• 瀏覽: 1,182,118
  • 回覆: 7,512
  • 追帖: 357
+605
引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2019-9-25 07:37 PM 發表

歡迎送地, 但明日大嶼亦要繼續, 因為地愈多愈好.
送少少地俾政府,目的誘導政府完善/發展地段之配套 (如 水/電/煤/交通),以及 為地段改變用途/地積比 作先例,發展商本小利大,一點一滴都唔會蝕俾政府🙄

引用:
原帖由 deelllll 於 2019-9-25 04:46 PM 發表
新世界捐300萬呎農地係咩玩法?投降?定另有目的?🤣
其實姓鄭一家幾代都屬淺藍,
在地產商中算是咁.......

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-9-25 07:14 PM 發表

10293868   10293869 10293870 10293871 10293872

舊時講嬰瘋狂填海
未經歷過講嬰時代嘅港青
卻將「維港愈填愈窄」歸咎特區
新填地街點解會叫做新填地街?
因為以前嘅上海街就係海旁
新填地街以西嘅土地根本全部都係填海得返嚟嘅!

引用:
原帖由 路過的閑人 於 2019-9-25 09:34 PM 發表

班乞衣都好愛國㗎⋯不過係愛美國同愛英國之嘛
但狗主蘇都吾蘇佢地呢,可憐的曱甴。😁

引用:
原帖由 真威寶 於 2019-9-25 08:52 PM 發表
曱甴會唔會攞飛入軍營攪事
如果是真的話, 只好說恭喜, 因為真正的市民可以看到解放軍的真實防暴行動, 沒有曱甴想死的, 除非牠是想以死迫解放軍出, 但在軍4攪事, 任何國家都是格殺勿論,黃媒要屈只有黃人相信.

引用:
原帖由 wsp 於 2019-9-25 10:39 PM 發表

新填地街點解會叫做新填地街?
因為以前嘅上海街就係海旁
新填地街以西嘅土地根本全部都係填海得返嚟嘅!
以前中環既海旁就系電車路呀,企响個海旁望去九龍好鬼遠架😒

引用:
原帖由 WOLVESNOTFAR 於 2019-9-25 22:35 發表

但係真係有心就係將塊地surround 俾政府,就唔係所謂捐地

引用:
原帖由 WOLVESNOTFAR 於 2019-9-25 10:35 PM 發表

CY上台
香港班地產商
得佢同信和相對親政府
起碼肯贊助煙花

嬰國佬盲目瘋狂填海

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-9-25 12:00 PM 發表

唔係單單指宗教派別,所謂的''邪見''滲透至各階段,部分教育、政商、社福、法律、甚至市民等,將香港問題全歸咎 政府最高層,其心可誅。
我認為,如果現時打擊對面,只會將表面問題一時熄滅,隨時間而來只會重蹈覆轍 (佔中就是一例子);
香港必須大破大立,致誅死地,先會有重新的機會,現時香港未到最差,未到亞爺要出手的階段,我們只可以繼續低調、繼續吃瓜。

本週最遺憾的事,在中國地方不能歡度 ...
我都有D遺憾, 想訂9/30深圳酒店, 去睇下深圳有咩慶祝... 唔知遲唔遲? 訂邊區好D ?

引用:
原帖由 whc4106 於 2019-9-25 12:13 PM 發表

可以10月1號返深圳食d好野,感受下中國國慶😉
知唔知...深圳邊到會有慶祝活動? 升旗等? 想去感受下...

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-25 12:27 PM 發表

我以前十一經常到訪參觀,次次都有人攞到飛。未搬之前仲住埋响軍營附近,經常見到軍車往來。返去大陸玩,二百幾人,坐正同枱一個女仔仲系曾經嚟過香港6年既駐港部隊。我發現我去到邊我到遇到軍方,好搞笑。 ...
...以為只是7.1.先有? 其實晌邊到可早D睇到時間攞票?

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-9-26 12:00 AM 發表

...以為只是7.1.先有? 其實晌邊到可早D睇到時間攞票?
要去軍營門口排對的,點通知有飛攞我就吾知道了。當時好似系開放日一至兩星期內派飛。我去過一次石崗一次粉嶺軍營,覺得好悶,正式系可以當去野餐一日遊咁。到此一遊系可以的。

比我揀,寧願响屋企睇電視閱兵,有攝影師幫觀眾捕捉最好畫面。環境好似去睇賽車咁,現場只聽到震耳欲聾既嘈音,架跑車响眼前經高不超過三秒,但要坐足兩粒鐘有多。未走就悶死咗。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-9-26 12:13 AM 發表

要去軍營門口排對的,點通知有飛攞我就吾知道了。當時好似系開放日一至兩星期內派飛。我去過一次石崗一次粉嶺軍營,覺得好悶,正式系可以當去野餐一日遊咁。到此一遊系可以的。

比我揀,寧願响屋企睇電視閱兵,有攝影師幫觀眾捕捉最好畫面。環境好似去睇賽車咁,現場只聽到震耳欲聾既嘈音,架跑車响眼前經高不超過三秒,但要坐足兩粒鐘有多。未走就悶死咗。 ...
TKS... 一次都未去過, 點都要體驗一下先....

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-9-25 11:58 PM 發表

知唔知...深圳邊到會有慶祝活動? 升旗等? 想去感受下...
多數都係市民廣場幻燈SHOW

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]