• 瀏覽: 1,182,438
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 alibabala 於 2019-9-25 08:04 PM 發表
面具也禁運HK了

https://wx4.sinaimg.cn/mw690/0064BRSPly1g7btx5h9ywj30rh0zk0ue.jpg
我試左連serch都serch唔到

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-9-26 12:47 AM 發表

多數都係市民廣場幻燈SHOW
TKS... E+每晚都有表演?

引用:
原帖由 wsp 於 2019-9-25 10:39 PM 發表

新填地街點解會叫做新填地街?
因為以前嘅上海街就係海旁
新填地街以西嘅土地根本全部都係填海得返嚟嘅!
葵涌天后廟以前在海邊
而家要行幾公里先到

引用:
原帖由 2015627 於 2019-9-26 02:21 AM 發表

葵涌天后廟以前在海邊
而家要行幾公里先到
天后廟通常都係係海邊,班甲由一定當睇唔到㗎啦。哈哈哈

修例風波︰美眾議院委員會受理《香港人權及民主法案》

共和黨籍的眾議院外交事務委員會首席議員麥考爾(Michael McCaul)發言時,稱︰「今天我們所代表的並非共和黨人或民主黨人,而是作為美國人,展示我們對香港的強烈支持。」他指,看到了香港人揮動美國旗、高唱美國國歌,表示美國將站在香港人一方。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190925/mobile/bkn-20190925230940221-0925_00822_001.html

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-9-26 07:12 發表
修例風波︰美眾議院委員會受理《香港人權及民主法案》

共和黨籍的眾議院外交事務委員會首席議員麥考爾(Michael McCaul)發言時,稱︰「今天我們所代表的並非共和黨人或民主黨人,而是作為美國人,展示我們對香港的強烈支持。」他指,看到了香港人揮動美國旗、高唱美國國歌,表示美國將站在香港人一方。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190925/mobile/ ...
咁就好啦
到時中國大條道理實行不可靠實體清單
將所有美資列入名單之中

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-9-25 11:54 PM 發表

我都有D遺憾, 想訂9/30深圳酒店, 去睇下深圳有咩慶祝... 唔知遲唔遲? 訂邊區好D ?
我次次都係住哩間,好乾淨又唔算貴,隔條馬路係東門,對面就有八合里同丸道燒肉,去金光華商場都係行十分鐘

附件

Screenshot_20190926-080039.png(230.02 KB)

引用:
原帖由 2015627 於 2019-9-26 02:21 AM 發表

葵涌天后廟以前在海邊
而家要行幾公里先到
以前茘園對岀撐艇仔。就係現在美孚西鐵站嗰度。家下望岀去。個海喺邊都睇唔到

引用:
原帖由 真威寶 於 2019-9-25 08:52 PM 發表
曱甴會唔會攞飛入軍營攪事
其實開放日有一班全副武裝既快速反應部隊坐係房入面standby,歡迎廢青挑機

引用:
原帖由 slw81 於 2019-9-26 08:03 AM 發表

我次次都係住哩間,好乾淨又唔算貴,隔條馬路係東門,對面就有八合里同丸道燒肉,去金光華商場都係行十分鐘
tks...你是用咩apps 訂?

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-9-26 07:17 AM 發表
都是果句。。取締教協先啦,已經有考核試可用,點解唔去好好執行?合格率低到離譜,最重要的是。。老師個人品行操手極重要,唔是阿豬阿9考到3322就去做

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-9-26 09:53 AM 發表

都是果句。。取締教協先啦,已經有考核試可用,點解唔去好好執行?合格率低到離譜,最重要的是。。老師個人品行操手極重要,唔是阿豬阿9考到3322就去做 ...
教師自己都最怕考試

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-9-26 09:53 AM 發表

都是果句。。取締教協先啦,已經有考核試可用,點解唔去好好執行?合格率低到離譜,最重要的是。。老師個人品行操手極重要,唔是阿豬阿9考到3322就去做 ...
教育水平, 與人品無直接關係
只可以話, 教師水平不高, 會影響教學質素......
知識高, 水平高, 一樣可以人品差,操守差, 反中亂港, 睇下黑醫護黑律師黑社工就知

引用:
原帖由 都沒有 於 2019-9-26 11:18 AM 發表

教師自己都最怕考試
英語基準試

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]