制裁香港,傻繫到一個點!
冇計,亞爺一直帶佢地游花園,打咀砲,傻浸已經都冇咩招數再出!硬係要搵d野黎keep住把火。畫個餅比班港獨去繼續衝!

引用:
原帖由 洪瑋7624 於 2019-9-26 11:32 PM 發表

睇個勢,中央唔會出手了,等香港人自治,最後當然係變殘局跟住中央黎收拾殘局,唔一定要出兵先至贏到民心。人窮志氣自然短。中央底牌大把,唔需要再為一個沉淪社會出手,唔值得。 ...
Agree~

引用:
原帖由 kccarr 於 2019-9-26 11:38 PM 發表

冇計,亞爺一直帶佢地游花園,打咀砲,傻浸已經都冇咩招數再出!硬係要搵d野黎keep住把火。畫個餅比班港獨去繼續衝!
起碼有海軍護住香港先。話吾做嘢就吾可以啦,只系佢哋做咗d好重要既嘢系小市民吾知道啫,亦冇必要知。

引用:
原帖由 edith 於 2019-9-26 10:43 PM 發表

睇完個答問會,只得承認我地只係小眾異見人士,身邊大部份都崇港獨愛暴力嘅人,現更冇留戀香港嘅理由,只希望能得切逃離香港
你並不是小眾, 只不過有心人放大了真正小眾的聲音, 而且正常香港人的聲音被阻礙發聲.留戀香港只有一個理由, 因為這是我們的家.

引用:
原帖由 kccarr 於 2019-9-26 11:38 PM 發表

其實而家中國形勢都係幾危機,中俄伊雖然似係聯盟但係俄伊都各懷鬼胎唔係十足可靠,而家美國係垂死一擊去圍堵中國,沿著一帶一路路線所經過嘅國家去圍堵中國,留意新聞都睇到呢排有同中國有關係嘅都先後出現國際問題,伊朗,巴基斯坦,中亞五國,印尼,南韓,日本等等,希望中國能夠順利突圍,今次係中美正式硬對硬時候,香港問題其實就相對變得相當渺小。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-26 11:06 PM 發表

有一樣野叫8/2定律,吾出聲既有80%,發癲既有20%。曱甴一直玩緊既戰略系,誰大誰惡誰正確。而家,响臉書既愛港主頁,曱甴把聲已經越來越弱,亦可能有國內朋友幫忙既助大個勢。而曱甴,現時淨系集中响政府及各大新聞網頁發聲,但開始冇咩鬧人同挑機。由此可見,佢哋形勢既變化。然而,因為佢哋收晒錢出鏡,上到街一開工就要按指令交貨,例如,要有市民受傷見血等等。

而警察方面,佢哋一定系終極目標,上星期有警 ...
佢地連國的觀念都無,又點會為他人而戰,口講 為人上前擋子彈,點知真打時,全部企曬後排數錢,講到尾,見錢開眼、收完錢就見利忘義,有權利就無義務 睇下個火頭,三個月禁耐都唔爆,就知咩事,個個以為自己渣旗,同警隊正面衝突時,只係想睇格離衝,自己淨耍陰招、玩偷襲、以多欺小,打市民;放工後淨係識上網9up 2句,玩網絡欺凌,真係小朋友玩泥沙咩.. 完全侮辱左''革命''2個字

亞爺正正睇中依點,先玩持久戰,折磨金主,同時又可以教育下全中國(包括你、我)
總之,我地''瓜照吃、舞照跳'',欣賞中尾大戰之餘,每禮拜觀看下警隊棍打乞衣仔啦

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-9-26 10:58 PM 發表

法治令香港成功
法治令香港成功....成為公仔會操控的地方, 利益集團在香港長搵長有, 不停摘瓜.

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-26 11:17 PM 發表

佢哋可能收到風,估計大慶後郁佢哋。尤其响葵涌隧道貼習主席張相响地下,鋪到半條路都系。即使吾出深圳防暴,阿爺大把辦法郁佢哋,仲要續隻捉玩完人間蒸發就夠晒氣氛。 ...
前日有人貼FB講話有強大背景人仕知道主席肖像被踐踏大為震怒,話要令做此事的黑幫國內資產被沒收
知死後才叫人溜夜剷去肖像
同一時間飛機豪層惠洲樓又話比查封,有無咁岩呀

引用:
原帖由 bbs16894168 於 2019-9-26 11:11 PM 發表

為何沒有提及921元朗黑衣人打中年人至頭破血流,沙田美心皇宮酒樓無差別打食客?是否以偏概全?
因為牠們是有差別的說出牠們口中的暴力. 只是在制造一種自己想說的內容而不是全面地看事件.

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-26 11:52 PM 發表

佢地連國的觀念都無,又點會為他人而戰,口講 為人上前擋子彈,點知真打時,全部企曬後排數錢,講到尾,見錢開眼、收完錢就見利忘義,有權利就無義務 睇下個火頭,三個月禁耐都唔爆,就知咩事,個個以為自己渣旗,同警隊正面衝突時,只係想睇格離衝,自己淨耍陰招、玩偷襲、以多欺小,打市民;放工後淨係識上網9up 2句,玩網絡欺凌,真係小朋友玩泥沙咩.. 完全侮辱左''革命''2個字:smile_0 ...
吾知點解,每星期總有一兩個老野會中招,我發覺佢哋專打老野。好黑人憎!

引用:
原帖由 風天小畜 於 2019-9-26 11:56 PM 發表

前日有人貼FB講話有強大背景人仕知道主席肖像被踐踏大為震怒,話要令做此事的黑幫國內資產被沒收
知死後才叫人溜夜剷去肖像
同一時間飛機豪層惠洲樓又話比查封,有無咁岩呀 ...
未見到有人證實,但我偏向相信沒收事件。要茅,大陸幾茅都得。

引用:
原帖由 ricebuket 於 2019-9-26 10:47 PM 發表

樂施會,綠色和平,地球之友,捐咗好多年,佔中嗰陣cut哂
要同佢地APPLY 定直接去信用卡停? 我有 綠色和平

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-9-27 12:00 AM 發表

要同佢地APPLY 定直接去信用卡停? 我有 綠色和平
NGO,紅十字會都系屬於老尾利用NGO之名既手法。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-26 11:57 PM 發表

吾知點解,每星期總有一兩個老野會中招,我發覺佢哋專打老野。好黑人憎!
唉,有時佢地(長者)太過衝動喇,反而做左憤青,完全控制唔到自己
所以,我成日會同長輩講,叫佢地忍下口,唔好出街亂講野,驚佢地出事...

引用:

在這個傻浸不停出口術的時候, 很多正常的香港人漸漸明白真的是有外力參與香港的暴動. 當然有很多心盲者仍什麼都看不到, 當大部分正常人不再支持暴徒,牠們只有選擇更大的暴力, 但這只是令警方更合理的出手.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]